18.8 C
Chania
Tuesday, April 30, 2024

Παγκόσμιος Πρωταθλητής ο τεράστιος Χανιώτης Αντώνης Τσαπατάκης

Ημερομηνία:

Ο Αντώνης Τσαπατάκης ήταν συγκλονιστικός για μια ακόμα φορά, κατακτώντας το χρυσό μετάλλιο στον τελικό των 100μ. πρόσθιο SB4 στο παγκόσμιο πρωτάθλημα παρακολύμβησης στο Μάντσεστερ.

Είναι το δεύτερο μετάλλιο της πρεμιέρας, για τα ελληνικά χρώματα και είχε το χρώμα του χρυσού, ήρθε από Αντώνη Τσαπατάκη, ο οποίος επανέλαβε την περυσινή του επιτυχία στη Μαδέιρα.

Ο Έλληνας παραολυμπιονίκης τερμάτισε σε 1:39.53 και αν και γύρισε δεύτερος στο πρώτο 50άρι, κατάφερε και με δυνατό φίνις κατέκτησε το πρώτο χρυσό μετάλλιο, για την ελληνική αποστολή, που ήδη μετράει και ένα χάλκινο με τον Γιάννη Κωστάκη στα 50μ. πρόσθιο SB2, που κατέκτησε λίγο νωρίτερα.

Μέχρι τα πρώτα 50μ της κούρσας προηγούταν ο Ουκρανός Αντρί Ντράπκιν, ο οποίος είχε πέρασμα σε 43.65, με τον πρωταθλητή από την Κρήτη να ακολουθεί σε 44.95.

Στο δεύτερο όμως 50άρι ο Τσαπατάκης ήταν εντυπωσιακός, αύξησε την ταχύτητά του με αποτέλεσμα να περάσει μπροστά και να διατηρήσει το προβάδισμά του μέχρι τον τερματισμό.

Ακούμπησε τον τοίχο του τερματισμού σε 1:39.53, ο Ντράπκιν κέρδισε το αργυρό μετάλλιο με 1:40.83 και το χάλκινο πήγε στον Νίκολας Ριβέρο (Αργεντινή) με 1:46.08.

Χάρη στην πρώτη θέση του Τσαπατάκη η Ελλάδα κέρδισε την πρώτη της πρόκριση στην κολύμβηση για τους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού το 2024.

Ο Τσαπατάκης είχε προκριθεί από τα πρωινά προκριματικά με τον καλύτερο χρόνο 1:36.51 και μόλις πριν λίγο ανέβηκε στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου.
Το αργυρό μετάλλιο κατέκτησε ο Ουκρανός Ντράπκιν με 1:40.83 και το χάλκινο ο Νίκολας Ριβέρο, από την Αργεντινή, που τερμάτισε σε 1:46.08.

Δεύτερη ημέρα των αγώνων την Τρίτη 1η Αυγούστου και στη «μάχη» του παγκόσμιου πρωταθλήματος μπαίνει και ο Γιώργος Σφαλτός στα προκριματικά των 100μ. ελεύθερο S6. Κολυμπάει στη 2η προκριματική σειρά (11:36, ώρα Ελλάδος) στον 7ο διάδρομο.

Λίγο νωρίτερα (11:26) ο Γιάννης Κωστάκης θα «πέσει» στο δεύτερο αγώνισμά του τα 150μ. μικτή ατομική, στη 2η προκριματική σειρά, στον 4ο διάδρομο.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ