16.8 C
Chania
Saturday, May 4, 2024

Πάρτι των Τούρκων με τον Κατσίκη: Πρωτοσέλιδο στη Χουριέτ – «Πρώτη φορά μιλούν για ανταλλαγή»

Ημερομηνία:

Ευκαιρία στα τουρκικά ΜΜΕ για… πάρτι έδωσαν οι δηλώσεις του βουλευτή των ΑΝΕΛ Κώστα Κατσίκη περί ανταλλαγής των Ελλήνων στρατιωτικών με τους τους Τούρκους αξιωματικούς που είχαν έλθει στην Ελλάδα μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα κατά του Ερντογάν.

Έτσι, οι επίμαχες δηλώσεις Κατσίκη έγιναν το κεντρικό θέμα στον ιστοχώρο της εφημερίδας Χουριέτ. To ρεπορτάζ φέρει τίτλο «Πρόταση από την Ελλάδα για ανταλλαγή των Ελλήνων στρατιωτικών» και υπέρτιτλο «Κρίσιμη εξέλιξη: Για πρώτη φορά το δηλώνουν ανοιχτά».
Στο δημοσίευμα επισημαίνεται ότι πως ο βουλευτής του κόμματος του κυβερνητικού εταίρου ΑΝΕΛ Κώστας Κατσίκης έφερε το θέμα στην ημερήσια διάταξη για ανταλλαγή τονίζοντας ότι στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ είπε ότι «ο Ερντογάν κατά την επιστροφή του από την Βάρνα έστειλε το μήνυμα για ανταλλαγή. Εάν οι ηγέτες των δύο χωρών παρακάμψουν τη Δικαιοσύνη στις χώρες τους, κατά την άποψη του μπορεί να διευθετηθεί το θέμα». Βέβαια, αναφέρεται ότι ο βουλευτής είπε ότι είναι δική του άποψη και δεν δεσμεύει το κόμμα του.
Στο ίδιο μήκος κύματος, η φιλοκυβερνητική εφημερίδα, Yeni Akit, αναφέρει ότι «οι Έλληνες στριμώχτηκαν στη γωνία και μιλούν για ανταλλαγή», ενώ και η Yenihaber τόνισε ότι «Το είπαν για πρώτη φορά! Το μέλος της Βουλής, Κώστας Κατσίκης μίλησε για ανταλλαγή ανοιχτά».
Hurriyet/enikos.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ