17.8 C
Chania
Wednesday, April 24, 2024

Πέθανε ο “αντάρτης” παπά – Δημήτρης της Ενορίας Κατσιφαριανών

Ημερομηνία:

O “αντάρτης” παπά-Δημήτρης Κοκολινάκης της Ενορίας Αγίου Γεωργίου Κατσιφαριανών πέθανε μετά από μάχη που έδωσε εδώ και βδομάδες με τον κορωνοϊό.

Ο παπά – Δημήτρης ήταν ιδιαίτερα αγαπητος και με σημαντική προσφορά σε συνανθρώπους μας σε ανάγκη, ιδιαίτερα την περίοδο των μνημονίων.

Είχε βρεθεί στην επικαιρότητά για την αντίθεσή που είχε εκφράσει δημόσια στην απαγορευση οπλοκατοχής που είχε αποφασιστεί με εγκύκλιο του Δ.Ι.Σ. ενώ πιο πρόσφατα είχε εκφράσει την πρόθεση του  να μην απέχει από τον αγιασμό των υδάτων, την ημέρα των Θεοφανείων, ξεκαθαρίζοντας πως δεν θα υπάκουε στη σχετική απαγόρευση.

Όταν αρρώστησε από κορωνοϊό, σε μήνυμά του από το νοσοκομείο σημείωνε:

«Την ψυχή μας στο Θεό και τα αυτιά μας στον γιατρό, αν θέλουμε να προστατεύσουμε τον εαυτό μας και την Ενορία μας διότι η γρίπη υπάρχει. Ζητάω την προσευχή όλων και όταν βγω με το καλό θα πω περισσότερα».

Σε μήνυμά της η Μητρόπολη Χανίων αναφέρει τα εξής για τον θάνατο του πατήρ Δημήτρη Κοκολινάκη:

“Η Ιερά Μητρόπολη μας μετά βαθυτάτης κατ’ άνθρωπον θλίψεως, αναγγέλλει την προς Κύριον εκδημία του π. Δημητρίου Κοκολινάκη Εφημερίου της Ενορίας Αγίου Γεωργίου Κατσιφαριανών.

Η Εξόδιος Ακολουθία του θα τελεστεί αύριο στην Ενορία του.

Να ευχηθούμε ο Θεός να αναπαύσει την ψυχή του εν χώρα ζώντων και να συνεχίσει να δέεται για την ενορία του και την επαρχία μας και στο υπερουράνιο θυσιαστήριο.”

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ