Συγκέντρωση με ευρεία συμμετοχή Χανιωτών πραγματοποιήθηκε στην πύλη του Παλιού Νοσοκομείου. Οι κάτοικοι της πόλης και ιδίως της συγκεκριμένης συνοικίας ζητούν επιτακτικά τη λήξη του ζητήματος με το κτήριο, το οποίο παλαιότερα στέγαζε την κεντρική μονάδα υγείας του Νομού.
Ο Δήμαρχος Χανίων ενημέρωσε τους πολίτες για την πορεία των ενεργειών που έχουν γίνει έως και αυτή τη στιγμή, για την προώθηση της κατεδάφισης του κτίσματος, για τη διαμόρφωση του περιβάλλοντα χώρου και εν τέλει την κατασκευή Κέντρου Υγείας Αστικού Τύπου και με την εγκατάσταση του απαιτούμενου εξοπλισμού με πέντε ιατρεία, προϋπολογισμού 4.5 εκατομμυρίων ευρώ.
Αιχμές κατά του νυν Βουλευτή Κυριάκου Βιρβιδάκη
Ο Δήμαρχος Χανίων Μανώλης Σκουλάκης κάλεσε τους Βουλευτές των Χανίων να τον στηρίξουν, ξεκαθαρίζοντας μάλιστα τη θέση τους, δηλώνοντας για μια ακόμη φορά ότι δεν μπορεί να ερμηνεύσει τη στάση του πρώην Δημάρχου, νυν επικεφαλής της αντιπολίτευσης και Βουλευτή Χανίων της ΝΔ Κυριάκου Βιρβιδάκη, ζητώντας να αποδείξει ότι συμφωνεί ανοικτά στηρίζοντας τη συγκεκριμένη απόφαση.
Κίνδυνος απένταξης τού έργου
Το όλο ζήτημα πρόκειται να εκδικαστεί στο Συμβούλιο της Επικρατείας την Τρίτη 20 Νοεμβρίου. Με δεδομένη την καταληκτική ημερομηνία των δέκα μόλις ημερών για την έκδοση της αδειοδότησης κατεδάφισης και κατασκευής, αν η συγκεκριμένη συνεδρίαση αναβληθεί σε δύο ημέρες, τότε το έργο θα απενταχθεί και θα χαθεί η χρηματοδότηση των 4.5εκ.ευρώ. Για τον παραπάνω λόγο ο Δήμαρχος θα μεταβεί στην Αθήνα, προκειμένου να προβεί σε συγκεκριμένες ενέργειες.
Σε ότι αφορά επίσης τους -από ετών- δωρητές της συγκεκριμένης έκτασης, αναφέρεται η παραμονή σε δημόσια χρήση, μόνο εάν και εφόσον χρησιμοποιείται ως υποδομή υγείας.
Για ολόκληρο το Νησί από το Υπουργείο Υγείας είχε ανοίξει ο δρόμος για μόλις δύο Κέντρα Υγείας Αστικού Τύπου και η Δημοτική Αρχή είχε φροντίσει να δρομολογήσει και να λάβει 25 νόμιμες αποφάσεις, λόγω και της γραφειοκρατίας, ώστε να υλοποιηθεί το έργο.
Στο Ηράκλειο –αντίστοιχα- δεν κατέστη εφικτή η κατάρτιση μελέτης εξαιτίας του ότι δε βρέθηκε χώρος προκειμένου να στεγάσει μια τέτοια υποδομή. Το εμβαδό του είναι εύρους 10 στρεμμάτων περίπου.
Δέσμευση του Μανώλη Σκουλάκη
Εκφράζοντας τη λαϊκή βούληση ο Δήμαρχος Χανίων επανέλαβε για μια ακόμη φορά ότι –αν κάτι πάει στραβά- το «κτήριο-φάντασμα» θα κατεδαφιστεί είτε με ένταξη είτε χωρίς και θα προχωρήσει ακόμη ίσως και με ίδιους πόρους. Δεν παρέλειψε δε στην ομιλία του να αναφέρει με νόημα ως παράδειγμα, τις ενέργειές του αντίστοιχα στην περίπτωση του λιμενικού περιπτέρου.
Εστία μόλυνσης και εγκληματικότητας
Μέσα στο ετοιμόρροπο κτήριο του Παλιού Νοσοκομείου βρίσκουν καταφύγιο άστεγοι αλλά και χρήστες ναρκωτικών ουσιών, με αποτέλεσμα να γίνεται και διακίνηση και άλλα έκτροπα, προκαλώντας την αγανάκτηση των κατοίκων για την υποβάθμιση της περιοχής, εξαιτίας της από σειρά ετών ολιγωρίας της Πολιτείας.
Παλιό Νοσοκομείο-Λαϊκή εντολή στο Δήμαρχο να προχωρήσει…
Ημερομηνία:



