Η Περιφέρεια Κρήτης προσκαλεί νέους ταλαντούχους σεφ να δοκιμάσουν τις ικανότητές τους στον Παγκρήτιο Διαγωνισμό Νέου Σεφ 2025, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας “Κρήτη – Ευρωπαϊκή Περιφέρεια Γαστρονομίας 2026”.
Ο διαγωνισμός απευθύνεται σε σπουδαστές μαγειρικής και πρόσφατους απόφοιτους που δραστηριοποιούνται στην Κρήτη, καλώντας τους να δημιουργήσουν μια καινοτόμο εκδοχή ενός παραδοσιακού κρητικού πιάτου. Ο νικητής θα εκπροσωπήσει την Κρήτη στον διεθνή διαγωνισμό “European Young Chef Award 2025”, που διοργανώνεται από το Διεθνές Ινστιτούτο Γαστρονομίας, Πολιτισμού, Τεχνών και Τουρισμού, τον Νοέμβριο του 2025 στην Καταλονία.
Διοργάνωση & Συνεργασίες
Ο διαγωνισμός διοργανώνεται από την Περιφέρεια Κρήτης και την Εκπαιδευτική Αναπτυξιακή ΠΛΟΗΓΟΣ, σε συνεργασία με τη Λέσχη Αρχιμαγείρων Κρήτης και το Σωματείο Μαγείρων-Ζαχαροπλαστών & Λοιπού Προσωπικού Κουζίνας.
Υποβολή Υποψηφιοτήτων
📅 Προθεσμία συμμετοχής: Κυριακή 16 Φεβρουαρίου 2025
📌 Πληροφορίες & Υποβολή αιτήσεων: Επίσημος σύνδεσμος
Η Κρήτη ετοιμάζεται να αναδείξει το γαστρονομικό της μέλλον. Είσαι έτοιμος να διεκδικήσεις μια θέση στην κορυφή;