17.8 C
Chania
Saturday, April 20, 2024

Πέραμα: «Δεν μπορούσαν να τους σκάσουν τα λάστιχα;» – Οργή από την οικογένεια του 21χρονου

Ημερομηνία:

Να αποδοθεί δικαιοσύνη ζητά η οικογένεια του 21χρονου Ρομά, που έπεσε νεκρός από τα πυρά αστυνομικών κατά τη διάρκεια καταδίωξης στο Πέραμα.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο πατέρας του 21χρονου ξέσπασε: «Θέλω μια Δικαιοσύνη από το Κράτος. Δεν ήταν αστυνομικοί αυτοί που κυνήγησαν τα παιδιά; Τι πήρανε; Ένα αυτοκινητάκι πήρανε. Τι ήταν; Εγκληματίες ήταν; Θέλω μια Δικαιοσύνη από τον νόμο. Δεν μπορούσαν να τους σκάσουν τα λάστιχα, δεν μπορούσαν να κάνουν κάτι να τον τραυματίσουν, δεν μπορούσαν να τον συλλάβουν;».

Η χήρα του 21χρονου, έγκυος στο τρίτο παιδί τους, ανέφερε: «Θέλω να σαπίσει μέσα. Και να μου τον φέρεται, να τον σκοτώσω εγώ».

«Με άφησε με δύο παιδιά. Θα τον σκοτώσω με τα ίδια μου τα χέρια», πρόσθεσε με λυγμούς.

Η μητέρα, η αδελφή του και φίλοι του νεκρού ζητούν να σαπίσει στη φυλακή ο δολοφόνος. «Εγώ θα τον σκοτώσω», ανέφερε χαρακτηριστικά η αδερφού του θύματος.

Στον ΑΝΤ1 μίλησε και η μητέρα του 16χρονου τραυματία, κουνιάδου του 21χρονου Ρομά, που νοσηλεύεται τραυματισμένος στο νοσοκομείο.

Όπως κατήγγειλε της απαγορεύουν να επισκεφτεί το παιδί της και δηλώνει πως ενώ η αρχική ενημέρωση ανέφερε για τραυματισμό του από μία σφαίρα στο χέρι, η νεότερη κάνει λόγο για τραυματισμό του από τρεις σφαίρες στην κοιλιά.

«Σε άμυνα οι αστυνομικοί», λέει ο Κρικέτος – Απολογούνται την Τετάρτη

Ο Σπήλιος Κρικέτος, συνδικαλιστής αστυνομικός, μεταξύ άλλων ανέφερε: «δεν μπορώ να παραβλέψω το γεγονός ότι εμβολίστηκαν πέντε μηχανές. Αυτοί οι αστυνομικοί βρίσκονται σε άμυνα και υπάρχει άμεσος κίνδυνος για την ζωή τους. Όλα θα ερευνηθούν, όπως διέταξε ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. και ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη και να γίνει και επιχειρησιακός έλεγχος για να δούμε τι ακριβώς συνέβη».

Οι έξι αστυφύλακες και ο ένας αξιωματικός (υπαστυνόμος), οι οποίοι κρατούνται στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, παραπέμφθηκαν να απολογηθούν την Τετάρτη 27/10 σε τακτικό ανακριτή.

topontiki.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στέφανος Κασσελάκης: Η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ | Παρακολουθήστε ζωντανά

Το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε από το Κέντρο Πολιτισμού...

Η Χανιώτισσα συγγραφέας Μάρω Δούκα υποψήφια ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά

Την υποψηφιότητα της διακεκριμένης συγγραφέως Μάρως Δούκα για τις...

Με Βέφα Αλεξιάδου, Αγγελική Ηλιάδη και Εύη Βατίδου το ΛΑΟΣ στις Ευρωεκλογές 2024

Τους 42 υποψήφιους για τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου ανακοίνωσε...