27.8 C
Chania
Tuesday, April 23, 2024

Πίσω Σελίδες: Εσύ εγκρίνεις τον θάνατο του Κουφοντίνα;

Ημερομηνία:

Πίσω Σελίδες με τον Μάριο Διονέλλη. Καθημερινά στις 9 το πρωί στον ΚΡΗΤΗ FM 101,5

Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2021

Εμείς όλοι που καταδικάζουμε απερίφραστα τη βία και την τρομοκρατία μπορούμε να εγκρίνουμε τον επικείμενο θάνατο του Κουφοντίνα; Μας απασχολεί αν πεθάνει ένας άνθρωπος, ακόμα και ένας καταδικασμένος για 11 δολοφονίες, στα χέρια του κράτους; Πόσο μάλλον αν πεθάνει επειδή διαμαρτύρεται ζητώντας την τήρηση των νόμων που το ίδιο το κράτος θέσπισε για τους κρατούμενους; «Που πρέπει να τηρούνται για όλους τους κρατούμενους», όπως είπε και η Ντόρα Μπακογιάννη;

Υπάρχουν πια σαφείς ενδείξεις ότι η κυβέρνηση εξωθεί στον θάνατο τον Κουφοντίνα μετά από 46 ημέρες απεργίας πείνας (και δίψας από χθες). Οσο κι αν ακούγεται μικροπρεπές κάποιοι στο Μαξίμου φαίνεται να λογαριάζουν πως η ένταση που θα πυροδοτηθεί από τον πιθανό θάνατο ενός τρομοκράτη θα είναι πολύ πιο βολική από τη συζήτηση για όσα δεν έκαναν στην υπόθεση του κατηγορούμενου ως παιδεραστή – σκηνοθέτη.

Εξάλλου δεν θα είναι η πρώτη μικροπρεπής συμπεριφορά που θα έχουμε δει από αυτή την κυβέρνηση…

www.pisoselides.gr

Η εκπομπή υπάρχει και στο MixCloud μετα τις 11 το πρωί:

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ρατσισμός στην Ελλάδα: Βιασμός, κλοπές και παρακράτος στα σύνορα

Έντονη και συνεχής φαίνεται να είναι η ρατσιστική βία στην Ελλάδα, σύμφωνα με Ετήσια Έκθεση...