Το πρωτοποριακό αυτό, πιλοτικό πρόγραμμα μετατροπής των τροφικών υπολειμμάτων των ξενοδοχείων σε ζωοτροφή, μέσα από τη διαδικασία της ηλιακής ξήρανσης εφαρμόζεται εδώ και κάποιους μήνες.
Η ιδέα της κυκλικής οικονομίας κερδίζει συνεχώς έδαφος. Στο Ηράκλειο, πέντε μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες κομποστοποιούν τα υπολείμματα τροφών και φτιάχνουν ξηρά τροφή για κατοικίδια.
Το πρωτοποριακό αυτό, πιλοτικό πρόγραμμα μετατροπής των τροφικών υπολειμμάτων των ξενοδοχείων σε ζωοτροφή, μέσα από τη διαδικασία της ηλιακής ξήρανσης εφαρμόζεται εδώ και κάποιους μήνες.
Στο πρόγραμμα συμμετέχουν 5 ξενοδοχεία του Ηρακλείου, από τα οποία μεταφέρεται καθημερινά 1 τόνος τροφίμων που δεν καταναλώνεται και με την κατάλληλη επεξεργασία μετατρέπεται σε ξηρά τροφή.