17.8 C
Chania
Wednesday, May 1, 2024

Παλαιές και νέες ομοιότητες

Ημερομηνία:

Χρονολογία: 3 Νοεμβρίου 1963

Με υπηρεσιακό Πρωθυπουργό τον Σ. ΜΑΥΡΟΜΙΧΑΛΗ γίνονται εθνικές εκλογές

Η τότε ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΟΥ με αρχηγό τον Γεώργιο Παπανδρέου έλαβε ποσοστό 42,04% και 138 έδρες. Η Ε.Ρ.Ε. του ΚΩΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ έλαβε 39,37% ποσοστό και 132 έδρες. Η ΕΝΙΑΙΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ (Ε.Δ.Α.) έλαβε ποσοστό 14,34% και 28 έδρες. Οι ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΙ με τον ΜΑΡΚΕΖΙΝΗ έλαβαν ποσοστό3,73% και 2 έδρες.

Εκείνη την εποχή ο ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ έπαιζε τον ρόλο του Μεγάλου ΔΗΜΟΚΡΑΤΗ, ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΤΗ και ΣΩΤΗΡΑ. Αφού δεν σχημάτισε αυτοδύναμη Κυβέρνηση ήθελε να πάει την χώρα πάλι σε εκλογές. Ο τότε Αρχηγός της Ε.Δ.Α ΗΛΙΑΣ ΗΛΙΟΥ του έκανε την εξής πρόταση: Αν πραγματικά κ.ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ θέλετε να εφαρμόσετε το ΔΙΚΟ σας πρόγραμμα εμείς θα σας στηρίξουμε. Η απάντηση όμως ήταν ξεκάθαρη: ΑΥΤΟΔΥΝΑΜΙΑ. Και έτσι η χώρα μας πήγε πάλι με υπηρεσιακό Πρωθυπουργό τον ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟ.

Η Ε.Δ.Α. τότε για να μην σύρετε η χώρα σε συνεχείς εκλογικές διαδικασίες πήρε απόφαση μονομερώς σε νομούς που δεν έβγαζε Βουλευτή (όπως το Ρέθυμνο) οι ψηφοφόροι της να ψηφίσουν τους υποψηφίους της Ε.Κ.

Η Ένωση Κέντρου έλαβε 52,72% ποσοστό και 171 έδρες, η Ε.Ρ.Ε. 35,26% ποσοστό και 99 έδρες, στη συνέχεια συνεργάστηκαν με τον ΜΑΡΚΕΖΙΝΗ που πήρε κι αυτός 8 έδρες και η Ε.Δ.Α. 11,8% και 22 έδρες.

Έτσι ο ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ εξασφαλίζει απόλυτη αυτοδυναμία με 171 έδρες. Όμως δεν την χάρηκε πολύ. Το καλοκαίρι του 1965 με πρωτοστάτη τον ΚΩΣΤΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ εκδηλώνεται πραξικόπημα με την ανατροπή του ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ.
Ο Βασιλιάς ΚΩΣΤΑΝΤΙΝΟΣ τότε, ως ο ρυθμιστής του Πολιτεύματος, όρκισε την μια Κυβέρνηση μετά της άλλης για παραπάνω από δύο-τρεις μήνες. Καμία δεν μπορούσε να σταθεί όρθια, κατέρρεε κάτω από τις έντονες αντιδράσεις του Ελληνικού λαού.

Ωστόσο, αυτήν την περίοδο το ρεύμα του λαού προς την ΑΡΙΣΤΕΡΑ Ε.Δ.Α. κάλπαζε με ταχείς ρυθμούς.
Επειδή η χώρα μας διαθέτει πάντα εν’ αφθονία και σε όλες της εποχές ΣΩΤΗΡΕΣ, έτσι φτάσαμε στον Απρίλιο του 1967 με το πραξικόπημα των Συνταγματαρχών.

Τώρα θα μου πείτε γιατί ανασκαλεύω παλιές ιστορίες. Θα σας πω γιατί.

Αν και έχουν περάσει από το 1963, 51 χρόνια, οσμίζομαι κάτι ύποπτο, κάποια μπόχα.

Βλέπω να στήνεται πάλι πολύ βρώμικο παιχνίδι με τελείως άλλα σκηνικά και κομπάρσους.

Όμως ο στόχος είναι ΠΑΝΤΑ ο ίδιος: Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ.

Η κατάληψη της εξουσίας από την ΧΟΥΝΤΑ το 67 και η ΔΙΧΟΤΟΜΗΣΗ της ΚΥΠΡΟΥ το ‘74 έγιναν τότε με την ευγενική χορηγία του 6ου Αμερικανικού Στόλου και των Η.Π.Α.

Σήμερα μπροστά στον κίνδυνο να πάρει την εξουσία ο ΣΥΡΙΖΑ επιστρατεύονται οι ΠΑΝΤΕΣ και τα ΠΑΝΤΑ.
Τότε χρησιμοποίησαν τα ΤΑΝΚΣ, τώρα χρησιμοποιούν το ΕΥΡΩ, και την Ε.Ε.

"google ad"

Είμαι σίγουρος, ακόμα και ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ που μας έβαλε στην Ε.Ε. αν ζούσε τώρα θα τους έλεγε κάτι ανάλογο με εκείνο το ιστορικό “ΑΠΟΧΩΡΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟ ΣΚΕΛΟΣ ΤΟΥ ΝΑΤΟ” που είπε ΤΟΤΕ.

Όταν απροκάλυπτα βγαίνουν Κορυφαία Στελέχη της Ε.Ε. και μας λένε ανοιχτά ποιους θέλουν στην εξουσία, όταν μας λένε ότι έκαναν ΛΑΘΗ επί ΛΑΘΩΝ εις βάρος της χώρας μας, ποια Πατριωτική στάση τήρησαν και τηρούν οι σημερινοί ΣΩΤΗΡΕΣ μας; Ποιόν ΚΙΝΔΥΝΟ θα έχουν τα έξι εκατομμύρια Ελλήνων που ζουν στην απόλυτη φτώχεια αν αλλάξουν τα πράγματα; Οι στρατιές ανέργων τι κίνδυνο θα αντιμετωπίσουν;
Η ΥΓΕΙΑ, η ΠΑΙΔΕΙΑ που συνέχεια πετσοκόβονται οι χρηματοδοτήσεις τι χειρότερο έχουν να πάθουν αν έρθει στην εξουσία ο ΣΥΡΙΖΑ;

Ο ΜΟΝΟΣ που κινδυνεύει άπω τον ΣΥΡΙΖΑ είναι το ΣΥΣΤΗΜΑ και οι ΥΠΗΡΕΤΕΣ του που έφεραν την χώρα μας σε αυτόν τον ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ που ζούμε σήμερα.

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ-ΠΑΠΑΚΩΣΤΑΝΤΙΝΟΥ βίοι παράλληλοι

ΚΥΡΙΟΙ υπεύθυνοι για το ΔΡΑΜΑ που ζούμε σήμερα. Για τον ένα, δήθεν ετοιμάζουν Ειδικό Δικαστήριο, ενώ ο έτερος μας ενημέρωσε ότι είναι έτοιμος για ίδρυση νέου Κόμματος.

Αυτά ΜΟΝΟ στην Ελλάδα γίνονται. Στην Πορτογαλία ο ΣΟΣΙΑ-ΛΗΣΤΗΣ πρώην Πρωθυπουργός ΣΩΚΡΑΤΕΣ βρίσκεται τώρα πίσω από τα κάγκελα ενώ αν ήταν εδώ θα έκανε νέο Κόμμα και αυτός.

Κώστας Τσιμπίδης
Συν/χος  ΟΓΑ

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Συλλογές Άρθρων
Επιλεγμένα άρθρα από όλο το Internet | Συλλέγουμε τα καλύτερα άρθρα, θέσεις και απόψεις από διάφορα sites και blogs. Τα αναδημοσιεύουμε στην ιστοσελίδα του "Α.τ.Κ." αναφέροντας πάντα την πηγή και τον συντάκτη. | Κάντε like τον "Α.τ.Κ." στην facebook σελίδα του και ακολουθήστε τον λογαριασμό του στο twitter | Περισσότερα άρθρα εδώ

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ