Η συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε λίγες ώρες μετά την επιχείρηση της αστυνομίας εναντίον των κατοίκων που βρίσκονταν εκεί, τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου.

Μετά τη συγκέντρωση ακολούθησε πορεία προς την πλατεία της Κυψέλης όπου σημειώθηκε νέα ένταση όταν ομάδα αντιεξουσιαστών έσπασε τζαμαρία σε σούπερ μάρκετ, ενώ προκάλεσε φθορές σε αυτοκίνητα.

Η συγκέντρωση είχε προγραμματιστεί για τις 7 το απόγευμα με αφορμή τα επεισόδια και τις συλλήψεις που έγιναν τα ξημερώματα της Παρασκευής.

Ομάδα αντιεξουσιαστών προκάλεσαν εκτεταμένες ζημιές, σπάζοντας βιτρίνες σούπερ μάρκετ, ενώ αυτή τη στιγμή κατευθύνονται προς την  Πατησίων.


Μαρτυρία ταξιτζή: Έπεσε η μολότοφ πάνω στο όχημά μου

Μάρτυρας στο περιστατικό βρέθηκε και ένας ταξιτζής ο οποίος μετέφερε εκείνη την ώρα πελάτισσα.

Όπως αναφέρει η μια από τις δύο μολότοφ έπεσε πάνω στο όχημα του με αποτέλεσμα η πελάτισσα έντρομη να ανοίγει την πόρτα και να φεύγει.

Πλήθος κόσμου στην πορεία

Υπενθυμίζουμε ότι τα ξημερώματα η αστυνομία προχώρησε σε 37 προσαγωγές, εκ των οποίων οι 5 μετατράπηκαν σε συλλήψεις, για τα χθεσινά επεισόδια στην πλατεία Αγίου Γεωργίου.

Ο εισαγγελέας σε βάρος των πέντε ατόμων άσκησε δίωξη για τέσσερα πλημμελήματα.

"google ad"

Μετά τις προσαγωγές, ομάδα αλληλέγγυων συγκεντρώθηκε έξω από το κτίριο της ΓΑΔΑ και φωνάζοντας συνθήματα ζήτησαν να αφεθούν ελεύθεροι οι προσαχθέντες.

Αν και οι συγκεντρωμένοι δεν προκάλεσαν και η κινητοποίηση ήταν ειρηνική, καθώς φώναζαν μόνο συνθήματα, διμοιρία των ΜΑΤ έσπευσε στο σημείο για να διαλύσει την συγκέντρωση.

Αστυνομικοί, μάλιστα, επιτέθηκαν κατά πολιτών που απλώς και μόνο ζητούσαν να αφεθούν ελεύθεροι οι νεαροί που προσήχθησαν από την πλατεία Κυψέλης, επειδή είχαν… συναθροιστεί και αποτελούσαν εν δυνάμει κίνδυνο για την δημόσια υγεία.

Αγνωστο παραμένει για ποιο λόγο προσήχθησαν οι νεαροί από την πλατεία Κυψέλης, δεδομένου ότι ο νόμος προβλέπει πρόστιμα -και όχι συλλήψεις- για την περίπτωση που παραβιάζονται τα μέτρα για την αντιμετώπιση της εξάπλωσης του κοροναϊού.

Επίθεση αστυνομικών σε πολίτες έξω από τη ΓΑΔΑ

Μετά τις προσαγωγές, ομάδα αλληλέγγυων συγκεντρώθηκε έξω από το κτίριο της ΓΑΔΑ και φωνάζοντας συνθήματα ζήτησαν να αφεθούν ελεύθεροι οι προσαχθέντες.

Αν και οι συγκεντρωμένοι δεν προκάλεσαν και η κινητοποίηση ήταν ειρηνική, καθώς φώναζαν μόνο συνθήματα, διμοιρία των ΜΑΤ έσπευσε στο σημείο για να διαλύσει την συγκέντρωση.

Αστυνομικοί, μάλιστα, επιτέθηκαν κατά πολιτών που απλώς και μόνο ζητούσαν να αφεθούν ελεύθεροι οι νεαροί που προσήχθησαν από την πλατεία Κυψέλης.

«Η ΕΛ.ΑΣ. κοντά στον πολίτη»

Η προκλητική αυτή στάση δεν συνάδει με τις οδηγίες του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.

Ένα μόλις 24ωρο νωρίτερα και με αφορμή την παρουσία της αστυνομίας στην πλατεία Αγίου Ιωάννου στην Αγία Παρασκευή, ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης είχε δηλώσει:

«Η Ελληνική Αστυνομία θα είναι κοντά στους πολίτες και πάλι, όπως ήταν αυτούς τους δύο μήνες, με σεβασμό στην προσωπικότητα και την αξιοπρέπεια του καθενός, με φιλική διάθεση, με συμβουλές, έτσι ώστε όλοι μαζί να περάσουμε και το δεύτερο βήμα, μέχρις ότου τελικώς να μπορέσουμε να εξαφανίσουμε αυτόν τον αόρατο εχθρό του κοροναϊού».