17.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

Πάνω από 260 βιομήχανοι και εφοπλιστές μεταξύ όσων χρωστούν 70 δις στο δημόσιο

Ημερομηνία:

Πάνω από 260 βιομήχανοι και εφοπλιστές μεταξύ όσων χρωστούν 70 δις στο δημόσιο, δήλωσε η Ν.Βαλαβάνη στην Βουλή. Bonus για όσους εξοφλήσουν εφάπαξ έως τις 31 Ιουλιου

Τους  πρωταθλητές της φοροδιαφυγής, που δεν είναι άλλοι από τους εφοπλιστές και τις ελληνικές βιομηχανίες,  φωτογράφισε στην Βουλη η αρμόδια επί της φορολογίας αναπληρώτρια υπουργός, Νάντια Βαλαβάνη.
Απαντώντας σε ερωτήσεις των Χ.Θεοχάρη (Ποτάμι)  και Δ.Καμμένου (ΑΝΕΛ) σχετικά με την υστέρηση των εσόδων χαρτογράφησε τις ανεξόφλητες οφειλές που ξεπερνούν τα 75 δισεκατομμύρια ευρώ!

Όπως είπε ανάμεσα στους μεγάλους και κατά σύστημα οφειλέτες του δημοσίου βρίσκονται 60 ναυτιλιακές εταιρίες, 200 βιομηχανίες, εκατοντάδες εμπορικές επιχειρήσεις καθώς και αρκετές ποδοσφαιρικές ομάδες. Οφειλές προς το δημόσιο έχουν επίσης Δήμοι καθώς και επιχειρήσεις Κοινης Ωφέλειας. Μόλις 2,5 δις ευρώ τέτοιου είδους οφειλών έχουν μπει εντωμεταξύ σε διαδικασία ρύθμισης.

Ειδικότερα η Ν.Βαλαβάνη ανέφερε πως χρέη μεγαλύτερα των 150.000 ευρώ έχουν 10.500 φυσικά και 13.000 νομικά πρόσωπα (εταιρίες) ενώ οι οφειλές των νομικών προσώπων ξεπερνούν τα 47,5 δις! Όσον αφορά τους …ανεπίδεκτους οφειλέτες (δηλαδή όσους δεν έχουν πληρώσει ποτέ ούτε ένα ευρώ) η αναπληρώτρια υπουργός εκτίμησε ότι διακρατούν περίπου 2,3 δις ευρώ.

Τέλος η Ν.Βαλαβάνη άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο τροπολογίας που θα παράσχει κάποιο είδος bonus σε όσους εξοφλήσουν εφάπαξ τις οφειλές τους μέχρι τις 31 Ιουλίου του 2015.

thepressproject.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στέφανος Κασσελάκης: Η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ | Παρακολουθήστε ζωντανά

Το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε από το Κέντρο Πολιτισμού...

Η Χανιώτισσα συγγραφέας Μάρω Δούκα υποψήφια ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά

Την υποψηφιότητα της διακεκριμένης συγγραφέως Μάρως Δούκα για τις...

Με Βέφα Αλεξιάδου, Αγγελική Ηλιάδη και Εύη Βατίδου το ΛΑΟΣ στις Ευρωεκλογές 2024

Τους 42 υποψήφιους για τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου ανακοίνωσε...