15.8 C
Chania
Thursday, May 2, 2024

Λεωφορεία και από τα Χανιά για το Παγκρήτιο συλλαλητήριο την Κυριακή για την ψήφιση του προϋπολογισμού

Ημερομηνία:

Παγκρήτιο συλλαλητήριο θα πραγματοποιηθεί στο Ηράκλειο, την Κυριακή 7 Δεκέμβρη, ημέρα ψήφισης στη Βουλή του προϋπολογισμού στις 6 το απόγευμα.

Σχετικό κάλεσμα κάνει το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Χανίων σε εργαζόμενους, άνεργους, συνταξιούχους και στο σύνολο της Χανιώτικης κοινωνίας να συμμετέχουν στην κινητοποίηση και για το λόγο αυτό θα διαθέσει λεωφορεία για τη δωρεάν μετακίνηση τα οποία θα ξεκινήσουν μπροστά από το Εργατικό Κέντρο

Αναλυτικά το κάλεσμα του Εργατικού Κέντρου:

“Σε συνέχεια της πρόσφατης πανελλαδικής απεργιακής κινητοποίησης, όπου όλοι μαζί απαιτήσαμε να μπει ένα οριστικό τέλος στις βάρβαρες κι εξοντωτικές πολιτικές της σκληρής λιτότητας και των καταστροφικών πολιτικών των μνημονίων, εμείς οι εργαζόμενοι συνεχίζουμε ανυποχώρητοι τον αγώνα μας με τη διοργάνωση Παγκρήτιου Συλλαλητηρίου, την Κυριακή 7 Δεκέμβρη στο Ηράκλειο, στις 6 το απόγευμα, ημέρα ψήφισης ενός ακόμη Οικονομικού Προϋπολογισμού εξαθλίωσης. Ενός αντεργατικού και αντιλαϊκού προϋπολογισμού, που συντηρεί τον σύγχρονο εργασιακό μεσαίωνα, που ευτελίζει κάθε έννοια κοινωνικού κράτους, που διευρύνει τα ήδη σοβαρά κοινωνικά προβλήματα.

Η κυβέρνηση συνεχίζει την ίδια βάρβαρη και αδιέξοδη πολιτική, με νέες αβάσταχτες φοροεπιδρομές στο εισόδημά μας, με νέες σφοδρές επιθέσεις στα ελάχιστα εργασιακά, ασφαλιστικά και κοινωνικά δικαιώματα που μας απέμειναν, καταργώντας ακόμη και δημοκρατικούς θεσμούς και χτυπώντας ακόμη και το συνταγματικό δικαίωμά μας να απεργούμε και να αντιπαλεύουμε οργανωμένα τις πολιτικές τους που εξαθλιώνουν τη ζωή μας.

Για άλλη μια φορά είναι πανέτοιμοι να ψηφίσουν μέτρα που φορτώνουν μονομερώς τα βάρη στους εργαζόμενους, στους ανέργους και στους συνταξιούχους. Πρέπει να βρουν απέναντί τους ένα μαζικό και αποφασιστικό εργατικό και λαϊκό κίνημα, έτοιμο να ανατρέψει τις πολιτικές της υποταγής και της εξαθλίωσης.

 Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Χανίων καλεί όλους τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, τους άνεργους και όλη την κοινωνία των Χανίων, να συμμετέχουν μαζικά και δυναμικά στο Συλλαλητήριο της Κυριακής στο Ηράκλειο, για να ανατρέψουμε τις αδιέξοδες και καταστροφικές για μας και για την πατρίδα μας πολιτικές της Συγκυβέρνησης, της Ευρωπαϊκής Ένωσης του μεγάλου κεφαλαίου και της Τρόικας.

Το Εργατικό Κέντρο Χανίων θα διαθέσει λεωφορεία για τη δωρεάν μετακίνηση στο Παγκρήτιο Συλλαλητήριο στο Ηράκλειο, τα οποία θα ξεκινήσουν μπροστά από το Εργατικό Κέντρο (στην οδό Μάρκου Μπότσαρη 68), στις 2.30΄ το μεσημέρι. Παρακαλούμε αυτούς που θα συμμετέχουν να ενημερώσουν το Εργατικό Κέντρο στα τηλέφωνα 28210-97686 και 28210-92429, έως και το Σάββατο στις 1 το μεσημέρι, για την όσο το δυνατόν καλύτερη οργάνωση.

Να βάλουμε επιτέλους ένα ΤΕΛΟΣ στον σύγχρονο εργασιακό μεσαίωνα & στον κοινωνικό μαρασμό.

Να ανατρέψουμε τις πολιτικές τουςπου δημιουργούν κοινωνικά συντρίμμια και καταρρακώνουν την ανθρώπινη και την εθνική μας αξιοπρέπεια.”

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Οι Χανιώτες τίμησαν στους δρόμους την Εργατική Πρωτομαγιά | Φωτός

Μαζικά με τα σωματεία τους (κυρίως αυτά που πρόσκεινται...

Πρωτομαγιά: Ο “Αγώνας της Κρήτης” συμμετέχει στις απεργιακές κινητοποιήσεις

Ο "Αγώνας της Κρήτης" συμμετέχει στις απεργιακές κινητοποιήσεις για την...

Συναγερμός για τραυματία με σφαίρα στην πλάτη – Δέχτηκε επίθεση με όπλα στον Δήμο Γόρτυνας

Συναγερμός στις Αρχές ύστερα από πληροφορίες για επεισόδιο με...

«Ξεσκονίζουν» Κρητικούς για παράνομες επιδοτήσεις με εικονικά μισθωτήρια στα Γιαννιτσά

Μεγάλη… πέραση σε Κρητικούς είχαν, ως φαίνεται, τα Γιαννιτσά...