22.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

“Παίξατε και χάσατε”: Ο απαιτητικός ψεύτης Ντάισελμπλουμ παραδέχτηκε ότι δεν τήρησε τα συμφωνηθέντα

Ημερομηνία:

Ο κυνισμός του εγκληματία που γνωρίζει ότι το έγκλημά του θα μείνει ατιμώρητο, φαίνεται ότι διακατέχει και τον επικεφαλή του eurogroup Ντάισελμπλουμ. Ούτε λίγο ούτε πολύ είπε ότι η αξιοπιστία στην τήρηση των δεσμεύσεων δεν αφορά τους δανειστές, ή την πλευρά της Ευρώπης, αλλά μόνο την Ελλάδα.

Ένας κοινός εκβιαστής, που με τις πλάτες και της αντιπολίτευσης της Ελλάδος κουνά το δάκτυλο προκλητικά προς όλους τους βασανισμένους πολίτες αυτής της χώρας, ένας σαδιστής που χαμογελά μπροστά στον συσσωρευμένο πόνο και την καταστροφή που έχουν προκαλέσει οι πολιτικές ακραίας λιτότητας που έχουν επιβληθεί σε αυτούς που βρέθηκαν σε αδυναμία, ένας που κυνικά παραδέχεται ότι είπε ψέμματα.

«Παίξατε και χάσατε»: Μ’ αυτή τη φράση απάντησε ο επικεφαλής του Eurogroup στην χθεσινή αποκάλυψη του Αλέξη Τσίπρα ότι ο ίδιος ο Γερουν Ντάισελμπλουμ είχε δεσμευτεί για χαλάρωση των κανόνων χρηματοδότησης από την ΕΚΤ αλλά η δέσμευση ουδέποτε τηρήθηκε. Με άλλα λόγια αυτό που είπε είναι: κάνατε το λάθος και μας εμπιστευθήκατε.

«H ελληνική κυβέρνηση πόνταρε στο ότι αν διαπραγματευτεί μαζί μας, η ΕΚΤ θα ανοίξει το παράθυρο της ρευστότητας και θα χαλαρώσει τους κανονισμούς της” δήλωσε ο κ. Ντάισελμπλουμ, σε συνέντευξή του στο RTL αναφερόμενος στην ΕΚΤ και σε όσα είπε ο πρωθυπουργός, αποδεχόμενος με αυτό τον τρόπο ότι πράγματι υπήρξε δέσμευση αλλά δεν τηρήθηκε.

Το έκανε ξεκάθαρο: «Επαιξε κι έχασε ως προς την πρόθεση της ΕΚΤ να χαλαρώσει τους κανόνες. Δεν θα υπάρξει εύκολη πρόσβαση στα παράθυρα της ΕΚΤ μέχρι να επέλθει μια στέρεη συμφωνία με το Eurogroup».

Στη συνέντευξή του στο Star ο Αλέξης Τσίπρας αποκάλυψε ότι ο Ντάισελμπλουμ, είχε δεσμευτεί τον Φεβρουάριο πως, μόλις επέλθει συμφωνία στο Eurogroup,  η ΕΚΤ θα αποκαθιστούσε τη χρηματοδότηση των τραπεζών με την άρση του waiver στα ελληνικά ομόλογα.

«Πριν από το Eurogroup της 20ης Φεβρουαρίου», είπε, «έθεσα και εγώ και ο κ. Βαρουφάκης το ζήτημα αυτό. Εγώ σε επικοινωνία με τον Ντάισελμπλουμ, ο κ. Βαρουφάκης δια ζώσης στο Eurogroup. Πήραμε την δέσμευση πως με το που θα υπάρξει η συμφωνία θα αποκατασταθούν οι αποφάσεις της ΕΚΤ. Το λάθος μας είναι ότι εμπιστευτήκαμε την προφορική αυτή δέσμευση και δεν ζητήσαμε γραπτή δέσμευση».

Ο Γερούν Ντάισελμπλουμ, πάντοτε στην σκληρή, κυνική γραμμή προχώρησε κι ένα βήμα παραπάνω διαμηνύοντας ότι η «αναδόμηση» Βαρουφάκη στην διαπραγματευτική ομάδα δεν αρκεί.

«Η αναδιάρθρωση της διαπραγματευτικής ομάδας της ελληνικής κυβέρνησης δεν λύνει από μόνη της το αδιέξοδο ανάμεσα στην Αθήνα και τους δανειστές», είπε, προσθέτοντας: «Ο χρόνος εξαντλείται για την επίτευξη συμφωνίας. Η Ελλάδα δεν θα τα καταφέρει χωρίς βοήθεια, πρέπει να προσαρμοστεί στην πραγματικότητα».

Άραγε, πότε θα αρχίσουμε να συνειδητοποιούμε ότι η συνύπαρξη με τα λιοντάρια μέσα στο λάκκο τους, δεν είναι εφικτή;

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αλ. Μαρκογιαννάκης στη Βουλή: «Να μην επικρατήσει το τοξικό κλίμα μέχρι τις εκλογές»

Την εμπιστοσύνη του στην ελληνική δικαιοσύνη για τη διερεύνηση...

Πέθανε το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Χαραλαμπίδης

Έφυγε από τη ζωή το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Χαραλαμπίδης,...

Την Δευτέρα η «κάθοδος» Καιρίδη για τις μεταναστευτικές ροές στην Κρήτη

Την Δευτέρα 1η Απριλίου και όχι αύριο (29/3) Παρασκευή...