22.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Πέρα από την υγεία υπάρχει και η ψυχική υγεία – Λάθος το κλείσιμο και των μικρών γυμναστηρίων

Ημερομηνία:

Σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε άλλο ένα λοκντάουν. Το γιατί φθάσαμε σε αυτό το σημείο χωρά πολύ κουβέντα όμως οι συνέπειες αυτής της απόφασης θα είναι σε πολλά επίπεδα. Ένα από αυτά τα επίπεδα που δεν πρέπει να υποτιμηθεί είναι και το ψυχολογικό.

Χαρακτηριστικό είναι ότι σε επίπεδο Κρήτης μετά την πρώτη καραντίνα αποτυπώθηκε μία αύξηση των διαγνώσεων κατάθλιψης κατά 42,3%, διαταραχών άγχους κατά 14,8% αλλά και σχιζοφρένειας και ψυχώσεων κατά 14%

Προφανώς λοιπόν, η καραντίνα αφήνει σημάδια στις ψυχές των ανθρώπων και γι’ αυτό το λόγο θα πρέπει να αφήνονται κάποιες διεξόδοι που θα βοηθούν στην καλυτέρευση της ψυχολογίας. Μία τέτοια διέξοδος είναι η γυμναστική.

Σίγουρα, το κλείσιμο των μεγάλων γυμναστηρίων μοιάζει αναπόφευκτο τη στιγμή που το μέγεθος και ο αριθμός των πελατών που τα χρησιμοποιούν κάνουν πιο δύσκολη την τήρηση μέτρων προστασίας, όμως σε μικρά γυμναστήρια με ολιγομελείς τάξεις των τριών, τεσσάρων μαθητών θα μπορούσαν να βρεθούν τρόποι για τη συνέχιση λειτουργίας τους.

Η γυμναστική βοηθά στη διατήρηση της ψυχολογίας σε καλό επίπεδο και η διατήρηση της ψυχολογίας σε καλό επίπεδο είναι ανασταλτικός παράγοντας ενάντια στην αρρώστια.

Ας το έχουν αυτό υπόψη στην κυβέρνηση και ας ανοίξουν, έστω και τώρα, ένα παράθυρο για όσους θέλουν να γυμνάζονται.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ