24.8 C
Chania
Παρασκευή, 25 Σεπτεμβρίου, 2026

Η Παγκρήτια Επιτροπή συλλέγει υπογραφές ενάντια στη νέα επέκταση της βάσης της Σούδας

Ημερομηνία:

Η Παγκρήτια Επιτροπή ενάντια στις βάσεις και την εμπλοκή πληροφορήθηκε με οργή την αποκάλυψη για τα νέα οχυρωματικά έργα και τις νέες υποδομές ανεφοδιασμού του στρατού των ΗΠΑ που είναι σε εξέλιξη στη βάση της Σούδας, ενώ κάνει λόγο για αναβάθμιση του ρόλου της Σούδας ως πολεμικού ορμητηρίου των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του patris.gr από τον Μάρτιο του 2026, οι ΗΠΑ ανέθεσαν συμβάσεις πολλών εκατομμυρίων δολαρίων για 20 νέες εγκαταστάσεις, εκστρατευτικά οχυρά και καταφύγια στη βάση, καθώς και στις προβλήτες Κ9 και Κ14 στο Μαράθι. Επίσης, προβλέπεται η ανακαίνιση σήραγγας για την παραλαβή και αποθήκευση πυρομαχικών.

Τον Σεπτέμβριο ανατέθηκε η προμήθεια εξοπλισμού για την πρόσδεση υποβρυχίων στο Μαράθι. Σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, ετοιμάζεται νέα εργολαβία έργων στη Σούδα ύψους 40 εκατομμυρίων δολαρίων για την επόμενη οκταετία.

Η Παγκρήτια Επιτροπή επισημαίνει ότι μαζί με τις αποφάσεις της ελληνικής κυβέρνησης για φρεγάτες, Patriot, την περίφημη «Ασπίδα του Αχιλλέα» και άλλα όπλα που στρέφουν τις κάννες τους όπου κινδυνεύουν τα ευρωατλαντικά συμφέροντα, δυναμώνει η εμπλοκή του ελληνικού κράτους στη συνένωση των πολεμικών μετώπων σε Ουκρανία, Ιράν και Μέση Ανατολή.

Καλεί όλους να στηρίξουν τη σχετική πανελλαδική συγκέντρωση υπογραφών από την ΕΕΔΥΕ, μέσω της ιστοσελίδας eedye.gr/petition-2026.

Ολόκληρο το κείμενο της Επιτροπής:

Η Παγκρήτια Επιτροπή ενάντια στις βάσεις και την εμπλοκή πληροφορήθηκε με οργή την αποκάλυψη για τα νέα οχυρωματικά έργα και τις νέες υποδομές ανεφοδιασμού του στρατού των ΗΠΑ που είναι σε εξέλιξη στη βάση της Σούδας. Αναβαθμίζεται ο ρόλος της Σούδας ως πολεμικό ορμητήριο των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ!

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του «patris.gr” από τον Μάρτη του 2026, οι ΗΠΑ ανέθεσαν συμβάσεις πολλών  εκατομμυρίων δολαρίων για 20 νέες εγκαταστάσεις, εκστρατευτικά οχυρά και καταφύγια στη βάση, αλλά και στις προβλήτες Κ9 και Κ14 στο Μαράθι. Επίσης, για την ανακαίνιση σήραγγας για την παραλαβή και αποθήκευση πυρομαχικών.

Τον Σεπτέμβρη ανατέθηκε η προμήθεια εξοπλισμού για την πρόσδεση υποβρυχίων στο Μαράθι.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ ετοιμάζεται και νέα εργολαβία έργων στη Σούδα 40 εκατομμυρίων δολαρίων για την επόμενη οκταετία !

Επιβεβαιώνουν πως μαζί με τις αποφάσεις της ελληνικής κυβέρνησης για φρεγάτες, Patriot, την περίφημη «Ασπίδα του Αχιλλέα» και άλλα όπλα που στρέφουν τις κάννες τους όπου κινδυνεύουν τα ευρωατλαντικά συμφέροντα, δυναμώνει η εμπλοκή του ελληνικού κράτους στη συνένωση των πολεμικών μετώπων σε Ουκρανία, Ιράν και  Μέση Ανατολή.

Η Παγκρήτια Επιτροπή ενάντια στις βάσεις και την εμπλοκή   καταγγέλλει   στον λαό της Κρήτης και όλης της Ελλάδας, την ελληνική κυβέρνηση, που απογειώνει συμφωνίες προηγούμενων κυβερνήσεων και μαζί με τους «συμμάχους» της ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, Ισραήλ, στοχοποιεί τον λαό μας. Αυτό σημαίνει οτιδήποτε άλλο εκτός από  «ασφάλεια» και «σταθερότητα».

Απαιτεί να πάρουν θέση για τη νέα επέκταση όσα κόμματα μέχρι τώρα σιωπούν.

Καλεί τους μαζικούς φορείς  του νησιού που είναι μέλη της, όπως και όλους τους μαζικούς φορείς των εργαζομένων, των αυτοαπασχολούμενων των πόλεων και των χωριών, των γυναικών, της νεολαίας, να πάρουν πρωτοβουλίες ενημέρωσης και κινητοποίησης του λαού.

Τώρα να δυναμώσει η πάλη για να απαιτήσουμε από την κυβέρνηση:

  • Καμιά επέκταση της βάσης της Σούδας
  • Να κλείσει η Βάση της Σούδας και όλες οι βάσεις του θανάτου των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ
  • Απεμπλοκή της Ελλάδας από το πολεμικό σφαγείο
  • Να επιστρέψουν όλες οι στρατιωτικές αποστολές από το εξωτερικό

 

Όλοι στον αγώνα για να μεγαλώσει το κίνημα

ενάντια στις βάσεις και την εμπλοκή σε πόλεμο

 

Όλοι στηρίζουμε τη σχετική

πανελλαδική συγκέντρωση υπογραφών από την ΕΕΔΥΕ

https://eedye.gr/petition-2026/

Το ξέρουμε…

Το να βλέπετε αυτά τα μηνύματα μπορεί να είναι κουραστικό. Και να είστε σίγουροί ότι ούτε κι εμείς βρίσκουμε κάποια ευχαρίστηση από το να τα γράφουμε... Όμως αυτό το μήνυμα δεν αφορά εμάς. Αφορά κάτι πολύ πιο σημαντικό: την επιβίωση της ανεξάρτητης, μαχητικής δημοσιογραφίας στην Kρήτη.

Η στήριξη σας είναι σημαντική γιατί μας επιτρέπει να:

  1. - Κάνουμε ρεπορτάζ χωρίς φόβο και εξαρτήσεις. Κανείς δεν μας υπαγορεύει τι να πούμε ή τι να αποσιωπήσουμε.
  2. - Κρατάμε τη δημοσιογραφία μας προσβάσιμη σε όλους, ακόμη και σε αυτούς που δεν έχουν την ικανότητα να πληρώσουν. Χωρίς paywall, χωρίς προνόμια μόνο για όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα.

Η απλή αλήθεια είναι ότι τα έσοδα διαρκώς συρρικνώνονται. Αν πιστεύετε ότι μια πραγματικά ελεύθερη ενημέρωση είναι ζωτικής σημασίας για τη δημοκρατία και τον έλεγχο της εξουσίας, τότε δώστε μας τη δύναμη να συνεχίσουμε.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Παύλος Πολάκης: Νέο αποκαλυπτικό υπόμνημα κατά Γεωργιάδη, ΕΟΔΥ και ΚΕΕΛΠΝΟ – Ζητά εισαγγελική έφοδο και κατάσχεση αρχείων

Ο Παύλος Πολάκης κατέθεσε νέο υπόμνημα στην Εισαγγελία κατά Γεωργιάδη, ΕΟΔΥ και ΚΕΕΛΠΝΟ. Ζητά εισαγγελική έφοδο, κατάσχεση αρχείων και διαβίβαση σε EPPO και Οικονομικό Εισαγγελέα.

Silver βραβείο για την Περιφέρεια Κρήτης στα BITE Awards 2026 για την ψηφιακή πλατφόρμα «Ηλεκτρονικά Ραντεβού – BookTool»

Η Περιφέρεια Κρήτης κέρδισε το Silver βραβείο στα BITE Awards 2026 για την πλατφόρμα «Ηλεκτρονικά Ραντεβού – BookTool». Πάνω από 7.300 ραντεβού τους πρώτους μήνες.