20.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

Πέραμα: Έδωσαν εντολή να σταματήσει η καταδίωξη, οι αστυνομικοί της ΔΙ.ΑΣ. Πειραιά απάντησαν πως την έλαβαν και σταμάτησαν αλλά συνέχισαν

Ημερομηνία:

Στο «φως» οι υπηρεσιακές αναφορές για την καταδίωξη που κατέληξε με τη δολοφονία του 20χρονου στο Πέραμα.

Εν αναμονή της απολογίας των επτά αστυνομικών, που έχουν συλληφθεί και κρατούνται για τη δολοφονία του 20χρονου μετά την καταδίωξη στο Πέραμα, δημοσιεύονται οι υπηρεσιακές αναφορές δύο αξιωματικών που βρισκόταν στο Κέντρο Επιχειρήσεων τα ξημερώματα του Σαββάτου.

Η Καθημερινή φέρνει στο «φως» τις αναφορές στις οποίες καταγράφονται οι μαρτυρίες των αξιωματικών για τα διατρέξαντα.

Η αναφορά αξιωματικού στο Κέντρο Επιχειρήσεων

Ο αξιωματικός που εκτελούσε χρέη προϊσταμένου στο Κέντρο Επιχειρήσεων γράφει στην αναφορά του ότι στις 11:45 το βράδυ της Παρασκευής υπήρξε ενημέρωση για καταδίωξη ενός ύποπτου οχήματος, ύστερα από μη συμμόρφωση του οδηγού του σε σήμα για έλεγχο.

Γίνεται λόγος για ένα λευκό Hyundai το οποίο φαίνεται ότι κινούνταν κατά μήκος των λεωφόρων Θηβών και Αθηνών και ανέπτυξε μεγάλη ταχύτητα.

Ο αξιωματικός, κατόπιν, αναφέρει πως ο επικεφαλής της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης έδωσε εντολή να σταματήσει η καταδίωξη και ο ίδιος μετέφερε την εντολή, υψώνοντας τον τόνο της φωνής του, ώστε να μην υπάρξει τραυματισμός των αστυνομικών ή των υπόπτων αλλά και διερχόμενων πολιτών.

Κατά τις πληροφορίες, η εντολή φαίνεται ότι δόθηκε παραπάνω από μία φορά και οι αστυνομικοί της ΔΙ.ΑΣ. Πειραιά απάντησαν πως την έλαβαν και σταμάτησαν την επιχείρηση.

Όπως συνεχίζει, το Κέντρο Επιχειρήσεων θεώρησε ότι το συμβάν είχε λήξει, ωστόσο λίγο αργότερα υπήρξε ενημέρωση για περιστατικό με πυροβολισμούς και εμβολισμό οχημάτων στην οδό Ελπίδος στο Πέραμα.

Σύμφωνα με την ίδια αναφορά, μόλις τότε φαίνεται ότι υπήρξε ενημέρωση ότι οι ομάδες ΔΙ.ΑΣ. από τη Δυτική Αττική συνέχισαν την καταδίωξη.

Η μαρτυρία δεύτερου αξιωματικού

Παρόμοια ήταν και η περιγραφή των γεγονότων που έδωσε και ένας ανώτερος αξιωματικός, ο οποίος ήταν στο Κέντρο Επιχειρήσεων της ΕΛ.ΑΣ. εκείνο το βράδυ.

Όπως σημείωσε, οι άνδρες της ΔΙ.ΑΣ. Πειραιά διέκοψαν την καταδίωξη ύστερα από την εντολή.

«Στις 11.50 μ.μ. άκουσα μια φωνή από το Κέντρο της Αμέσου Δράσεως και τη λέξη «Κόφτο» χωρίς τίποτα περαιτέρω» επεσήμανε, αλλά τόνισε πως στη συνέχεια πήγε στην τουαλέτα και όταν επέστρεψε «άκουσα από τον ασύρματο για πυροβολισμούς».

"google ad"

Διαψεύδουν άλλες πηγές

Στην εφημερίδα, όμως, μίλησαν πηγές που φαίνεται ότι διαψεύδουν μερικά από τα όσα έχουν καταγράψει οι άνωθεν αξιωματικοί.

Μίλησαν υπό τον όρο να διατηρηθεί η ανωνυμία τους και παρότι επιβεβαίωσαν πως ο εκφωνητής στο Κέντρο Επιχειρήσεων ζητούσε συνεχώς από τους δικυκλιστές της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. να διακόψουν την καταδίωξη, αλλά διαψεύδουν πως οι αστυνομικοί από τον Πειραιά απάντησαν ότι σταμάτησαν.

Είπαν, συγκεκριμένα, ότι δεν υπάρχει καταγεγραμμένη συνομιλία από την οποία να προκύπτει ότι ο επικεφαλής της ΔΙ.ΑΣ. Πειραιά διαβίβασε στο Κέντρο ότι πράγματι άκουσε την εντολή και διέκοψε την καταδίωξη.

Ακόμα, ανέφεραν ότι – με εξαίρεση ένα μικρό κενό διάρκειας λίγων λεπτών – υπήρξε διαρκείς ενημέρωση για τη θέση των οχημάτων και για τη συμμετοχή όλων των δυνάμεων στην καταδίωξη.

Εν αναμονή του πειθαρχικού

Σημειώνεται πως ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, έχει ζητήσει πειθαρχικό έλεγχο για τους επτά συλληφθέντες αστυνομικούς, τα αποτελέσματα των οποίων αναμένονται εντός ημερών.

Στο σημείο όπου σταμάτησε η καταδίωξη εντοπίστηκαν περί τους 30 κάλυκες και σύμφωνα με τα όσα αναφέρουν οι πληροφορίες, πρώτος φαίνεται ότι πυροβόλησε ο επικεφαλής της ομάδας και στη συνέχεια οι υπόλοιποι.

sputniknews.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ