14.8 C
Chania
Friday, April 26, 2024

Παναγιώτης Κουρουμπλής – Ανδρέας Ξανθός στην Κρήτη στην πρώτη διευρυμένη σύσκεψη μετά τις εξαγγελίες του Πρωθυπουργού

Ημερομηνία:

Η πρώτη διευρυμένη σύσκεψη, μετά τις εξαγγελίες του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα για τα προβλήματα στο χώρο της υγείας, που έχει μάλιστα παγκρήτιο χαρακτήρα, πραγματοποιείται απόψε, στο Ηράκλειο και συγκεκριμένα στην αίθουσα Ανδρόγεω του δήμου παρουσία φορέων της δημόσιας Υγείας, των διοικητών των νοσοκομείων, των επικεφαλής των Κέντρων Υγείας, συνδικαλιστικών οργανώσεων και όλων των θεσμικών οργάνων της Υγείας στο νησί.

Σε εξέλιξη είναι αυτήν την ώρα η παγκρήτια σύσκεψη στην αίθουσα “Ανδρόγεω” του Δήμου Ηρακλείου, όπου και τους υποδέχτηκαν οι συνδικαλιστές των εργαζομένων και των γιατρών στο ΠΑΓΝΗ και το Βενιζέλειο Νοσοκομείο Ηρακλείου, καθώς και εκπρόσωποι των ενώσεων γιατρών και εργαζομένων στα νοσοκομεία όλης της Κρήτης καθώς και οι διοικήσεις των νοσοκομείων του νησιού.

Τους Παναγιώτη Κουρουμπλή και Ανδρέα Ξανθό υποδέχτηκαν συνδικαλιστές από ΠΑΓΝΗ και Βενιζέλειο Νοσοκομείο Ηρακλείου αλλά και εκπρόσωποι όλων των ενώσεων γιατρών και εργαζόμενων αλλά και οι διοικήσεις από τα νοσοκομεία του νησιού.

Τα προβλήματα στην Κρήτη όπως και σε όλη την Ελλάδα στον τομέα της υγείας είναι εντονότατα κι ως εκ τούτου ζητήθηκε επιτακτικά η υλοποίηση των εξαγγελιών του πρωθυπουργού και η ειξιδείκευση των μέτρων που ανακοινώθηκαν αναφορά με το ζήτημα της ενίσχυσης του ΕΣΥ με ιατρικό και νοσηλευτικό πρσωπικό.

Από την πλευρά του ο κ. Κουρουμπλής επέμεινε ότι τη χρονιά που διανύουμε θα γίνουν 4.500 προσλήψεις στο χώρο της υγείας ακόμα και αν χρειαστούν χρήματα από το υστέρημα των αποθεματικών των δημόσιων ταμείων. Πάντως, δε διευκρίνησε τι ποσοστό αυτών των προσλήψεων θα καταλήξει στα νοσοκομεία της Κρήτης.

Πέρα από τη σημερινή παρουσία της ηγεσίας του Υπουργείου, θα υπάρξουν συζητήσεις με τους εκπροσώπους των φορέων υγείας για τα συγκεκριμένα προβλήματα που παρουσιάζονται στο νησί αν και αυτό δε φάνηκε να ικανοποιεί τους εκπρόσωπους των εργαζομένων. Άλλωστε, είναι χαρακτηριστικό ότι πολλές φορές κατά τη διάρκεια της σύσκεψης ακούστηκαν συνθήματα από παρευρισκόμενους που ζητούσαν άμεσα λύση στα προβλήματα που ταλανίζουν τον χώρο της υγείας.

Να σημειώσουμε τέλος ότι και ο αναπληρωτής υπουργός υγείας Ανδρέας Ξανθός έδωσε έμφαση στο στόχο της κυβέρνησης για ριζική αναδιάρθρωση της δημόσιας υγείας καθώς και στη σημασία της απλούστευσης των γραφειοκρατικών διαδικασιών.

 

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Π. Πολάκης: «Μας ταΐζει σανό ο Μητσοτάκης!»

Σχολιάζοντας την κατάσταση με τις τιμές των καυσίμων, ο...

Η Ελλάδα καταγράφει το δεύτερο χαμηλότερο ποσοστό απασχόλησης στην ΕΕ

Το δεύτερο χαμηλότερο ποσοστό απασχόλησης στην ΕΕ καταγράφει η Ελλάδα το...