16.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Πάτρα: Ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση ασκήθηκε σε βάρος της Ρούλας Πισπιρίγκου

Ημερομηνία:

Ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση του θανάτου των τριών παιδιών στην Πάτρα, καθώς ασκήθηκε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση στην μητέρα Ρούλα Πισπιρίγκου για τον θάνατο της 9χρονης Τζωρτζίνας.

Δεν αποκλείεται η έκδοση εντάλματος σύλληψης. Η δίωξη ασκήθηκε από τον από τον προϊστάμενο της Ποινικής Δίωξης εισαγγελέα Αντώνη Ελευθεριάνο, ενώ την εποπτεία των ερευνών έχει η προϊσταμένη της Εισαγγελίας της Αθήνας Σωτηρία Παπαγεωργακοπούλου.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, η μητέρα έχει ήδη προσαχθεί στην Ασφάλεια Πατρών και οδηγείται στην Αθήνα από άνδρες της Ασφάλειας Αττικής.

Όπως μετέδωσε ο Σκάι, αστυνομικοί μετέβησαν στο σπίτι της οικογένειας στην Πάτρα και ζήτησαν από τη μητέρα των τριών παιδιών να τους ακολουθήσει.

Κατά πληροφορίες, στις τοξικολογικές εξετάσεις της Τζωρτζίνας βρέθηκε ουσία που δεν περιλαμβανόταν στην φαρμακευτική αγωγή και συγκεκριμένα κεταμίνη.

Την συγκεκριμένη αποκάλυψη έκανε ο Βασίλης Λαμπρόπουλος στην εκπομπή «Live News» στο MEGA, μάλιστα πληροφορίες αναφέρουν ότι αυτή η φαρμακευτική ουσία δεν χορηγήθηκε από τους γιατρούς του νοσοκομείου.

Η Κεταμίνη χρησιμοποιείται στην κτηνιατρική ως αναισθητικό και καταπραϋντικό φάρμακο. Δεν χορηγείται ελεύθερα στα φαρμακεία, παρά μόνο στα νοσοκομεία, μετά από ιατρική εντολή. Να σημειώσουμε ότι η μητέρα των τριών παιδιών από την Πάτρα, ήταν νοσηλεύτρια.

Σε μικρές δόσεις δεν προκαλεί παρενέργειες στην καρδιά ή στο αναπνευστικό σύστημα. Σε μεγάλες δόσεις, ωστόσο, προκαλεί σπασμούς, βραδκαρδία ή ταχυκαρδία και σε σπάνιες περιπτώσεις θάνατο.

«Μία μεγάλη δόση μπορεί να σκοτώσει σε λίγα λεπτά», ανέφερε χαρακτηριστικά στην εκπομπή ο ιατροδικαστής Χαράλαμπος Κούτσης. Στην ιατρική η ουσία κεταμίνη χρησιμοποιείται μόνο σε διαδικασίες διασωλήνωσης ή όταν χρησιμοποιείται μία ήπια νάρκωση. Σύμφωνα με τον Βασίλη Λαμπρόπουλο, η ουσία κεταμίνη δεν χορηγήθηκε στη Τζωρτζίνα από τη πλευρά των γιατρών. Οι αστυνομικοί, μάλιστα, που ερευνούν την υπόθεση, ρώτησαν τους γιατρούς αν έχουν χορηγήσει ποτέ κεταμίνη στη Τζωρτζίνα. Οι γιατροί ήταν κατηγορηματικοί στην απάντησή τους, λέγοντας «ποτέ».

Για τους θανάτους των άλλων δύο παιδιών της οικογένειας η έρευνα θα συνεχιστεί και οι σχετικές δικογραφίες θα αποσταλούν και αυτές στην Αθήνα.

topontiki.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ