22.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Πήγανε στο τμήμα για… εξακρίβωση τους διαδηλωτές ενάντια στο περιβαλλοντικό νομοσχέδιο

Ημερομηνία:

Με ανακοίνωσή του το “Ελληνικό Δίκτυο – Φίλοι της Φύσης” καταγγέλλει τη διάλυση της φιλειρηνικής διαμαρυρίας τους αφού τα 17 άτομα που είχαν αποφασίσει να κάτσουν έξω από τη Βουλή ως ένδειξη διαμαρτυρίας οδηγήθηκαν στο αστυνομικό τμήμα για… εξακρίβωση.

Διαβάστε την καταγγελία:

Τη Δευτέρα 4 Μαΐου 2020 και κατά τη διάρκεια της επιτυχημένης διαδήλωσης στο Σύνταγμα με αίτημα να «αποσυρθεί το αντιπεριβαλλοντικό νομοσχέδιο», μια ομάδα πολιτών αποφάσισε «μετά από Συνέλευση» να «παραμείνει μπροστά από τη Βουλή με αίτημα «Δεν αποχωρούμε έως ότου αποσυρθεί το περιβαλλοντικό νομοσχέδιο». Σε ανάρτηση της σελίδας  στο fb Extinction Rebellion Hellas έγινε σχετική ανάρτηση η οποία κατέληγε ως εξής: «Μετά από Συνέλευση Πολιτών που έγινε κατά τη διάρκεια της διαδήλωσης στο Σύνταγμα. Καλούμε πολίτες με αίσθημα αποφασιστικότητας να έρθουν εδώ και να ενωθούν μαζί μας και να μοιραστούν τη δράση μας ώστε να δυναμώσουμε το αδιαπραγμάτευτο αίτημα μας.»

Στο κάλεσμα ανταποκρίθηκαν δέκα επτά άτομα, τα οποία παρέμειναν στο χώρο, πραγματοποιώντας μια ειρηνική διαμαρτυρία, χωρίς προκλήσεις, χωρίς βία, χωρίς να δημιουργούν προβλήματα στην κίνηση και στην ασφάλεια πεζών και οχημάτων.

Την Τρίτη 5 Μαΐου 2020,  γύρω στις 02:00 ξημερώματα αστυνομικές δυνάμεις οδήγησαν  τους δέκα επτά ειρηνικούς διαδηλωτές στο Αστυνομικό Τμήμα του Συντάγματος, με πρόσχημα την εξακρίβωση στοιχείων, αλλά στην πραγματικότητα για να διαλυθεί η ειρηνική διαμαρτυρία. Λίγο αργότερα οι διαδηλωτές αφέθηκαν ελεύθεροι. Υπογραμμίζουμε ότι οι διαδηλωτές  είχαν ακολουθήσει «οικειοθελώς» τους αστυνομικούς στο τμήμα,  χωρίς να προβάλλουν αντίσταση και αντιβία.

Το Ελληνικό Δίκτυο ΦΙΛΟΙ της ΦΥΣΗΣ στηρίζει την ειρηνική καθιστική διαμαρτυρία στο Σύνταγμα, η οποία εντάσσεται στο παγκόσμιο κίνημα Extinction Rebellion για την  «Πολιτική ανυπακοή και την κλιματική δικαιοσύνη».

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αλ. Μαρκογιαννάκης στη Βουλή: «Να μην επικρατήσει το τοξικό κλίμα μέχρι τις εκλογές»

Την εμπιστοσύνη του στην ελληνική δικαιοσύνη για τη διερεύνηση...

Πέθανε το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Χαραλαμπίδης

Έφυγε από τη ζωή το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Χαραλαμπίδης,...

Την Δευτέρα η «κάθοδος» Καιρίδη για τις μεταναστευτικές ροές στην Κρήτη

Την Δευτέρα 1η Απριλίου και όχι αύριο (29/3) Παρασκευή...