17.8 C
Chania
Thursday, May 16, 2024

Πέθανε ο Αμερικάνος στρατιωτικός που αυτοπυρπολήθηκε έξω από την ισραηλινή πρεσβεία- Διαμαρτυρία για την φρίκη στη Γάζα

Ημερομηνία:

Υπέκυψε στα τραύματά του ο Αμερικανός στρατιωτικός που αυτοπυρπολήθηκε έξω από την ισραηλινή πρεσβεία στην Ουάσινγκτον, για να διαμαρτυρηθεί σχετικά με τον πόλεμο στη Γάζα.

«Δεν θα είμαι πλέον συνεργός σε γενοκτονία», είπε ο Άαρον Μπούσνελ προτού αυτοπυρποληθεί. «Λευτεριά στην Παλαιστίνη», φώναξε ενώ φλεγόταν.

Ο 25χρονος από το Σαν Αντόνιο, στέλεχος της Πολεμικής Αεροπορίας, έφτασε έξω από την ισραηλινή πρεσβεία λίγο πριν από τις 13:00 της Κυριακής, φορώντας στολή. Κατέγραψε σε livestreaming τα όσα ακολούθησαν.

«Το όνομά μου είναι Άαρον Μπούσνελ. Είμαι εν ενεργεία μέλος της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ και δεν θα είμαι πλέον συνεργός σε γενοκτονία. Θα κάνω μια ακραία πράξη διαμαρτυρίας, αλλά σε σύγκριση με αυτά που βιώνουν οι άνθρωποι στην Παλαιστίνη δεν είναι καθόλου ακραίο», ανέφερε ο 25χρονος και στη συνέχεια πλησίασε την πύλη της ισραηλινής πρεσβείας.

Αφού άφησε το τηλέφωνό του στο έδαφος, έριξε πάνω του ένα υγρό που είχε μαζί του και αυτοπυρπολήθηκε. «Λευτεριά στην Παλαιστίνη», φώναξε επανειλημμένα ενώ τον είχαν τυλίξει οι φλόγες.

Το περιστατικό έρχεται την ώρα που συνεχίζονται οι διαδηλώσεις κατά του πολέμου του Ισραήλ στη Γάζα σε όλες τις ΗΠΑ.

Τον Δεκέμβριο, μια διαδηλώτρια αυτοπυρπολήθηκε έξω από το ισραηλινό προξενείο στην Ατλάντα. Στη σκηνή βρέθηκε μια παλαιστινιακή σημαία και η πράξη θεωρήθηκε ότι αποτελούσε “ακραία πολιτική διαμαρτυρία”.

Το Ισραήλ εξαπέλυσε επίθεση στη Γάζα αφού μαχητές της Χαμάς επιτέθηκαν στο Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου, σκοτώνοντας τουλάχιστον 1.139 ανθρώπους και συλλαμβάνοντας περίπου 250 ως ομήρους.

Μετά τις επιθέσεις αυτές, το Ισραήλ βομβάρδισε το παλαιστινιακό έδαφος από αέρος, ξηράς και θαλάσσης και εξαπέλυσε χερσαία εισβολή. Περισσότεροι από 29.000 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί στην ισραηλινή επίθεση, σύμφωνα με τις παλαιστινιακές αρχές.

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Με ελικόπτερο Super Puma διασώθηκε γερμανίδα τουρίστρια στο Φαράγγι της Σαμαριάς

Μία 51χρονη Γερμανίδα τουρίστρια τραυματίστηκε σοβαρά το μεσημέρι της...

Η σύλληψη των Τούρκων σε βίλα στα Χανιά αποκάλυψε τον αρχηγό συμμορίας, Ramazan Baygara

Συνελήφθη στην Αθήνα ο 29χρονος Ramazan Baygara, Τούρκος αρχηγός διαβόητης...