17.8 C
Chania
Thursday, April 18, 2024

Πέμπτο κύμα τον Φλεβάρη βλέπει ο Θωμαΐδης

Ημερομηνία:

Ο μη περιορισμός της διάδοσης του κορωνοϊού στην κοινότητα στο λεκανοπέδιο της Αθήνας και την ευρύτερη περιοχή της Αττικής επιτρέπει στην πανδημία να κρατάει διαρκώς υπό πίεση το σύστημα Υγείας -και με την αναμενόμενη σταδιακή επικράτηση της Όμικρον θα ανοίξει πέμπτο κύμα από τις αρχές του νέου έτους, όπως περιέγραψε στην κρατική τηλεόραση ο καθηγητής Αναλυτικής Χημείας Νίκος Θωμαΐδης.

«Στις αναλύσεις των λυμάτων φαίνεται ύφεση, όπως αυτή που φαίνεται στα κρούσματα, αυτή την εβδομάδα, θα δούμε πώς θα κλείσει αυτή η εβδομάδα … Ωστόσο στην Αττική το ιικό φορτίο παραμένει σε υψηλό επίπεδο. Αυτό αντανακλά περίπου στο 30% των κρουσμάτων πανελληνίως, αυτή τη στιγμή. Στην αρχή του τέταρτου κύματος, είχαμε ξεκινήσει από το 18% … Το επόμενο διάστημα, μπορεί να υπάρχουν έστω αργές τάσεις μείωσης, αλλά θα δούμε αρκετά υψηλό αριθμό κρουσμάτων στην Αττική, μεταξύ 900 και 1.200 ανάλογα με τα τεστ που γίνονται … Αυτό σημαίνει ότι θα συνεχίσει να πηγαίνει κόσμος στο νοσοκομείο και θα υπάρχει σχετική πίεση στην Αττική», όπως είπε ο κ. Θωμαΐδης.

«Δεν θα έχουμε τον Ιανουάριο τέτοια εικόνα που να μας επιτρέπει να πούμε ότι δεν θα υπάρξει στη συνέχεια κανένα νέο κύμα», συνέχισε ο ίδιος, «είναι σχεδόν σίγουρο ότι και η Όμικρον θα έρθει στην Ελλάδα και θα επεκταθεί. Οπότε σίγουρα το επόμενο κύμα, που αναμένεται Φεβρουάριο-Μάρτιο, θα έχει αυτά τα χαρακτηριστικά».

«Γενικότερα, θεωρούμε ότι μετά τον Απρίλιο του 2022 θα υπάρξει μία σχετική ύφεση αυτής της εικόνας που αυτή τη στιγμή ζούμε … Είναι εντελώς φυσιολογικό να αναμένουμε ένα ακόμα κύμα, την στιγμή που έχουμε νέο, μεταδοτικότερο στέλεχος, γνωρίζοντας ότι η περίοδος Φεβρουαρίου – Μαρτίου θα είναι ένα ακόμα κύμα λοιμώξεων από κορωνοϊό».

thepressproject.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εκδήλωση για τα 200 χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι

Φέτος συμπληρώνονται διακόσια χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι Κισσάμου, που έγινε από...

Κρήτη: Πειθαρχική δίωξη κατά αντιδημάρχου για παράνομες μεταδημοτεύσεις!

Βόμβα στην Αυτοδιοίκηση της Κρήτης ! Την Πειθαρχική δίωξη...