Με τις νίκες των Χριστιανών και Ευρωπαίων κατά των Μουσουλμάνων και Οθωμανών – Αράβων σχετίζονται τα ονόματα και οι αριθμοί που είχε γράψει ο μακελάρης της Νέας Ζηλανδίας στο όπλο του.
Πρόκειται για γράμματα και αριθμούς στο Λατινικό, Κυριλικό και Γεωργιανό αλφάβητο, λέξεις και ημερομηνίες σχετιζόμενες με τόπους όπου έλαβαν χώρα είτε επιθέσεις Χριστιανών κατά Μουσουλμάνων είτε πολεμικές συγκρούσεις με θρησκευτικό προκάλυμμα.
Αναλυτικά:
Alexandre Bissonnette: Ο φοιτητής που εισέβαλε στο τζαμί του Κεμπέκ στις 29 Ιανουαρίου του 2017, ανοίγοντας πυρ κατά 40 ανδρών και τεσσάρων παιδιών που βρίσκονταν στον χώρο.
Luca Traini: Ιταλός εξτρεμιστής που επιτίθετο σε μαύρους μετανάστες, τραυματίζοντας 6 άτομα τον Φεβρουάριο του 2018.
Josue Estebanez: Ισπανός νεοναζί που μαχαίρωσε θανάσιμα τον 16χρονο αντιφασίστα διαδηλωτή Carlos Palomino στην καρδιά στη Μαδρίτη, το 2007.
Bajo Pivljanin: Γνωστός οπλαρχηγός που πολέμησε ενάντια στους Οθωμανούς στα βορειοδυτικά Βαλκάνια τον 17ο αιώνα και τιμάται ως ήρωας από Σέρβους και Κροάτες.
Charles Mantel: Ο defacto βασιλιάς των Φράγκων που κέρδισε τη Μάχη του Πουατιέ.
John Hunyadi: Ούγγρος διοικητής και στρατηγός και Βοεβόδας της Τρανσυλβανίας. Νίκησε τους Οθωμανούς το 1441 και το 1442.
Konstantin II Asen: Ο Κωνσταντίνος ο Β της Βουλγαρίας, που ηγήθηκε εξέγερσης κατά των Οθωμανών η οποίοι διήρκησε μισή δεκαετία, αλλά κατέληξε σε ήττα.
Milos Obilis: Ένας σερβικός ιππότης στην υπηρεσία του πρίγκιπα Λαζάρ, ο δολοφόνος του οθωμανού σουλτάνου Μουράτ Ι.
Pelayu: Βησιγότθος ευγενής που πιστεύεται ότι ξεκίνησε την χριστιανική ανακατάληψη της ιβηρικής χερσονήσου από τους Μαυριτανούς.
Prince Fruzhin: Βούλγαρος Ευγενής που πολέμησε κατά των Οθωμανών την περίοδο της Δεύτερης Βουλγαρικής Αυτοκρατορίας.
Sebastiano Venier: Δόγης της Βενετίας που πολέμησε κατά των Τούρκων κατά τη διάρκεια του τέταρτου Βενετο-Οθωμανικού πολέμου.
Sigismund of Luxembourg: Ηγήθηκε της Σταυροφορίας της Νικόπολης το 1396 με σκοπό την απελευθέρωση της Βουλγαρίας από τους Οθωμανούς, αλλά ηττήθηκε.
Feliks Kazimierz Potocki: Συμμετείχε στη εκστρατεία της Βιέννης το 1683 κατά τη διάρκεια του Μεγάλου Τουρκικού Πολέμου και πολέμησε εναντίον των Τατάρων και των Τούρκων σε πολλές μάχες.
Iosif Gurko: Ρώσος στρατηγός που πολέμησε κατά των Τούρκων κατά τη διάρκεια του Ρωσσοτουρκικού πολέμου του 1877-1878.
Άλλες ημερομηνίες:
14 λέξεις ή «14»: Σύνθημα που προέρχεται από ένα πέρασμα στην αυτοβιογραφία του «ο Αγών μου» του Χίτλερ. Πρόκειται για διάσημο σημείο που χρησιμοποιείται από τους διάφορους «alt-right». Πιο γνωστό ως: “Πρέπει να εξασφαλίσουμε την ύπαρξη του λαού μας και ένα μέλλον για τα λευκά παιδιά”.
Here’s your migration compact – Εδώ είναι η συνθήκη σας για τη μετανάστευση: Αναφορά στη Διεθνή Συμφωνία του ΟΗΕ για τη Μετανάστευση που υπεγράφη από τον ΟΗΕ τον Δεκέμβριο.
Turcophagus – Τουρκοφάγος: Παρατσούκλι που είχαν κάποιοι οπλαρχηγοί του 1821.
Tours 732: Αναφορά στη Μάχη του Πουατιέ το 732 μ.Χ. που σταμάτησε την προέλαση των Αράβων στη Γαλλία.
Αναφορά στη Μάχη του Καγκούλ το 1770, επεισόδιο του Ρωσσοτουρκικού πολέμου.
Αναφορά στη Μάχη της Βιέννης, το 1683.
Αναφορά στην κατάληψη του Acre κατά την τρίτη Σταυροφορία.
Daily Sabah