15.8 C
Chania
Friday, April 26, 2024

Πάτρα: Ισχυρισμοί μητέρας στα social media ότι πάσχει από καρκίνο – Οι γιατροί ήθελαν κάμερες στο δωμάτιο της Τζωρτζίνας

Ημερομηνία:

Όλο και περισσότερες αποκαλύψεις έρχονται στο φως της δημοσιότητας σχετικά με τον θάνατο των τριών παιδιών στην Πάτρα, την ώρα που αναμένονται τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων της Τζωρτζίνας.

Εντύπωση προκαλούν αναρτήσεις της μητέρας για σοβαρά προβλήματα υγείας της ίδιας, ενώ σύμφωνα με νεότερα στοιχεία οι γιατροί ήθελαν κάμερες στο δωμάτιο της Τζωρτζίνας.

Το θέμα με τις αναρτήσεις της μητέρας των κοριτσιών στα social media, όπου ζητούσε συμβουλές για διάφορα προβλήματα υγείας των παιδιών της και της ίδιας, είναι γνωστό εδώ και καιρό. Εντύπωση προκαλεί, όμως, το γεγονός ότι η μητέρα εμφανιζόταν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης σαν να έπασχε από καρκίνο των ωοθηκών.

Προβληματισμό προκαλούν οι αναρτήσεις της 33χρονης μητέρας σε ομάδα για μαμάδες στο facebook, σύμφωνα με την εκπομπή Tlive του Alpha, όταν επικοινώνησε σε άλλες μαμάδες ένα σοβαρό πρόβλημα υγείας που αντιμετώπιζε.

«Καλησπέρα σας, έχει κάποια μανούλα εμπειρία καρκίνου των ωοθηκών; Ή οριακή κακοήθεια των ωοθηκών, να συζητήσουμε κάποιες απορίες μου;», είχε γράψει χαρακτηριστικά.

Ένα άλλο μέλος της ομάδας είχε ρωτήσει τότε τη μητέρα πώς έγινε η διάγνωσή της, με την ίδια να απαντά ότι το ανακάλυψε μέσα από ένα τεστ παπ.

Ιατρικές πηγές, πάντως, σημείωσαν στο T-live του Alpha πώς κάτι τέτοιο δεν συνέβη ποτέ. «Δεν υπάρχει αυτό, δεν υφίσταται. Δεν έχει γίνει ποτέ τέτοια διάγνωση. Δεν υπάρχει πρώτο στάδιο στον καρκίνο των ωοθηκών», τόνισαν χαρακτηριστικά.

Γιατί οι γιατροί ήθελαν κάμερες στο δωμάτιο της Τζωρτζίνας

Όπως ανέφερε ο αστυνομικός συντάκτης Βασίλης Λαμπρόπουλος στο MEGA, παιδίατροι στην Πάτρα επιμένουν ότι η Τζωρτζίνα παρουσίαζε προβλήματα μόνο όταν στο μονόκλινο δωμάτιο που νοσηλευόταν, δεν υπήρχε κάποιος γιατρός ή νοσηλευτής. Μάλιστα όπως σημειώνει είχαν σκεφτεί να τοποθετήσουν κάμερες στο δωμάτιο για να μπορούν να ελέγχουν το παιδί όταν δεν ήταν κάποιος ειδικός μαζί του.

Το δεύτερο στοιχείο είναι ότι σε αντίθεση με τα όσα υποστήριξε η μητέρα σε συνέντευξή της το μονόκλινο δωμάτιο δεν ήταν πρόταση των γιατρών, αλλά δική της επιλογή. Ειδικότερα στο Καραμανδάνειο, οι γιατροί ανέφεραν ότι η μητέρα ήταν αυτή που ζήτησε μονόκλινο δωμάτιο καθώς όπως έλεγε χρειαζόταν χώρο και ησυχία γιατί ήταν έγκυος.

Τι δηλώνουν έμπειροι αστυνομικοί

Τη δική τους οπτική στην υπόθεση των θανάτων των τριών παιδιών στην Πάτρα δίνουν δύο πάρα πολύ έμπειροι αστυνομικοί.

Ο ταξίαρχος εν αποστρατεία της ΕΛΑΣ επίτιμος πρόεδρος των αξιωματικών της Αστυνομίας, Θανάσης Κατερινόπουλος ανέλυσε τα ερωτήματα που προκύπτουν από τις έρευνες, ενώ όπως δήλωσε, σύντομα θα διαλευκανθεί η υπόθεση.

«Έχουμε τρεις απώλειες στη συγκεκριμένη οικογένεια, οπότε είναι λογικό να εγερθούν ερωτήματα στην κοινωνία και κάποιοι να πλάθουν τις δικές τους ιστορίες μικρές ή μεγάλες. Κάτω από αυτή την πίεση και την προβολή που επήλθε από τα ΜΜΕ, η Πολιτεία αναγκάστηκε να αναθέσει στο Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής να διερευνήσει την υπόθεση, καθώς έχουν την εμπειρία και τα μέσα για να δοθεί η απάντηση. Οι έρευνες θα αποδείξουν αν πράγματι πρόκειται για ανθρωποκτονία».

"google ad"

«Είναι θέμα ιδιοσυγκρασίας του κάθε ανθρώπου. Ο καθένας βιώνει την απώλεια του παιδιού του με τον δικό του τρόπο. Είναι θέμα χαρακτήρα. Δεν θα κρίνω τους γονείς, αλλά έχουμε κάποια ερωτηματικά», συμπλήρωσε ο κ. Κατερινόπουλος και κατέθεσε τα ερωτήματα που πρέπει να απαντηθούν άμεσα:

«Πρώτον, διαβάζουμε ότι μπορεί να οφείλεται σε κάποιο γονίδιο. Δεν είμαι γιατρός, αλλά έχω να πω πως όλα τα νέα ζευγάρια πλέον κάνουν κάποιες εξετάσεις. Έχουν κάνει; Και ειδικά αν υπάρχει κάποια κληρονομικότητα. Από την άλλη πλευρά, να δεχτώ ότι πέθαναν όντως από κάποιο γονιδιακό πρόβλημα. Γιατί δεν πέθανε πρώτα το μεγάλο παιδί; Δεύτερο ερώτημα: Από ό,τι διαβάσαμε όλοι οι θάνατοι έγιναν Σαββατοκύριακο. Είναι και αυτό συμπτωματικό; Οι έρευνες θα δείξουν. Σύντομα θα διαλευκανθεί η υπόθεση».

Ο υποστράτηγος ε.α. και πρώην βουλευτής Θανάσης Νταβλούρος υποστηρίζει:

«Ας μην κρυβόμαστε πίσω από προφάσεις. Αν δεν προκύψουν τεκμηριωμένα συμπεράσματα για τους τρεις θανάτους, τότε ο νους αναπόφευκτα πηγαίνει στην ανθρώπινη παρέμβαση. Μπορεί να καθυστερήσει ένα ατράνταχτο πόρισμα, αλλά όσος χρόνος κι αν χρειασθεί, το «μυστήριο», θα λυθεί. Έχουν τους τρόπους και τα μέσα οι ιατροδικαστικές και ανακριτικές αρχές να «ομολογηθεί» από τις έρευνες τους ή πλήρης αλήθεια, για τους λόγους που τρία αθώα αγγελούδια βρίσκονται στον τάφο».

Ακολούθως, ο κ. Νταβλούρος επισημαίνει:

«Αναμφίβολα, πρόκειται για μια πολύ περίεργη υπόθεση, που ανάλογη δεν έχει καταγραφεί στη βιβλιογραφία των παγκόσμιων αστυνομικών και εγκληματολογικών χρονικών. Αυτός είναι ένας λόγος παραπάνω για να αποφεύγονται εικασίες και να υιοθετούνται αβασάνιστα διάφορες απόψεις.

Θέλω, πάντως, στο σημείο αυτό να παραδεχθώ ότι η κοινωνία επέδειξε πιο έγκαιρα τα αντανακλαστικά της σε αντίθεση, με τις Αρχές που μάλλον καθυστερημένα αντέδρασαν, μέχρις ότου τελικά δοθεί η παραγγελία για την προκαταρκτική εξέταση της υπόθεσης».

tvxs.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Π. Πολάκης: «Μας ταΐζει σανό ο Μητσοτάκης!»

Σχολιάζοντας την κατάσταση με τις τιμές των καυσίμων, ο...

Η Ελλάδα καταγράφει το δεύτερο χαμηλότερο ποσοστό απασχόλησης στην ΕΕ

Το δεύτερο χαμηλότερο ποσοστό απασχόλησης στην ΕΕ καταγράφει η Ελλάδα το...