19.8 C
Chania
Wednesday, April 24, 2024

Πίσω Σελίδες: Ο Οθέλλος κατατάχθηκε στο ΝΑΤΟ

Ημερομηνία:

Πίσω Σελίδες με τον Μάριο Διονέλλη. Καθημερινά στις 9 το πρωί στον ΚΡΗΤΗ FM 101,5

Τρίτη 8 Μαρτίου 2022

Όλα μπερδεμένα σε μια ψυχροπολεμική παραζάλη. Οι θαμώνες τη Λυρικής δεν θέλουν να ακούσουν κουβέντα για τις αιτίες του πολέμου. Και για κανέναν προηγούμενο πόλεμο. Και για κανένα προηγούμενο και επόμενο θύμα. Μετρούν μόνο τα τωρινά. Εχουν αποφασίσει με ποιανού το μέρος είναι. Η Δυσδαιμόνα λογική μας δολοφονείται ξανά στα σεντόνια της από τον τυφλωμένο Οθέλλο, στρατηγό της Βενετίας (ή και του ΝΑΤΟ). Ο πολιτισμός έχασε κατά κράτος τη μάχη και το κοινό πηγαίνει στην όπερα κουβαλώντας την αλήθεια των Ιάγων που δολοπλοκούν από τα τηλεοπτικά παράθυρα.

Ασέβεια ακόμα και στα τωρινά θύματα. Που βρίσκουν συμπόνοια μόνο λόγω γεωστρατηγικών συσχετισμών και όχι λόγω ανθρωπιάς. Αυτοί που εύχονται να τελειώσει ο πόλεμος είναι πια λιγότεροι από όσους επιδιώκουν να λήξει επικερδώς για την πάρτη τους.

Μάριος Διονέλλης –  www.pisoselides.gr

Η εκπομπή υπάρχει και στο MixCloud μετα τις 11 το πρωί:

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News και στο facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ