28.8 C
Chania
Tuesday, April 23, 2024

Πακέτα διακοπών στην Κρήτη για ένα περίλαμπρο Πάσχα

Ημερομηνία:

Η Κρήτη είναι ένα μωσαϊκό από υπέροχες παραλίες, αρχαίους θησαυρούς και τοπία, με τις ψηφίδες να συνενώνονται σε ζωντανές πόλεις και ονειρικά χωριά, όπου οι ντόπιοι μοιράζονται τις παραδόσεις τους, την υπέροχη κουζίνα και το γενναιόδωρο πνεύμα τους. Η περίοδος του Πάσχα απλώς «οξύνει» τις ομορφιές ενός νησιού προικισμένου με ιστορία, μυθολογία και αδέσμευτη, άγρια φύση.

1. Θα απολαύσετε ένα μαγευτικό τοπίο

Υπάρχει κάτι αναμφισβήτητα καλλιτεχνικό στον τρόπο με τον οποίο ξετυλίγεται το κρητικό τοπίο, από τις ηλιόλουστες παραλίες στα βόρεια μέχρι τα απόκρημνα φαράγγια που ξεχύνονται στη λαξευμένη στον όρμο και με γκρεμούς νότια ακτή. Στο ενδιάμεσο, κοιλάδες φιλοξενούν γραφικά χωριά και λόφους που καταλήγουν σε χιονισμένα βουνά. Απολαύστε το τοπίο σε μια περιήγηση με αυτοκίνητο, μια πεζοπορία στο μεγαλύτερο φαράγγι της Ευρώπης, μια βόλτα στο σπήλαιο όπου γεννήθηκε ο Δίας ή μια ποδηλατάδα ανάμεσα σε περιβόλια στο Οροπέδιο Λασιθίου. Φυτέψετε τα ίχνη σας σε μια αμμώδη παραλία, σκίστε τα κρυστάλλινα με μια βαρκάδα και απολαύστε τον πλούσιο βυθό με scuba diving. Συνδυάστε τα τώρα όλα αυτά με το πασχαλινό κλίμα και τη γενικότερη ατμόσφαιρα διακοπών, και θα πάρετε μια πρώτη ιδέα για το τί σας περιμένει.

2. Θα γνωρίσετε την πλούσια ιστορία της

Η φυσική ομορφιά της Κρήτης εξισώνεται μόνο με τον πλούτο της ιστορίας της. Το νησί είναι η γενέτειρα της πρώτης προηγμένης κοινωνίας σε ευρωπαϊκό έδαφος, των Μινωιτών, που κυβέρνησαν πριν από περίπου 4000 χρόνια. Εδώ θα βρείτε τα υποβλητικά απομεινάρια τους, με πιο διάσημο το Παλάτι της Κνωσού. Στο σταυροδρόμι τριών ηπείρων, η Κρήτη καταληφθεί από αλλεπάλληλους εισβολείς. Η ιστορία διαποτίζει τα Χανιά και το Ρέθυμνο, όπου τα δαιδαλώδη σοκάκια κυριαρχούνται από πανίσχυρα φρούρια, και όπου τα υπέροχα ανακαινισμένα αρχοντικά της Αναγέννησης καλύπτουν δοκούς με τζαμιά και τουρκικά λουτρά. Η βυζαντινή επιρροή βρίσκεται σε υπέροχα τοιχογραφημένα παρεκκλήσια, εκκλησίες και μοναστήρια.

3. Θα δοκιμάσετε παραδοσιακή κουζίνα

Kaltsounia traditional food of Crete island, Greece. Above view of kalitsounia pies homemade healthy baked dough with mizithra cheese sesame seeds honey eggs. Treat for wedding guests salty or sweet.

Αν είστε λάτρεις του φαγητού, η Κρήτη (ειδικά το Πάσχα) είναι ο παράδεισός σας, όπου το «locavore» δεν είναι τάση αλλά τρόπος ζωής. Οι ντόπιες ταβέρνες παράγουν συχνά το δικό τους κρέας, τυρί, ελαιόλαδο, ρακή και κρασί, ενώ αλιεύουν τα δικά τους θαλασσινά. Ακολουθήστε ένα «γκουρμέ μονοπάτι» κατά μήκος της νήσου και θα απολαύσετε ξεχωριστά βότανα και χόρτα που σκαρφαλώνουν σε κάθε πλαγιά, τυριά φτιαγμένα φρέσκα με μοναδικές συνταγές του χωριού και μέλι αρωματισμένο με βότανα του βουνού. Η κρητική διατροφή είναι από τις πιο υγιεινές στον κόσμο, για αυτό μη λησμονήσετε να συνδυάστε το γεύμα σας με εξαιρετικό τοπικό κρασί, «σβήνοντάς» το με ένα φλογερό σφηνάκι ρακί.

4. Θα γνωρίσετε το βουκολικό πολιτισμό

Ανέγγιχτα από τον μαζικό τουρισμό, τα χωριά αποτελούν τη ραχοκοκαλιά της κρητικής κουλτούρας και ταυτότητας – ειδικά εκείνα που είναι κρυμμένα στους λόφους και τα βουνά. Οι ψυχωμένοι άνθρωποι του νησιού εξακολουθούν να υπερασπίζονται πολλά από τα μοναδικά έθιμα τους και οι διαχρονικές παραδόσεις παραμένουν δυναμικό μέρος της καθημερινής ζωής. Αναζητήστε μουσικούς που παίζουν μουσική σε τοπικά όργανα, όπως η έγχορδη λύρα. Λαϊκά κουτσομπολιά σε καφενεία, πασχαλινά γλέντια, γραφικά πανηγύρια και γιορτές – μια επίσκεψη στην Κρήτη το Πάσχα θα συναρπάσει κάθε σας αίσθηση.

Αν το μυθικό νησί της Κρήτης δεν είναι στις προτεραιότητές σας, τότε αναζητήστε διαμονή και προσφορές στα εκατοντάδες πακέτα διακοπών για τα υπόλοιπα ελληνικά νησιά-κοσμήματα.

Φωτογραφίες: depositphotos.com

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ