16.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Πήραν πίσω την τροπολογία για τα απόρρητα των ΔΕΚΟ

Ημερομηνία:

Άρον άρον αναγκάστηκε η κυβέρνηση να αποσύρει την επίμαχη τροπολογία που αφορούσε τα απόρρητα στοιχεία των ΔΕΚΟ και το ΤΑΙΠΕΔ.

Πρόκειται για τροπολογία των υπουργείων Οικονομικών και Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής, η οποία έδινε τη δυνατότητα σε ξένους δανειστές να αποκτήσουν τα απόρρητα στοιχεία των ΔΕΚΟ που ετοιμάζονται να βγουν στο σφυρί.

Τα στοιχεία θα τα προμηθεύονταν το ΤΑΙΠΕΔ και στη συνέχεια θα ενημέρωνε τους υποψηφίους αγοραστές. Μάλιστα ακόμη και εάν διέρρεαν τα στοιχεία αυτά, τόσο οι κοινοποιούσες εταιρείες όσο και το ΤΑΙΠΕΔ εξαιρούνταν από κάθε αστική ή διοικητική ευθύνη για την αποκάλυψη των εν λόγω πληροφοριών.

Όπως ήταν φυσικό η τροπολογία προκάλεσε πολλές αντιδράσεις. Βουλευτές της αντιπολίτευσης έθεσαν μάλιστα θέμα εθνικών απορρήτων λόγω της υπαγωγής των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων αλλά και της ΕΛΒΟ στο πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων του ΤΑΙΠΕΔ.

Τελικά ο υφυπουργός Περιβάλλοντος Ασημάκης Παπαγεωργίου απέσυρε την επίμαχη τροπολογία.

«Η τροπολογία αποσύρεται για να επανέλθει αναδιατυπωμένη ώστε να διασφαλιστεί το δημόσιο συμφέρον αλλά και το έργο του ΤΑΙΠΕΔ», σημείωσε ο υφυπουργός. Αυτή τη φορά ελπίζουμε να είναι έτσι, διότι με την προηγούμενη τροπολογία μόνο το δημόσιο συμφέρον δεν διασφαλιζόταν.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ