19.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Παλλαϊκό προσκύνημα στην Ενορία Λενταριανών Χανίων για τα προεόρτια της Θεομητορικής Εορτής της Κοιμήσεως της Θεοτόκου

Ημερομηνία:

Με δέουσα λαμπρότητα, κατάνυξη και Νυχτερινή Αρχιερατική Ιερά Αγρυπνία που κράτησε περίπου 8 ώρες πραγματοποιήθηκαν την Τρίτη 13 Αυγούστου τα προεόρτια της Εορτής της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, στον πλήρως ανακαινισμένο Ιερό Ναό του Αγίου Χαραλάμπους Λενταριανών, στον οποίο διακονεί ως Ιερατικός Προϊστάμενος ο  Πρωτοσύγκελλος  Αρχιμ. Δαμασκηνός Λιονάκης.

Από νωρίς το απόγευμα ξεκίνησαν οι Ακολουθίες του Εσπερινού, της Λιτης, του Όρθρου, των Εγκωμίων της Παναγίας και της Περιφοράς του  Ἐπιταφίου, (τον οποίο είχαν στολίσει με αγάπη οι γυναίκες της Ενορίας)  και της Αρχιερατικής Νυχτερινής Ιεράς Αγρυπνίας ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου κ.κ. Δαμασκηνού.

Στην Ιερά Αρχιερατική Αγρυπνία έλαβαν μέρος ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Εσφιγμένου Αγίου Όρους Πανοσιολογιώτατος Αρχιμ. Βαρθολομαίος μετά της συνοδείας του, ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος Πρωτ. Γεώργιος Περάκης, ο Πρωτ. Γεώργιος Πατεδάκης, ο Πρεσβ. Βασίλειος Κιάσσος, οι Διάκονοι π. Δημήτριος Δερμιτζάκης και π. Ελευθέριος Ξαγοραράκης ενώ παρέστησαν συμπροσευχούμενοι ο Πανοσιολογιώτατος Πρωτοσύγκελλος  και οικείος Εφημέριος Αρχιμ. Δαμασκηνός Λιονάκης, Κληρικοί της Μητροπόλεώς  και αμέτρητο πλήθος κόσμου που από νωρίς  προσήλθαν στον Ιερό Ναό.

“Για Αυτήν την Παναγία, την Μητέρα μας, μαζευτήκαμε σήμερα όλοι εδώ και περικυκλωσαμε την νεκρική κλίνη της, όπως τότε οι Απόστολοι, και της ψάλλουμε προεόρτια άσματα για την εορτή τηςΚαι έχουμε μαζευτεί εδώ, όλα τα παιδιά τα δικά της, γιατί η Παναγία είναι το δώρο του Θεού στον κόσμο…”, χαρακτηριστικά ανέφερε ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Εσφιγμένου του Αγίου Όρους Γέροντας Βαρθολομαίος.

"google ad"

Tα εγκώμια της Παναγίας έψαλλαν οι γυναίκες της χορωδίας του Ιερού Ναού υπό το συντονισμό του χοράρχου κ. Γεωργίου Κουμανδράκη, ενώ γύρω από τον Επιτάφιο και το κόλυβο της Παναγίας στέκονταν άντρες  και γυναίκες με παραδοσιακές Κρητικές φορεσιές από τον παραδοσιακό λαογραφικό όμιλο Χανίων ο «Ψηλορείτης».

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στο ΕΠΙ ΓΗΣ IV, την Παρασκευή 29 Μαρτίου στην Ηλεία ο Χανιώτης ερευνητής Κωνσταντίνος Χαρτζουλάκης

Ο σπουδαίος ερευνητής Κωνσταντίνος Χαρτζουλάκης πτυχιούχος της Γεωπονικής Σχολής...