27.8 C
Chania
Tuesday, April 23, 2024

Πέτσας από Κρήτη: Η πολιτεία θα καλύψει τα 2/3 των οφειλών των ΔΕΥΑ

Ημερομηνία:

Σε μία σημαντική δήλωση προχώρησε σήμερα μιλώντας στο Ράδιο Κρήτη 101,5 ο αναπληρωτής Υπουργός Στέλιος Πέτσας.

Μιλώντας στην εκπομπή του Μανώλη Αργυράκη, ανακοίνωσε ότι η πολιτεία θα καλύψει μέσω του κρατικού προϋπολογισμού, τα 2/3 των οφειλών που έχουν η ΔΕΥΑ λόγω του αυξημένου ενεργειακού κόστους.

Όπως είπε ο κ. Πέτσας, η πολιτεία θα καταβάλλει τα δύο τρίτα των οφειλών που έχουν οι ΔΕΥΑ,  ωστόσο όπως είπε θα πρέπει να γίνουν κινήσεις και για το ζήτημα της επιβολής του ΦΠΑ και γενικότερα να υπάρξει μία ατζέντα θεματολογίας.

Οι ΔΕΥΑ επιτελούν σημαντικό έργο στην τοπική αυτοδιοίκηση, τόνισε μεταξύ άλλων ο αναπληρωτής υπουργός εσωτερικών λέγοντας ότι πέρασε διάταξη η οποία προβλέπει το χρηματικό ποσό των 20 εκατομμυρίων ευρώ αρχικά και 40 εκατομμυρίων ευρώ στο τέλος.

Αναφορικά με τη στελέχωση των Δήμων, σχολίασε πως η κινητικότητα ήταν πράξη των προηγούμενων κυβερνήσεων ώστε να μην υπάρχουν απολύσεις ωστόσο όπως τόνισε ήρθε η στιγμή που το μέτρο ξεχείλισε. Εμείς έχουμε βάλει φρένο στην κινητικότητα ενώ από τα πιο βασικά θεωρούνται προσλήψεις που πρέπει να γίνουν στην τοπική αυτοδιοίκηση και να εξεταστεί ξανά το θέμα της εντοπιότητας των εργαζομένων.

Τέλος, αναφορικά με το ενδεχόμενο ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας να καταθέσει πρόταση μομφής εναντίον της κυβέρνησης, ο Στέλιος Πέτσας δήλωσε πως “εμείς θα πρέπει να συνεχίσουμε τη δουλειά μας” και πως “ο Αλέξης Τσίπρας το μόνο που επιθυμεί είναι πολωνει το πολιτικό σκηνικό”.

Ο Στέλιος Πέτσας συναντήθηκε το πρωί με το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΕΔ Κρήτης.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

INKA: Το Πάσχα του 2024 θα είναι ακριβότερο κατά 6% σε σχέση με πέρυσι

Το Πάσχα του 2024 θα κοστίσει 355,88. Δηλαδή το Πάσχα του...

Παραίτηση βόμβα Αϊνδιλή από την επιτροπή λαμπαδηδρομίας μετά το «σόου» με Σχοινά, Μιχαηλίδου, Μονογυιού και την οργή των αθλητών

Η είδηση του αποκλεισμού ολυμπιονικών και παγκόσμιων πρωταθλητών από την λαμπαδηδρομία,...

Ηράκλειο: Ξεκίνησε η μεγάλη αντισεισμική άσκηση – Ήχησε το 112 | Φωτός

Με καθυστέρηση περίπου μιάμισης ώρας ξεκίνησε σε Ηράκλειο και Λασίθι η δεύτερη μέρα...