15.8 C
Chania
Sunday, April 28, 2024

Παγκρήτια κινητοποίηση των συνταξιούχων αύριο στο Ηράκλειο

Ημερομηνία:

Παγκρήτια συγκέντρωση των συνταξιουχικών οργανώσεων Κρήτης θα πραγματοποιηθεί αύριο Πέμπτη 6 Οκτωβρίου στις 12 το μεσημέρι στην πλατεία Ελευθερίας στο Ηράκλειο.

Την κινητοποίηση οργανώνει η Ένωση Συνταξιούχων ΙΚΑ Ηρακλείου, μαζί με τις συνεργαζόμενες συνταξιουχικές οργανώσεις ( ΙΚΑ-ΕΛΤΑ-ΔΗΜΟΣΙΟΥ-ΟΣΕ-ΟΑΕΕ-ΝΑΤ-ΠΟΣΕ ΟΑΕΕ) και καλεί όλους τους συνταξιούχους – εργαζόμενους – άνεργους – αγρότες και τη νεολαία σε «παγκρήτιο συνταξιουχικό και εργατικό ξεσηκωμό, σε παγκρήτια συνταξιουχική αγωνιστική κινητοποίηση ενάντια στις κυβερνητικές αντιλαϊκές και αντεργατικές πολιτικές» αναφέροντας χαρακτηριστικά «Καμιά ανοχή στα κυβερνητικά μέτρα – τέρμα στις αυταπάτες τον εφησυχασμό – τέρμα στην αδιαφορία και απογοήτευση ! Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών – αντιλαϊκών – φορομπηχτικών νόμων ! Να μην λείψει κανείς – Οργανωμένοι στα Σωματεία – Πιο δυνατά στους Αγώνες !»

«Να διεκδικήσουμε αυξήσεις στους μισθούς και στις συντάξεις, αναπλήρωση των απωλειών μας που για εμάς δεν είναι περασμένα-ξεχασμένα, να απαντήσουμε αγωνιστικά στο νέο κύμα επίθεσης που προετοιμάζουν κυβέρνηση-ΕΕ-κουαρτέτο-επιχειρηματικοί όμιλοι!» αναφέρει στην ανακοίνωσή του το Σωματείο, τονίζοντας παράλληλα, ότι οι συνταξιούχοι δεν δέχονται καμία συγγνώμη για την επίθεση των ΜΑΤ στη συγκέντρωση των συνταξιούχων της Αθήνας.

«Την ευθύνη για τη βάρβαρη επίθεση τη φέρει ακέραια η κυβέρνηση και προσωπικά ο  Πρωθυπουργός. Οι Συνταξιούχοι δεν πρόκειται να σκύψουν το κεφάλι κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες δε θα νομιμοποιήσουν ποτέ στη συνείδηση τους ότι τους έχει περικοπεί. Δε δεχόμαστε καμία συγνώμη από αυτούς  που κακοποίησαν τους συνταξιούχους χθες μπροστά στο Μέγαρο Μαξίμου. Καλούμε τους συνταξιούχους να γραφτούν στα Σωματεία τους και να καταγγείλουν τη βάρβαρη επίθεση της κυβέρνησης σε βάρος τους, μαζικοποιώντας πιο αποφασιστικά τις συγκεντρώσεις.» αναφέρει χαρακτηριστικά το κάλεσμα στην αυριανή κινητοποίηση.

 

Το Εργατικό Κέντρο Χανίων

Την στήριξη του στον αγώνα των συνταξιούχων εκφράζει με ανακοίνωση του – κάλεσμα για συμμετοχή στη συγκέντρωση καιτο Εργατικό Κέντρο των Χανίων.

Στην ανακοίνωση του ΕΚΧ αναφέρονται τα εξής:

«Το Εργατ/κό Κέντρο Ν. Χανίων στηρίζει τον δίκαιο αγώνα των απόμαχων της δουλειάς.

Πρέπει επιτέλους αυτές οι αντεργατικές – αντιλαϊκές πολιτικές που μετέτρεψαν τις συντάξεις σε επιδόματα φτώχιας να σταματήσουν. Να επανέλθουν οι συντάξεις στα όρια των προηγούμενων χρόνων, έτσι ώστε ο κάθε απόμαχος της δουλειάς να μπορεί να ζει αξιοπρεπώς. Μην ξεχνάμε ότι αυτοί είναι που σήμερα συντηρούν ακόμα και τώρα με την πενιχρή σύνταξή τους τα άνεργα ή απλήρωτα παιδιά τους και τις οικογένειες τους .

Στηρίζουμε τον αγώνα τους για :

Την παροχή δημόσιας και δωρεάν υγείας χωρίς όρους και προϋποθέσεις

Επαρκή στελέχωση των δημοσίων υποδομών και επαρκή χρηματοδότηση και απόδοση των κρατήσεων τους για την υγεία στον ΕΟΠΥΥ.

Καταδικάζουμε την χθεσινή επίθεση με χημικά εναντίον των συνταξιούχων που διαμαρτύρονταν:

"google ad"

– επειδή έχουν δει τις συντάξεις τους να εξανεμίζονται,

– επειδή καθημερινά βιώνουν την φτώχια και την αναξιοπρέπεια,

– επειδή έχουν φτάσει σε απόγνωση.

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ”

 

Η Γραμματεία Χανίων της Π.Α.Σ.ΕΒΕ

Την αυριανή κινητοποίηση των συνταξιουχικών οργανώσεων της Κρήτης στηρίζει και η γραμματεία Χανίων της Πανελλαδικής Αντιμονοπωλιακής Συσπείρωσης ΕΒΕ και καλεί όλους τους συνταξιούχους ,και τους επαγγελματίες να δώσουν βροντερό παρόν στην παγκρήτια συγκέντρωση

Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση

«Εμείς οι απασχολούμενοι ,οι μικροί έμποροι, οι επαγγελματίες που έχουμε απομείνει στον δύσκολο δρόμο της καθημερινής επιβίωσης αγωνιζόμαστε μαζί με τους συνταξιούχους, που κάθε μήνα βλέπουν όλο και λιγότερα χρήματα στο ΑΤΜ, με τις εισφορές μιας ζωής να εξανεμίζονται, τα φάρμακα και τους γιατρούς να πληρώνονται από την τσέπη τους.

Αντιπαλεύουμε την πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ που συνεχίζει την αντιλαϊκή πολιτική των προηγούμενων κυβερνήσεων, που τσακίζει τις συντάξεις, την Κοινωνική Ασφάλιση, που υπερφορολογεί τους αυτοαπασχολούμενους από το πρώτο ευρώ.

Με πρόσχημα την πληρωμή των κρατικών χρεών χτυπούν ανελέητα τους αυτοαπασχολούμενους, τους συνταξιούχους και τα υπόλοιπα λαϊκά στρώματα, με έναν και μοναδικό στόχο, την ανάκαμψη της κερδοφορίας του μεγάλου κεφαλαίου.

Αρκετά πληρώσαμε! Αρκετά ματώσαμε!

Δεν συμβιβαζόμαστε με τη φτώχεια και την ανέχεια που μας προορίζουν.

Διεκδικούμε:

-Κάτω τα χέρια από τις συντάξεις. Άμεση ανάκληση των βαρύτατων απωλειών των προηγούμενων χρόνων και κατάργηση των αντιασφαλιστικών νόμων που ψηφίστηκαν πρόσφατα και τα τελευταία χρόνια.

-Δωρεάν Υγεία – Πρόνοια, πλήρης ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για όλους χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Καμιά πληρωμή για τις υπηρεσίες Υγείας.

Ο αγώνας των συνταξιούχων είναι και δικός μας αγώνας.»

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ρέθυμνο: Κοινή ανακοίνωση φοιτητικών συλλόγων για την εισβολή αστυνομικών σε σπίτι φοιτήτριας

Με κοινή τους ανακοίνωση οι φοιτητικοί συλλόγοι Ψυχολογίας, Κοινωνιολογίας,...

Πορεία στις γειτονιές της Νέας Χώρας ενάντια στην ξενοδοχοποίηση στο Λόφο Καστέλι

Παρέμβαση - πορεία στην γειτονιά της Νέας Χώρας πραγματοποιήθηκε...

Ισπανία: Θα παραδώσει πυραύλους Patriot στην Ουκρανία

Η Ισπανία θα παραδώσει στην Ουκρανία πυραύλους για τα...