20.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Παγώνη: Στο 80% η κάλυψη κλινών ΜΕΘ, διανύουμε μία από τις δυσκολότερες εβδομάδες

Ημερομηνία:

Η Ματίνα Παγώνη ξεκαθάρισε ότι η κοινωνία δεν αντέχει για πολύ ακόμη να βρίσκεται κλεισμένη μέσα κι ότι οι δραστηριότητες πρέπει να επανεκκινήσουν αρχής γενομένης από τα καταστήματα και τα σχολεία. Κληθείσα να απαντήσει στην «Ωρα Ελλάδος» αν συμφωνεί με μερικό άνοιγμα, η κα Παγώνη είπε ότι είναι νωρίς για να προδικάσουμε τι θα γίνει

«Το 85% των ΜΕΘ στην Αττική είναι κατειλημμένες και το 64% ανά την επικράτεια. Αυτά είναι χθεσινά νούμερα» είπε και πρόσθεσε: «Ο αριθμός των κρουσμάτων της εβδομάδας θα δώσει την Παρασκευή την τελική απόφαση της επιτροπής».

Ξεκαθάρισε ωστόσο ότι «οι ΜΕΘ όχι μόνο δεν αναμένεται να μειωθούν, αλλά περιμένουμε ίσως κι αύξηση. Είχαμε πάνω από 2.000 ασθενείς στις κλινικές covid, άρα ένα 10% τουλάχιστον θα πάει στις ΜΕΘ γιατί είναι πολλοί εξ αυτών με υποκείμενα νοσήματα».

Πάντως η κα Παγώνη επεσήμανε ότι «είναι λογικό να βγούμε σιγά σιγά από το lockdown. Με πολύ αυστηρά μέτρα, με πολλά τεστ, με πλήρη έλεγχο θα πρέπει να ανοίξουμε καταστήματα και σχολεία».

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αλ. Μαρκογιαννάκης στη Βουλή: «Να μην επικρατήσει το τοξικό κλίμα μέχρι τις εκλογές»

Την εμπιστοσύνη του στην ελληνική δικαιοσύνη για τη διερεύνηση...

Πέθανε το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Χαραλαμπίδης

Έφυγε από τη ζωή το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Χαραλαμπίδης,...

Την Δευτέρα η «κάθοδος» Καιρίδη για τις μεταναστευτικές ροές στην Κρήτη

Την Δευτέρα 1η Απριλίου και όχι αύριο (29/3) Παρασκευή...