22.8 C
Chania
Saturday, September 28, 2024

Πίσω Σελίδες: Γιατί συνηθίσαμε αυτή την ΕΡΤ;

Ημερομηνία:

Πίσω Σελίδες με τον Μάριο Διονέλλη. Καθημερινά στις 9 το πρωί στον ΚΡΗΤΗ FM 101,5

Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2021

Παράπλευρο θύμα των υποθέσεων Ικαρίας και Λιγνάδη είναι (ξανά) η αξιοπιστία της δημόσιας τηλεόρασης. Δεν μας εκπλήσσει το χαρτάκι με τις οδηγίες για το τι (δεν) θα δούμε, που κρεμιέται στον πίνακα ανακοινώσεων της ΕΡΤ. Εξάλλου κανείς δεν μπαίνει στον κόπο να διαψεύσει την ύπαρξή του.

Η κοινωνία, η δημοσιογραφία, αλλά πρωτίστως οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ έχασαν τη μοναδική ευκαιρία να αποκτήσει η χώρα τη δημόσια ραδιοτηλεόραση που μας αξίζει, μετά τον αγώνα της περιόδου 2013-15. Μείναμε στο πώς θα γυρίσουν στις θέσεις τους οι εργαζόμενοι (και κυρίως οι συνδικαλιστές) και ξεχάσαμε να πολεμήσουμε για την αξιοπιστία όσων βλέπουμε στο γυαλί. Και τότε φτιάχτηκε μια ΕΡΤ κακέκτυπο αυτής που ήταν πριν. Και σήμερα έχουμε μια ΕΡΤ κακέκτυπο αυτής που ήταν επί ΣΥΡΙΖΑ. Και η επόμενη θα είναι κακέκτυπο αυτής που έχουμε σήμερα.

Μια καλή ΕΡΤ, από τους εργαζόμενους που έχουν έστω την ασφάλεια της μονιμότητας, θα οδηγούσε και σε μια καλύτερη ιδιωτική τηλεόραση. Τελικά όμως τα χάσαμε όλα. Και τελικά η Ικαρία καταφέρνει να κρύβεται αποτελεσματικά…

www.pisoselides.gr

Η εκπομπή υπάρχει και στο MixCloud μετα τις 11 το πρωί:

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Δημοσκόπηση: Οι εκπλήξεις στις μετακινήσεις των ψηφοφόρων

Αξιοσημείωτα είναι τα ευρήματα της δημοσκόπησης της Metron Analysis για το...

Καθηγήτρια του Πολυτεχνείου Κρήτης, ξεπέρασε τις 10.000 αναφορές στο ερευνητικό της έργο σύμφωνα με το Google Scholar

Η Καθηγήτρια Διονυσία Κολοκοτσά της Σχολής Χημικών Μηχανικών και Μηχανικών Περιβάλλοντος...