22.8 C
Chania
Tuesday, April 16, 2024

ΠΑΓΝΗ: Έκτακτη συνέλευση στην Ιατρική Σχολή για «εφόδους» σε αναισθησιολόγους και «καρατόμηση» Διευθυντή

Ημερομηνία:

Έκτακτη συνέλευση της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης, συγκαλεί την Δευτέρα 9 Ιανουαρίου ο κοσμήτορας Γιώργος Κοχιαδάκης, με δύο θέματα που έχουν προκαλέσει μεγάλες αντιδράσεις στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο και στην ιατρική κοινότητα και αφορούν στην Αναισθησιολογική κλινική και στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του νοσοκομείου.

Το πρώτο σχετίζεται με την γνωστή απόφαση του Διοικητή Γιώργου Χαλκιαδάκη να στείλει γιατρό εργασίας στα σπίτια τριών νοσούντων με κορωνοιό αναισθησιολόγων ο οποίος τους υπέβαλε σε rapidtest «με εντολή του Διοικητή», όπως τους είπε.

Το δεύτερο αφορά στην αιφνιδιαστική «καρατόμηση» του μέχρι πριν λίγες ημέρες Διευθυντή του ΤΕΠ, αναπληρωτή καθηγητή Επείγουσας Ιατρικής Γιώργου Νότα και την τοποθέτηση στην θέση του, του Διευθυντή ΕΣΥ, Χειρουργού Νικόλαου Σμπυράκη.

Μια απόφαση που σύμφωνα με τον κ. Νότα, που έστειλε εξώδικο στον κ.Χαλκιαδάκη, είναι «απολύτως παράνομη».

«Θεωρούμε και τα δυο θέματα πολύ σοβαρά γιατί αφορούν και στην λειτουργία της Ιατρικής Σχολής. Οι πρακτικές που ακολουθούνται και με τον τρόπο που εφαρμόζονται, προσβάλλουν την προσωπικότητα των γιατρών» δήλωσε στο ekriti ο κ.Κοχιαδάκης.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι ενώ εδώ και 2 χρόνια υπάρχει πρόταση και σχετική απόφαση της επιστημονικής επιτροπής του νοσοκομείου για την δημιουργία Πανεπιστημιακής κλινικής Επείγουσας Ιατρικής στο ΠΑΓΝΗ, ο Διοικητής, χωρίς να δίνει εξηγήσεις, την «κρατάει στο συρτάρι»

Ο κοσμήτορας τόνισε ότι μετά το πέρας της έκτακτης συνέλευσης, θα εκδοθεί ανακοίνωση με τις αποφάσεις της.

ekriti.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο Ίλον Μασκ ανησυχεί για την Ελλάδα: Tο πρώτο έθνος που θα υποστεί “πληθυσμιακή κατάρρευση

Την υπογεννητικότητα στην Ελλάδα σχολιάζει σε ανάρτησή του ο Ίλον...

Ιεράπετρα: Δολοφονία ο θάνατος 65χρονου Γερμανού

Θρίλερ με τον θάνατο του 65χρονου Γερμανού που διέμενε...

Μιχάλης Βιρβιδάκης: “Γιατί να μην υπάρχει στην Κρήτη ένα Κρατικό Θέατρο Νοτίου Ελλάδος;”

Ο Μιχάλης Βιρβιδάκης είναι η ψυχή του θεάτρου Κυδωνία στα Χανιά. Οι περισσότεροι...

Στη Βουλή η ξενοδοχοποπιηση στο Λόφο Καστέλι από τον Μ. Συντυχάκη

Επίκαιρη ερώτηση προς την Υπουργό Πολιτισμού κ. Μενδώνη κατάθεσε...