12.8 C
Chania
Tuesday, December 16, 2025

Παγκόσμιο ρεκόρ ημερήσιων κρουσμάτων για την Ινδία – Πάνω από 78.000 νέα κρούσματα κορωνοϊού σε 24 ώρες

Ημερομηνία:

Η Ινδία ανακοίνωσε σήμερα ότι κατέγραψε 78.761 νέα κρούσματα του κορωνοϊού σε διάστημα 24 ωρών, νέο παγκόσμιο, αρνητικό ρεκόρ.

Το προηγούμενο ρεκόρ είχε καταγραφεί στις 17 Ιουλίου στις ΗΠΑ, με 77.638 νέα κρούσματα.

Πλέον η Ινδία είναι επισήμως η τρίτη παγκοσμίως πλέον πληγείσα χώρα από την covid-19, μετά τις ΗΠΑ και τη Βραζιλία, με 3,5 εκατομμύρια ανθρώπους να έχουν μολυνθεί από τον ιό SARS-CoV-2. Συνολικά 63.000 άνθρωποι έχουν πεθάνει από κορωνοϊό στη χώρα.

Το θλιβερό ρεκόρ ανακοινώθηκε μία ημέρα μετά τη χαλάρωση από την κυβέρνηση του πρωθυπουργού Ναρέντρα Μόντι των μέτρων που ισχύουν από τον Μάρτιο για τον περιορισμό της εξάπλωσης της επιδημίας, σε μια προσπάθεια να επανεκκινήσει η ινδική οικονομία.

Το ινδικό υπουργείο Εσωτερικών ανακοίνωσε ότι από την 1η Σεπτεμβρίου θα επιτρέπονται οι πολιτιστικές, αθλητικές και πολιτικές συγκεντρώσεις, με τη συμμετοχή έως 100 ατόμων και την προϋπόθεση ότι οι συμμετέχοντες φορούν μάσκα και τηρούν αποστάσεις.

Επίσης θα ξεκινήσουν ξανά, “σταδιακά” τα δρομολόγια του μετρό στις μεγάλες πόλεις της Ινδίας. Τα σχολεία παραμένουν κλειστά σε αυτό το στάδιο, όμως μπορούν να πραγματοποιούνται συναντήσεις δασκάλων- μαθητών στον σχολικό χώρο και σε εθελοντική βάση.

Η πανδημία του κορωνοϊού, αφού έπληξε με ιδιαίτερη σφοδρότητα τις μεγάλες ινδικές πόλεις όπως το Νέο Δελχί και το Μουμπάι, πλέον έχει εξαπλωθεί σε μικρότερες πόλεις και την επαρχία.

Το ξέρουμε…

Το να βλέπετε αυτά τα μηνύματα μπορεί να είναι κουραστικό. Και να είστε σίγουροί ότι ούτε κι εμείς βρίσκουμε κάποια ευχαρίστηση από το να τα γράφουμε... Όμως αυτό το μήνυμα δεν αφορά εμάς. Αφορά κάτι πολύ πιο σημαντικό: την επιβίωση της ανεξάρτητης, μαχητικής δημοσιογραφίας στην Kρήτη.

Η στήριξη σας είναι σημαντική γιατί μας επιτρέπει να:

  1. - Κάνουμε ρεπορτάζ χωρίς φόβο και εξαρτήσεις. Κανείς δεν μας υπαγορεύει τι να πούμε ή τι να αποσιωπήσουμε.
  2. - Κρατάμε τη δημοσιογραφία μας προσβάσιμη σε όλους, ακόμη και σε αυτούς που δεν έχουν την ικανότητα να πληρώσουν. Χωρίς paywall, χωρίς προνόμια μόνο για όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα.

Η απλή αλήθεια είναι ότι τα έσοδα διαρκώς συρρικνώνονται. Αν πιστεύετε ότι μια πραγματικά ελεύθερη ενημέρωση είναι ζωτικής σημασίας για τη δημοκρατία και τον έλεγχο της εξουσίας, τότε δώστε μας τη δύναμη να συνεχίσουμε.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ