17.8 C
Chania
Thursday, April 18, 2024

Πάπας Φραγκίσκος – Έκκληση για εκεχειρία στην Ουκρανία λόγω του Πάσχα

Ημερομηνία:

Μετά από δυο χρόνια απουσίας, λόγω της πανδημίας κορωνοϊού, ο Πάπας Φραγκίσκος συνάντησε και πάλι τους πιστούς στην πλατεία του Αγίου Πέτρου μετά την σημερινή λειτουργία της Κυριακής των Βαΐων των Καθολικών.

Στο πλευρό του Ποντίφικα κατά την τέλεση της Λειτουργίας βρίσκονταν 35 καρδινάλιοι, 30 καθολικοί επίσκοποι και 280 απλοί ιερείς.

Ο Πάπας Φραγκίσκος στο μήνυμα του ενώπιον χιλιάδων πιστών στην πλατεία του Αγίου Πέτρου, ζήτησε «να κατατεθούν τα όπλα για να ξεκινήσει η εκεχειρία του Πάσχα, όχι προσωρινά αλλά, για επίτευξη ειρήνης μέσω πραγματικών διαπραγματεύσεων».

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ο Πάπας κατήγγειλε «την ανοησία του πολέμου» που οδηγεί τους ανθρώπους να διαπράττουν «άλογες πράξεις σκληρότητας». «Όταν καταφεύγουμε στη βία… χάνουμε το μυαλό μας και καταλήγουμε να διαπράττουμε παράλογες πράξεις σκληρότητας. Το βλέπουμε αυτό στην ανοησία του πολέμου, όπου ο Χριστός σταυρώνεται άλλη μια φορά», είπε.

Ο Πάπας Φραγκίσκος θρήνησε «για τον άδικο θάνατο συζύγων και γιων» … «πρόσφυγες που φεύγουν από βόμβες» … «νέοι που στερούνται το μέλλον» … και «στρατιώτες που στάλθηκαν για να σκοτώσουν τους αδελφούς και τις αδελφές τους».

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εκδήλωση για τα 200 χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι

Φέτος συμπληρώνονται διακόσια χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι Κισσάμου, που έγινε από...

Κρήτη: Πειθαρχική δίωξη κατά αντιδημάρχου για παράνομες μεταδημοτεύσεις!

Βόμβα στην Αυτοδιοίκηση της Κρήτης ! Την Πειθαρχική δίωξη...