16.8 C
Chania
Saturday, April 20, 2024

Παγκρήτια Τράπεζα: Ο Σύλλογος Εργαζομένων για τη νέα Συλλογική Σύμβαση Εργασίας 2022 – 2024

Ημερομηνία:

Υπεγράφη την Τετάρτη 13 Απριλίου 2022 η νέα τριετής Ε.Σ.Σ.Ε. μεταξύ του Συλλόγου Εργαζομένων και της Διοίκησης της Παγκρήτιας Τράπεζας με ισχύ από την 01-01-2022 έως και την 31-12-2024.

Σε ανακοίνωση του Συλλόγου Εργαζομένων της Παγκρήτιας Τράπεζας αναφέρεται:

“Οι συναντήσεις και οι διαπραγματεύσεις ήταν πολλές και σε πολλά σημεία δύσκολες, είχαν ωστόσο ως κοινό στόχο την επίτευξη συμφωνίας ώστε να διαμορφωθεί ένα σταθερό εργασιακό περιβάλλον, αλλά και να διασφαλιστούν οικονομικές απολαβές για τους εργαζόμενους πλέον όσων προβλέπονται από την Κλαδική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας που συμφωνήθηκε και υπεγράφη πρόσφατα από την ΟΤΟΕ και τις διοικήσεις των Τραπεζών.

Ο Σύλλογός μας θα ήθελε να ευχαριστήσει την διαπραγματευτική ομάδα της Τράπεζας με επικεφαλής τον Αναπληρωτή Διευθύνοντα Σύμβουλο κ. Γεώργιο Κουρλετάκη , την ΟΤΟΕ με την συμμετοχή του Αντιπροέδρου της κ. Σωτήρη Σαξώνη καθώς και το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου με τον Πρόεδρο του συν. Βοργιά Σ. για την αναγνώριση της σοβαρότητας της συμφωνίας, καθώς και την αναγκαιότητα επίτευξης εργασιακής ειρήνης.

Θα αποτελούσε επίσης παράλειψή μας να μην ευχαριστήσουμε τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Τράπεζας κ. Αντώνη Βαρθολομαίο, ο οποίος με την σημαντική του παρέμβαση τόσο χρονικά όσο και ουσιαστικά σε θεσμικό επίπεδο, έδωσε διέξοδο στα σημεία τριβής και συνετέλεσε σημαντικά στην εξεύρεση χρυσής τομής μεταξύ των δύο πλευρών.

Στόχος των διαπραγματεύσεων και της συμφωνίας ήταν η θωράκιση των θέσεων εργασίας, η εισοδηματική ενίσχυση των εργαζομένων και η θετική αντιστάθμιση των εισοδηματικών απωλειών.

Η αίσια έκβαση της συμφωνίας, αποδεικνύει τη βούληση της Διοίκησης για την επίτευξη των παραπάνω στόχων και προπάντων για τη διατήρηση της εργασιακής ειρήνης που είναι απαραίτητη ενόψει των επερχόμενων εξελίξεων για την Τράπεζα.

Στόχος των διαπραγματεύσεων και της επίτευξης της συμφωνίας αυτής ήταν η θωράκιση των θέσεων εργασίας και η εισοδηματική ενίσχυση των εργαζομένων και να συμβάλλουμε με την σειρά μας στην θετική αντιστάθμιση των εισοδηματικών απωλειών.

Με την έμπρακτη αναγνώριση των θεμάτων που τέθηκαν όσον αφορά στις οικονομικές και θεσμικές βελτιώσεις του εργασιακού μας περιβάλλοντος, η Διοίκηση απέδειξε την βούλησή της για τη διατήρηση ενός ήρεμου εργασιακού περιβάλλοντος κάνοντας παράλληλα πράξη όλα όσα περιλαμβάνονται σε αυτό που όλοι μας αποκαλούμε Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη. Έδειξε παράλληλα τον δρόμο και σε άλλες επιχειρήσεις, με σημαντική παρουσία στον τόπο μας, να επιδιώξουν την επίτευξη αντίστοιχων αποτελεσμάτων, ειδικά στις ταραχώδεις συνθήκες που διάγουμε.

Σε θεσμικό επίπεδο μεταξύ των όσων συμφωνήθηκαν, αξίζει να κάνουμε αναφορά στην κοινή απόφαση των δυο μερών για την σύσταση 2 επιτροπών οι οποίες εντός του 2022 θα καταλήξουν για την σύσταση του Ταμείου Επαγγελματικής Ασφάλισης (ΤΕΑ) αλλά και την Συγκρότηση διμερούς επιτροπής για την διαμόρφωση του ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ η οποία θα έρθει για διαπραγμάτευση και από κοινού συμφωνία.

Η επίτευξη μιας συμφωνίας για τις οικονομικές απολαβές των εργαζομένων πέραν των αυξήσεων που προβλέπονται από την Κλαδική Σύμβαση ήταν δύσκολη σε επίπεδο διαπραγμάτευσης. Ο Σύλλογος όμως κατέβαλλε κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να υπάρξει μια 3ετής Επιχειρησιακή Σύμβαση που θα αποτελέσει ασπίδα στις συνεχείς εισοδηματικές επιθέσεις, δικλείδα Ασφαλείας για τις θέσεις εργασίας και την οικογενειακή και προσωπική ανάπτυξη των εργαζομένων, αλλά και άξιο διαπραγματευτικό δείγμα για την Συλλογική Δράση.

Δεν θα σταματήσουμε να αγωνιζόμαστε, να διεκδικούμε και να απαιτούμε την βελτίωση των συνθηκών εργασίας μας και θα είμαστε παρόντες σε όλες τις εξελίξεις που θα ακολουθήσουν για την Τράπεζά μας με αποκλειστικό στόχο και σκοπό την διασφάλιση των θέσεων εργασίας. Παράλληλα θα συνεχίσουμε να συμβάλλουμε στο μέτρο των αρμοδιοτήτων μας στην πορεία και στην υλοποίηση του οράματος της Τράπεζάς μας για ανάπτυξη και ευημερία αναγνωρίζοντας έτσι έμπρακτα την αναγκαιότητα κοινής πορείας προς το μέλλον και τις προκλήσεις που θα κληθούμε να αντιμετωπίσουμε άμεσα.”

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στέφανος Κασσελάκης: Η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ | Παρακολουθήστε ζωντανά

Το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε από το Κέντρο Πολιτισμού...

Η Χανιώτισσα συγγραφέας Μάρω Δούκα υποψήφια ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά

Την υποψηφιότητα της διακεκριμένης συγγραφέως Μάρως Δούκα για τις...

Με Βέφα Αλεξιάδου, Αγγελική Ηλιάδη και Εύη Βατίδου το ΛΑΟΣ στις Ευρωεκλογές 2024

Τους 42 υποψήφιους για τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου ανακοίνωσε...