18.8 C
Chania
Friday, May 3, 2024

«Πέμπτη Εποχή»: Από 22 Απριλίου στην Πλατεία Άγιου Ρόκκου στην Σπλάντζια η εικαστική έκθεση του Νίκου Κετσετζή

Ημερομηνία:

Άγιος Ρόκκος, Πλατεία 1821 – Σπλάντζια
22 – 30 Απριλίου 2024
Ώρες λειτουργίας: 9πμ – 12μμ και 6μμ – 9μμ

«Πέμπτη εποχή» τιτλοφορείται η νέα εικαστική έκθεση του ερασιτέχνη ζωγράφου Νίκου Κετσετζή που θα πραγματοποιηθεί στον βενετσιάνικο ναό του Αγίου Ρόκκου στην πλατεία της Σπλάντζιας στα Χανιά, από τις 22 έως τις 30 Απριλίου (ώρες λειτουργίας: 9πμ-12μμ και 6μμ – 9μμ, καθημερινά).

Στην «Πέμπτη εποχή» ο ζωγράφος θέλει να δώσει τη δυνατότητα να γνωρίσει ο κόσμος ότι ανάμεσά μας βρίσκονται και κινούνται κάποιοι, που κρύβουν απέραντο πλούτο καλλιτεχνικής ευαισθησίας και δημιουργίας. Στη σημερινή εποχή, που ο σύγχρονος άνθρωπος ελάχιστα συγκινείται και μετέχει στην τέχνη ή τουλάχιστον από την τέχνη που του επιβάλλουν τα media σαν τέχνη της εποχής του ο Κετσετζής μέσα από τη δική του ταπεινή προσπάθεια επιβεβαιώνει ότι υπάρχουν εξαιρέσεις στον κανόνα που αξίζει να τις ανακαλύψουμε.

Στη συγκεκριμένη εικαστική προσπάθεια κυριαρχούν οι μορφές διάφορων γυναικών σε στιγμές περίσκεψης και δραστηριοτήτων στη φύση μαζί νεκρές φύσεις, στοιχεία του φυσικού και ανθρωπινου περιβάλλοντος, όλα αποτυπωμένα με αγάπη και μεράκι.

Βιογραφικό σημείωμα

Ο Νίκος Κετσετζής, γεννήθηκε το 1965 με πρόσφυγες παππούδες από τη Σμύρνη και την Καππαδοκία. Ξεκίνησε να ζωγραφίζει το 1992 κατά τη διάρκεια της νοσηλείας του στη μονάδα βραχύβιας νοσηλείας του Ψυχιατρείου Χανίων (έκλεισε το 2006 στο πλαίσιο της αποασυλοποίησης) κι έκτοτε δέθηκε στενά με τη συγκεκριμένη τέχνη. Δεν περνάει μέρα και λεπτό που δεν θα ετοιμάσει έναν πίνακα, τον οποίο με μεγάλη χαρά θα χαρίσει ως δώρο στους φίλους του.

Η πρώτη εικαστική εικαστική έκθεση του με τίτλο «Χωρίς σύνορα» πραγματοποιήθηκε τον Οκτώβριο του 2023 στον Άγιο Ρόκκο.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ