16.8 C
Chania
Thursday, April 25, 2024

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΛΑΔΟΣ: «Ο βουλευτής θα πρέπει να αποφασίζει, να βουλεύεται και όχι να βολεύεται»

Ημερομηνία:

Σε τρεις διαφορετικές περιόδους ανωμαλίας της Ελλάδος, τρεις λεηλασίες εις βάρος των δημοκρατικών Χανίων. Κόλαφος κατά των βουλευτών και των φορέων του νομού καθώς και του πρωθυπουργού υπήρξε ο Παναγιώτης Κλάδος στη συνέντευξη που έδωσε στον Νίκο Αγγελάκη στα πλαίσια της εκπομπής «ΧΘΕΣ – ΣΗΜΕΡΑ – ΑΥΡΙΟ».  «Έχουμε φθάσει στον 3ο γύρο λεηλασίας των Χανίων», είπε.

Ο Παναγιώτης Κλάδος αναφέρθηκε στις ανώμαλες περιόδους που υπήρξαν αφετηρίες για τη λεηλασία των Χανίων. Η πρώτη ήταν επί Χούντας και Γεωργαλά, η 2η με υπουργό τον Μένιο Κουτσόγιωργα και η 3η περίοδος είναι σήμερα, με μια κυβέρνηση μνημονίου. Τα Χανιά, τα Χανιά των δημοκρατικών αγώνων, σε αυτή τη νέα περίοδο ερημώνονται. Αναφέρθηκε στη σημασία του ΕΘΙΑΓΕ που και αυτό είναι υπό κατάργηση, το πέρασμα της διαχείρησης ακόμα και του Φαραγγιού της Σαμαριάς στους Ηρακλειώτες, αλλά και στο ΔΗΠΕΘΕΚ που και αυτό ετοιμάζεται να μεταφερθεί στο Ηράκλειο και τη στάση που τηρεί ο πρόεδρός του κ. Αεράκης.

Εντύπωση προκάλεσε η αναφορά του σε πιθανή κατάργηση του ΟΑΔΥΚ, με σκοπό η διαχείριση των νερών της Κρήτης να περάσει στο Ηράκλειο. Υπενθύμισε ότι το 75% του υδάτινου δυναμικού της Κρήτης βρίσκεται στα Χανιά και προειδοποίησε πως αν συμβεί αυτό τότε θα έχουμε νερό με «δελτίο», με ότι μπορεί να σημαίνει αυτό!

Το Ηράκλειο, εδώ και χρόνια, είπε ο κ. Κλάδος, απορροφά την πλειοψηφία των κονδυλίων που δίνονται για την Κρήτη. Το 64% πηγαίνει στο Ηράκλειο και το υπόλοιπο 36% μοιράζονται οι υπόλοιποι νομοί. Μίλησε για «προσωπική υπόσχεση» του πρωθυπουργού προς τους Ηρακλειώτες φορείς και τον κατηγόρησε ευθέως ότι οι λόγοι που προβάλλει περί προβληματικών νοοτροπιών που πρέπει ν’ αλλάξουν και περικοπών δε συνάδουν με την πρακτική που ακολουθεί η οποία χαρακτηρίζεται «ψηφοθηρική» και σπάταλη.

Μ’ όλ’ αυτά,  σύμφωνα με τον Παναγιώτη Κλάδο, ο Υπουργός Πολιτισμού κ. Γερουλάνος ανακοίνωσε ότι «παραχωρεί την Κιβωτό της εθνικής μας συνείδησης και αξιοπρέπειας» – τους Τάφους των Βενιζέλων – «στο Ηράκλειο χάριν κομματικής και ψηφοθηρικής σκοπιμότητας» ως ένα ακόμα περουσιακό στοιχείο του ΕΟΤ!

Οι Χανιώτες, τώρα, θα πρέπει να επιλέξουμε μεταξύ της υποτέλειας και της αντίστασης. Είπα χαρακτηριστικά: «Ήρθε η ώρα λοιπόν, να βάλουμε ψηλά τον πύχη. Δεν είναι το θέμα το Εφετείο, το θέμα είναι η λεηλασία των Χανίων» και ζήτησε από τους βουλευτές να σηκωθούν από τις καρέκλες τους και να πάψουν να κοιτούν τη βόλη τους. Αναρωτήθηκε επίσης, τι άλλο πρέπει να συμβεί για να τηρήσουν και οι υπόλοιποι φορείς το «Πρωτόκολλο Τιμής» που άλλωστε οι ίδιοι έχουν υπογράψει, αφού το θέμα πλέον δεν είναι το Εφετείο, αλλά η λεηλασία των Χανίων.

Αναφέρθηκε στη σημασία της Επιτροπής των Φορέων, της οποίας η επαναδραστηριοποίηση μπορεί ν’ αλλάξει την πορεία των πραγμάτων. Είπε μάλιστα πως η λειτουργία της παλαιότερα ενοχλούσε κάποιους και γι’ αυτό είχε διαλυθεί, επειδή τους έθετε προ των ευθυνών τους. Στάθηκε αιρετικός προτείνοντας τη δημιουργία ανατολικής και δυτικής περιφέρειας Κρήτης αφού, από την πορεία των πραγμάτων, αποδείχθηκε πως η Περιφέρεια Κρήτης με τον κ. Αρναουτάκη, είναι Περιφέρεια Ηρακλείου.

Κατέληξε με ένα κάλεσμα προς «όσους αγαπούνε τα Χανιά, να μπούνε στην Επιτροπή Αγώνα» και να παλέψουνε για τα δίκαια των ανθρώπων του τόπου και για την ιστορία, την αξιοπρέπεια, γιατί «τα Χανιά πεθαίνουνε καθημερινά». Ακολουθεί, ολόκληρη η αποκαλυπτική συνέντευξη που θα συζητηθεί.

Τρεις γύροι λεηλασιών σε τρεις διαφορετικές ανώμαλες περιόδους της ιστορίας της Ελλάδος

Νίκος Αγγελάκης: Χαίρομαι που ορισμένοι άνθρωποι δεν εξαργύρωσαν αυτή τη στάση τους και μπορούμε να μιλούμε σήμερα έτσι όμορφα. Αυτό είναι πάρα πολύ σημαντικό.

Παναγιώτης Κλάδος: Ότι κάνουμε το κάνουμε για τη συνείδηση, και όχι για να εξασφαλίσουμε αντιπαροχές. Θα κοιτάξω να περιοριστώ σε συγκεκριμένα πράγματα. Είναι γνωστό ότι εδώ και 40 χρόνια τα Χανιά λεηλατούνται και καταληστεύονται. Ως υποψήφιος Δήμαρχος Χανίων το 1986 και δημοτικός σύμβουλος εν συνεχεία, είχα βάλει θέμα το 1987, όταν ξεκίνησε ο 2ος γύρος λεηλασίας του νομού επί υπουργού Μένιου Κουτσόγιωργα, ο πρώτος έχει αρχίσει επί Γεωργαλά σκόπιμα, του υπουργού της Χούντας, για να διχαστεί η Κρήτη, είχα βάλει θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο και το λέω αυτό με πόνο ψυχής, και είχα ζητήσει να στείλουμε ένα ψήφισμα στην κυβέρνηση τότε προκειμένου να σταματήσει η λεηλασία των Χανίων.

Η απάντηση που μου εδόθη στο δημοτικό συμβούλιο ετότε ήταν ότι έχουμε σημαντικότερα θέματα στην αποψινή συζήτηση. Ρώτησα ποια είναι αυτά. Η απάντηση ήτανε, ψήφισμα υπέρ των Σαντινίστας στη Νότιο Αμερική.

Το νερό της Κρήτης περνά στα χέρια του Ηρακλείου

Τώρα έχουμε φθάσει στον 3ο γύρο λεηλασίας των Χανίων. Στους δύο πρώτους γύρους το 1972 και το 1986 μεταφερθήκανε στο Ηράκλειο και εις βάρος των Χανίων βεβαίως  64 υπηρεσίες. Εδώ και μερικούς μήνες άρχισε ο 3ος γύρος λεηλασίας. Ήδη έχουνε μεταφερθεί στο Ηράκλειο από τα Χανιά τα ΕΛΤΑ, καταργούν επίσης το Στρατολογικό Γραφείο, καταργούν το ΕΘΙΑΓΕ – αυτό είναι βασικό, το Ινστιτούτο Αγροτικών και Γεωργικών Ερευνών: αυτό ιδρύθηκε, αν δεν απατώμαι από τον Νίκο τον Ξυλάκη ο οποίος διετέλεσε αργότερα και Γ.Γ. του Υπουργείου Γεωργίας, είναι έργο Χανιώτη και έχει προσφέρει σε όλη την Κρήτη – καταργούν το ΔΗΠΕΘΕΚ – το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Κρήτης – για να το μεταφέρουν στο Ηράκλειο. Προς τιμήν του, ο πρόεδρος ο Αεράκης, εδήλωσε ότι θα παραιτηθεί. Ετοιμάζονται να καταργήσουνε τον ΟΑΔΥΚ και να δημιουργήσουνε Οργανισμό στο Ηράκλειο για να διαχειρίζεται, λέει, όλα τα νερά της Κρήτης. Κάνω την εξής επισήμανση εδώ: το 75% του υδάτινου δυναμικού της Κρήτης είναι στα Χανιά.

"google ad"

Ν.Α.: Πολύ σωστά!

Π.Κ.: Εάν γίνει αυτό Νίκο, ξέρεις τι θα συμβεί; Θα μας δίδουνε το νερό, το νερό μας, θα μας το παρέχουνε με το δελτίο! Τόσο θα πιείτε, τόσο για να ποτίσετε. Επίσης, από την εποχή που ήμουνα νομάρχης Ρεθύμνου έμαθα θέματα, το 64% των κονδυλίων της Κρήτης τα κρατά το Ηράκλειο και το 36% τα μοιράζονται οι άλλοι τρεις νομοί. Είναι νομοί παρίες, δηλαδή περίπου 12-13%. Επίσης, κάτι άλλο που πληροφορήθηκα την τελευταία στιγμή, από πολύ σοβαρή και υπεύθυνη πηγή: Προετοιμάζεται και προγραμματίζεται η διαχείριση του φαραγγιού της Σαμαριάς – δε θα το έχεις προφανώς υπόψη σου…

«Προσωπική υπόσχεση» του Γ. Παπανδρέου προς τους Ηρακλειώτες το Εφετείο

Ν.Α.: Όχι, όχι! Πρώτη φορά τ’ ακούω…

Π.Κ.: Ναι… να κατευθύνεται από το Ηράκλειο! Το ανέφερες ήδη αλλά θα το επαναλάβω για να κάμω και μία διευκρίνηση: τώρα αποφασίσανε να δημιουργήσουνε Εφετείο στο Ηράκλειο, δεύτερο Εφετείο. Την ώρα που κλείνουνε νοσοκομεία, σχολεία, έχουνε βάλει τον κόσμο στη μεγγένη για να βγάλουν και την τελευταία δεκάρα, και το τελευταίο ευρώ, δημιουργούνε δεύτερο Εφετείο στο Ηράκλειο. Γιατί; Διότι όπως είπε στους φορείς των Χανίων που επισκέφθηκαν τον Υπουργό Δικαιοσύνης, τον κ. Καστανίδη, ξεκάθαρα, κυνικά και ωμά τους είπε: Κύριοι, δεν είναι δικό μου θέμα, είναι προσωπική υπόσχεση του πρωθυπουργού, του Γιώργου του Παπανδρέου στους Ηρακλειώτες!

Σαν ένα οποιοδήποτε άλλο ακίνητο του ΕΟΤ, οι «Τάφοι των Βενιζέλων» παραχωρούνται στην Περιφέρεια Κρήτης

Ν.Α.: Έτσι, απροκάλυπτα το είπε…

Π.Κ.: Ακριβώς! Απροκάλυπτα… Πριν από λίγες μέρες, 26 Φεβρουαρίου, ήρθε εδώ ο κ. Γερουλάνος, Υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού και δήλωσε κυνικά και ωμά ότι οι Τάφοι των Βενιζέλων παραχωρούνται με σειρά άλλων ακινήτων του ΕΟΤ στην Περιφέρεια Κρήτης στο Ηράκλειο. Ο κύριος αυτός λειτουργεί ως μεταπράτης των ιερών και των οσίων, όχι μόνον των Χανίων ή της Κρήτης, αλλά της ελληνικής φυλής. Παραχωρεί την Κιβωτό της εθνικής μας συνείδησης και αξιοπρέπειας στο Ηράκλειο χάριν κομματικής και ψηφοθηρικής σκοπιμότητας.

Έβαλες το ερώτημα, τι κάνει ο πρωθυπουργός, ο Γιώργος ο Παπανδρέου. Ο Γιώργος ο Παπανδρέου θα έπρεπε αν μη τι άλλο να σεβαστεί τη μνήμη του παππού του, του Γεωργίου Παπανδρέου, ο οποίος ως μέλος της Νεολαίας της Ενώσεως Κέντρου, και εγώ πρόεδρος υπήρξα, ο πρώτος πρόεδρος στα Χανιά, εδήλωσε στην πρώτη επίσκεψη του με την έναρξη του ανένδοτου αγώνα, ότι τα Χανιά είναι το λίκνο του δημοκρατικού χώρου. Τουλάχιστον αυτό θα έπρεπε να το σέβεται ο Γιώργος ο Παπανδρέου.

Δυστυχώς, ο Γιώργος ο Παπανδρέου, λεηλατεί σήμερα τη γενέτειρα των Βενιζέλων, τα κόκκαλα του Εθνάρχη και του γιού του, να μην τον ξεχνούμε κι αυτόν, του πολεμιστή, του Σοφοκλή του Βενιζέλου, που πολέμησε σε δύο πολέμους, θα τρίζουνε! Διότι παραχωρούνται για λόγους ψηφοθηρικής σκοπιμότητας στο Ηράκλειο! Το ερώτημα είναι, μετά απ’ όλα αυτά τα οποία συμβαίνουνε δυστυχώς, τι σκοπεύουνε να πράξουνε οι Χανιώτες.

Διότι οι Ηρακλειώτες… οι Ηρακλειώτες από την πλευρά τους καλά κάνουνε. Καλά κάνουνε εντός εισαγωγικών βέβαια. Με την έννοια ότι λειτουργούνε σωστά. Ανεξάρτητα με το κόμμα που ανήκει ο καθένας ενδιαφέρονται για τον τόπο τους. Γι’ αυτό έχουνε φθάσει εκεί που φθάσανε! Εμείς, εδώ, τι κάνουμε; Ο λαός των Χανίων, οι Χανιώτες, θα επιλέξουμε μεταξύ της υποτέλειας και της αντίστασης, θα επιλέξουμε την υποτέλεια;

Δε θα πρέπει να ξεχνάμε ότι τα Χανιά, ανέκαθεν, και από την εποχή της Τουρκοκρατίας υπήρξανε ο χώρος, το επίκεντρο πολιτικών και επαναστατικών ζυμώσεων. Από εδώ ξεκινούσανε οι Επαναστάσεις. Αλλά και δημοκρατικών αγώνων. Εδώ, το Κίνημα του 1935, εδώ το 1ο Ένοπλο Αντιδικτατορικό Κίνημα ενάντια στη Δικτατορία του Μεταξά το 1938. Τι σκοπεύουμε να κάνουμε, λοιπόν, οι Χανιώτες;

Οι βουλευτές έχουν βολευτεί

Ν.Α.: Αυτοί σκοπεύουν να μας τιμωρήσουν, εμείς τι σκοπεύουμε να κάνουμε.

Π.Κ.: Ακούστε. Η κυβέρνηση αυτή τη στιγμή επειδή τα Χανιά έχουν 120.000 ψήφους και το Ηράκλειο 250.000 προς δόξα και τιμή της αποκέντρωσης και  της ισόρροπης ανάπτυξης λεηλατεί τα Χανιά υπέρ του Ηρακλείου. Τα βγάζουνε όλα στο σφυρί. Τι στάση λοιπόν πρέπει να κρατήσουν οι φορείς, οι βουλευτές και οι δήμαρχοι; Για τους βουλευτές, με όλους σχεδόν, είτε συγγένεια έχω, είτε φιλία, έχω να τους πω, όπως έλεγε ο Γεώργιος Παπανδρέου, ο βουλευτής θα πρέπει να αποφασίζει, να βουλεύεται και όχι να βολεύεται, όπως βολευτήκανε στις καρέκλες τους. Ας θυμούνται αυτή τη ρήση του Γεωργίου Παπανδρέου. Ας υψώσουν, επιτέλους, το ανάστημά τους προκειμένου να σταματήσουνε τη συρρίκνωση και τη λεηλασία αυτού του τόπου.

Να παραιτηθούνε οι φορείς των Χανίων

Ν.Α.: Έτσι κι αλλιώς και η Κρήτη κ. Κλάδο δεν εξυπηρετείται με τον δρόμο αυτόν που ανοίξανε. Ίσα- ίσα που το υδροκέφαλο Ηράκλειο θ’ αρχίσει να δυσλειτουργεί κι αυτό με τη συγκέντρωση αυτή. Τι αποκέντρωση είναι αυτή όταν συρρικνώνεται η περιφέρεια και ιδιαίτερα τα Χανιά που έχουν μια δυνατότητα;

Π.Κ.: Νίκο, κατ’ αρχήν θα πρέπει να ξεκαθαρίσω κάτι. Εμείς οι δικηγόροι κάνουμε έναν αγώνα εδώ και αρκετό καιρό, όχι μόνο για το Εφετείο, για να ‘μαστε εξηγημένοι, αλλά ενάντια στη λεηλασία η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη εις βάρος του τόπου μας. Και θες να σου πω και κάτι: υπεγράφη ένα «Πρωτόκολλο Τιμής» από τους βουλευτές και τους δημάρχους και τους φορείς ότι θα παραιτηθούν απαξάπαντες στην περίπτωση που δημιουργηθεί δεύτερο Εφετείο στο Ηράκλειο.

Ήρθε η ώρα λοιπόν, να βάλουμε ψηλά τον πύχη. Δεν είναι το θέμα το Εφετείο, το θέμα είναι η λεηλασία των Χανίων. Τα Χανιά πεθαίνουνε Νίκο. Τα Χανιά, εδώ υπάρχει μία πλήρης εξάρτηση των Χανίων από το Ηράκλειο. Διοικητική εξάρτηση, οικονομική εξάρτηση, εξάρτηση του τομέα της Υγείας, από τα πάντα εξαρτώμεθα από το Ηράκλειο. Έχουμε καταντήσει δορυφόρος, έχουμε καταντήσει αποικία του Ηρακλείου. Το ανέχονται οι φορείς; Θα υψώσουν το ανάστημά τους;

Και προτείνω: να παραιτηθούνε οι φορείς των Χανίων όχι μόνο για να μη δημιουργηθεί Εφετείο στο Ηράκλειο. Να παραιτηθούνε και να απαιτήσουνε πως από τη στιγμή που δημιουργούν Εφετείο Ανατολικής Κρήτης και Εφετείο Δυτικής Κρήτης, θα απαιτήσουμε και μπορούμε να το πετύχουμε Περιφέρεια Ανατολικής Κρήτης  και Περιφέρεια Δυτικής Κρήτης. Διαφορετικά Νίκο, ο Μινώταυρος, ο αδηφάγος Μινώταυρος της μυθολογίας ο οποίος στις μέρες μας έχει αναβιώσει, θα κατασπαράξει  όχι μόνο το νομό Χανίων αλλά και τους άλλους δύο νομούς. Δύο περιφέρειες. Και όταν το είπα εγώ, εδώ και ενάμιση χρόνο, μου είπαν ότι θα πρέπει να επικρατήσει η σύνεση.

Ο Διοικητής Διοικήσεως Κρήτης να έχει έδρα τα Χανιά

Ν.Α.: Μα να που οδηγούμαστε τώρα…

Π.Κ.: Και τους απάντησα τότε, ότι ο μέγας φιλόσοφος της αρχαιότητας ο Αριστοτέλης έλεγε, οι δειλοί προβάλλουνε τη σύνεση ως μέθοδο και τρόπο αντιμετώπισης παρομοίων προβλημάτων.

Ν.Α.: Τέλος πάντων, τώρα πείστηκαν οι πάντες για του λόγου το αληθές από την εξέλιξη των πραγμάτων και καλύτερα βέβαια είναι να τα προλαβαίνουμε κ. Κλάδο, αλλά έστω και τώρα, το καθήκον του κάθενός είναι ξεκάθαρο, αυτό είναι το σημαντικό που βγαίνει.

Π.Κ.: Θα με πούνε κάποιοι αιρετικό. Θα είναι λάθος να απαιτήσουμε από τους φορείς των Χανίων να παραιτηθούνε για το Εφετείο. Διότι πολλοί Χανιώτες θα πούνε, κοίταξε, μόνο το Εφετείο είναι; Εδώ μας έχουνε πάρει τα σώβρακα! Θα απαιτήσουμε να παραιτηθούνε, να τηρήσουνε το «Πρωτόκολλο Τιμής» προκειμένου να δημιουργηθούνε δύο Περιφέρειες. Ή, τουλάχιστον, εάν δεν δημιουργηθούνε βραχυπρόθεσμα δύο περιφέρειες, ο Διοικητής Διοικήσεως Κρήτης να έχει έδρα τα Χανιά, τη Δυτική Κρήτη. Δηλαδή, Περιφερειάρχης στο Ηράκλειο – που θα βγαίνει μια ζωή γιατί έχουν το μισό πληθυσμό της Κρήτης – και ο Διοικητής Διοικήσεως, ο Καρούντζος είναι αυτή τη στιγμή, να έχει έδρα στα Χανιά. Μόνο έτσι θα επέλθει μία ισορροπία σ’ αυτή την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί.

Η Επιτροπή Αγώνα ενοχλούσε κάποιους γι’ αυτό και διαλύθηκε

Ν.Α.: Και επίσης, κ. Κλάδο, να θεραπευτούνε πράγματα πρωτοφανή. Ακούω ότι αν ένας συνταξιούχος πρέπει να επαναεπιβεβαιώσει τα ποσοστά του πρέπει να πάει στο Ηράκλειο!

Π.Κ.: Ανάπηροι πάνε στο Ηράκλειο για τη σύνταξη! Είναι οι καρκινοπαθείς! Δεν έχουμε Τμήμα Νεογνών! Βάζουνε σα τα σκυλάκια τα παιδιά στα κουτιά και τα πηγαίνουνε στο Ηράκλειο. Είναι κατάσταση αυτή;

Ν.Α.: Επίσης προτείνω κάτι άλλο. Επιτροπές τώρα υπάρχουν. Όλες αυτές να συμπυκνωθούνε σε μία ευρύτατη Επιτροπή των Φορέων να βγάλει ένα Συντονιστικό Όργανο να τα παλέψουμε μαζί!

Π.Κ.: Άκου Νίκο μου, είναι σημαντικό και σε ευχαριστώ που το θέτεις το θέμα αυτό. Το 2001, όταν ανακινήθηκε το θέμα του Εφετείου πάλι, στείλαμε μία επιστολή, ο Γιάννης ο Ντερμανάκης και εγώ στον Πρωθυπουργό τον Σημίτη και του είπαμε: θα κηρύξουμε τα Χανιά σε κατάσταση διωγμού, θα είσαι ανεπιθύμητος και εσύ και οι υπουργοί σου εάν προχωρήσετε σε αυτή την απόφαση. Αποφασίσαμε εμείς οι δυο, ο Γιάννης ο Ντερμανάκης και εγώ να φτιάξουμε μια Επιτροπή Αγώνα. Την φτιάξαμε την Επιτροπή Αγώνα. Αναγκαστήκανε και μπήκανε και οι βουλευτές και οι δήμαρχοι και άλλοι φορείς των Χανίων. Η Επιτροπή Αγώνα αυτή ενοχλούσε κάποιους Νίκο. Δε θέλανε να μπερδεύεται στα πόδια τους η Επιτροπή.

Ο Αρναουτάκης είναι Περιφερειάρχης Ηρακλείου

Ν.Α.: Δεν έπρεπε να διαλυθεί, εγώ σας το είχα πει τότε.

Π.Κ.: Δεν έπρεπε να τη διαλύσουμε. Τώρα λοιπόν ξεκινήσαμε και την ξαναστήσαμε την Επιτροπή Αγώνα για τα Χανιά. Όχι για το Εφετείο μόνο. Για τα Χανιά!

Ν.Α.: Για όλες τις υποθέσεις. Δε μπορεί τα Χανιά να υποβαθμίζονται! Να απαιτήσουμε και να πετύχουμε αυτά που δικαιούμαστε και την αξιοπρέπειά μας.

Π.Κ.: Κι επειδή αναφέρθηκες στον Αρναουτάκη, δεν περιμένω τίποτα. Ο Αρναουτάκης είναι Περιφερειάρχης Ηρακλείου, δεν είναι Περιφερειάρχης Κρήτης. Επειδή προέρχεται και από τις Αρχάνες να μην ανατρέξω σε ιστορικά κείμενα, τι έγινε στις 26 Αυγούστου του 1897 όταν πήγε εκεί ο Βενιζέλος για την Ένωση της Κρήτης με την Ελλάδα. Τι συνέβη… Τον κυνηγήσανε, τον βάλανε σε ένα σπίτι, μαζέψανε ξύλα, βάλανε φωτιά να τον κάψουνε. Τα γράφουν οι ιστορικοί της εποχής εκείνης και χίλια δυο άλλα. Έχουν ένα μίσος, Νίκο, ορισμένοι άνθρωποι. Έχουν ένα μίσος, ένα πάθος, μία ζηλοφθονία με τα Χανιά.

Εγώ πιστεύω ότι οι Χανιώτες θα αγκαλιάσουν την Επιτροπή Αγώνα. Τα Χανιά πεθαίνουνε καθημερινά. Λοιπόν, από τους Χανιώτες εξαρτάται αν θέλουνε να τα κρατήσουνε στη ζωή. Εμείς καλούμε όσους αγαπούνε τα Χανιά, να μπούνε στην Επιτροπή Αγώνα, να εκλέξουνε, εν πάσει περιπτώσει, ένα προεδρείο και η Επιτροπή αυτή θα επιλαμβάνεται παντός θέματος. Το έχουνε κάνει οι Ηρακλειώτες ήδη. Έχουνε μια Επιτροπή που συμμετέχουνε όλοι οι Δήμαρχοι, όλοι οι Βουλευτές, όλοι οι φορείς του Ηρακλείου και λένε: θα κάνουμε αυτό, θα κάνουμε εκείνο, θα κάνουμε το άλλο. Εμείς δεν έχουμε τίποτα απολύτως…

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Β. Κασσελάκης: “Ο ξάδερφος μου Στέφανος Κασσελάκης επαναπροσδιορίζει την Αριστερά”

«Πλεονέκτημα και μειονέκτημα το επώνυμό μου», τονίζει ο υποψήφιος...

Κλείνει μεγάλο τμήμα της Ηρώων Πολυτεχνείου λόγω έργων της ΔΕΥΑΧ

Η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Χανίων σας ενημερώνει ότι...

Δράσεις ανάδειξης του εξαιρετικού παρθένου ελαιόλαδου «Kriti»

Η Περιφέρεια Κρήτης και το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο, σε...

easyJet: Εξι νέες συνδέσεις με την Κρήτη φέτος – Δύο για Χανιά

Είκοσι δύο νέες συνδέσεις με Ελλάδα προσφέρει αυτό το...