ΤΟΠΙΚΑ

Παγκόσμιος Πρωταθλητής ο τεράστιος Χανιώτης Αντώνης Τσαπατάκης

Ο Αντώνης Τσαπατάκης ήταν συγκλονιστικός για μια ακόμα φορά, κατακτώντας το χρυσό μετάλλιο στον τελικό των 100μ. πρόσθιο SB4 στο παγκόσμιο πρωτάθλημα παρακολύμβησης στο Μάντσεστερ.

Είναι το δεύτερο μετάλλιο της πρεμιέρας, για τα ελληνικά χρώματα και είχε το χρώμα του χρυσού, ήρθε από Αντώνη Τσαπατάκη, ο οποίος επανέλαβε την περυσινή του επιτυχία στη Μαδέιρα.

Ο Έλληνας παραολυμπιονίκης τερμάτισε σε 1:39.53 και αν και γύρισε δεύτερος στο πρώτο 50άρι, κατάφερε και με δυνατό φίνις κατέκτησε το πρώτο χρυσό μετάλλιο, για την ελληνική αποστολή, που ήδη μετράει και ένα χάλκινο με τον Γιάννη Κωστάκη στα 50μ. πρόσθιο SB2, που κατέκτησε λίγο νωρίτερα.

Μέχρι τα πρώτα 50μ της κούρσας προηγούταν ο Ουκρανός Αντρί Ντράπκιν, ο οποίος είχε πέρασμα σε 43.65, με τον πρωταθλητή από την Κρήτη να ακολουθεί σε 44.95.

Στο δεύτερο όμως 50άρι ο Τσαπατάκης ήταν εντυπωσιακός, αύξησε την ταχύτητά του με αποτέλεσμα να περάσει μπροστά και να διατηρήσει το προβάδισμά του μέχρι τον τερματισμό.

Ακούμπησε τον τοίχο του τερματισμού σε 1:39.53, ο Ντράπκιν κέρδισε το αργυρό μετάλλιο με 1:40.83 και το χάλκινο πήγε στον Νίκολας Ριβέρο (Αργεντινή) με 1:46.08.

Χάρη στην πρώτη θέση του Τσαπατάκη η Ελλάδα κέρδισε την πρώτη της πρόκριση στην κολύμβηση για τους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού το 2024.

Ο Τσαπατάκης είχε προκριθεί από τα πρωινά προκριματικά με τον καλύτερο χρόνο 1:36.51 και μόλις πριν λίγο ανέβηκε στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου.
Το αργυρό μετάλλιο κατέκτησε ο Ουκρανός Ντράπκιν με 1:40.83 και το χάλκινο ο Νίκολας Ριβέρο, από την Αργεντινή, που τερμάτισε σε 1:46.08.

Δεύτερη ημέρα των αγώνων την Τρίτη 1η Αυγούστου και στη «μάχη» του παγκόσμιου πρωταθλήματος μπαίνει και ο Γιώργος Σφαλτός στα προκριματικά των 100μ. ελεύθερο S6. Κολυμπάει στη 2η προκριματική σειρά (11:36, ώρα Ελλάδος) στον 7ο διάδρομο.

Λίγο νωρίτερα (11:26) ο Γιάννης Κωστάκης θα «πέσει» στο δεύτερο αγώνισμά του τα 150μ. μικτή ατομική, στη 2η προκριματική σειρά, στον 4ο διάδρομο.

"google ad"

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Recent Posts

Σπιτικές προτάσεις

Παγωτό Μια κρέμα γάλακτος φυτική. Την χτυπάμε να γίνει σαντιγί. Ρίχνομε ένα εβαπορέ γάλα χτυπώντας…

46 mins ago

Ερντογάν: Ομοφοβικό παραλήρημα για την Eurovision – Δεν πάμε γιατί δεν βρίσκεις πια ούτε έναν φυσιολογικό εκεί

Μπορεί να πέρασε πια ο διαγωνισμός της Γιουροβίζιον ωστόσο ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εξακολουθεί και ασχολείται…

3 hours ago

ΗΠΑ: Γιατί η Τεχνητή Νοημοσύνη θεωρείται απειλή για τις προεδρικές εκλογές – «Πρόβλημα του σήμερα, όχι του μέλλοντος»

Του Χρήστου Καλουντζόγλου Η απειλή που προέρχεται από προγράμματα Τεχνητής Νοημοσύνης είναι πραγματική και δημιουργεί σοβαρές προκλήσεις…

3 hours ago

Ελένη Βιτάλη: Ακύρωσε συναυλία της στο Ισραήλ – Οργισμένος ο Ισραηλινός τραγουδιστής

Την εμφάνισή της στο Ισραήλ για μια συναυλία ακύρωσε η Ελένη Βιτάλη, με την Πίτσα…

4 hours ago

Βενιζέλειο: Ζητούν να ράβουν τους ασθενείς με βελόνα και κλωστή – “Το Bενιζέλειο νοσοκομείο δεν υπάρχει πια”, λέει ο διευθυντής της Χειρουργικής

"Το Bενιζέλειο νοσοκομείο δεν υπάρχει πια". Με αυτήν την φράση ο Διευθυντής ΕΣΥ της Χειρουργικής…

4 hours ago

Ολοκληρώθηκε η επιχείρηση διάσωσης Γερμανού πεζοπόρου στο Σφακιανό Φαράγγι

Λίγο μετά τις 10:30 το βράδυ της Δευτέρας, ολοκληρώθηκε με επιτυχία η επιχείρηση διάσωσης ενός…

4 hours ago

This website uses cookies.