14.8 C
Chania
Πέμπτη, 2 Απριλίου, 2026

Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών (Π.Ο.Ε.ΣΥ.): «Όχι στα χαράτσια»

Ημερομηνία:

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (Π.Ο.Ε.ΣΥ.) στην προχθεσινή συνεδρίασή του αποφάσισε να εναντιωθεί με όλους τους τρόπους στην απόφαση της κυβέρνησης να επιβάλλει νέο “χαράτσι” στους εργαζόμενους, με το ειδικό τέλος ακινήτων.
Πρόκειται για τον πλέον αντικοινωνικό φόρο -που προστίθεται στο βάρος των ειδικών πολυεκκαθαριστικών και της “ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης”- σε στιγμή που το εισόδημα των εργαζομένων συρρικνώνεται διαρκώς, με συνέπεια να καθίσταται αδύνατη η πληρωμή του από τη συντριπτική πλειοψηφία των εργαζομένων στα ΜΜΕ.
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Π.Ο.Ε.ΣΥ. στηρίζει την απόφαση των Ενώσεων Συντακτών να συνταχθούν με τις πρωτοβουλίες Ομοσπονδιών και κοινωνικών φορέων, που εκφράζουν την αντίθεσή τους στην πληρωμή του ειδικού τέλους ακινήτων. Επίσης, το Διοικητικό Συμβούλιο αποφάσισε να παράσχει συνδικαλιστικά και νομικά η Ομοσπονδία την αναγκαία συνδρομή σε δημοσιογράφους, για οποιεσδήποτε συνέπειες αντιμετωπίσουν από την άρνησή τους να πληρώσουν το ειδικό τέλος ακινήτων.

Δεν μπορούν όλοι να πληρώσουν. Και το σεβόμαστε.

Αν βρίσκεσαι σε δύσκολη οικονομική κατάσταση, συνέχισε να μας διαβάζεις δωρεάν. Η ενημέρωση πρέπει να παραμένει προσβάσιμη για όλους.

Αν όμως μπορείς, στήριξέ μας σήμερα. Ορίστε δύο καλοί λόγοι για να το κάνεις:

  1. Η στήριξή σου ενισχύει άμεσα την ποιότητα και την ανεξαρτησία της δημοσιογραφίας μας.
  2. Κοστίζει λιγότερο από έναν καφέ και η διαδικασία διαρκεί λιγότερο από 1 λεπτό.

Επίλεξε σήμερα να γίνεις συνδρομητής ή δωρητής.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Επιδείνωση των καιρικών φαινομένων στην Κρήτη μέχρι αύριο Παρασκευή 3 Απριλίου 2026

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού από ΕΜΥ/ΕΜΚ για Κρήτη έως 3/4/2026. Ισχυρές βροχές, καταιγίδες, χαλάζι, θυελλώδεις άνεμοι και αφρικανική σκόνη. Πορτοκαλί Προειδοποίηση Πολιτικής Προστασίας.

Η δίκη των εγκλημάτων των Τεμπών

Του Δημήτρη Κ. Τυραϊδή * Τα γεγονότα που διαδραματίζονται γύρω...

Προγραμματική Σύμβαση για τη Στοματική Υγεία των Παιδιών στην Κρήτη

Ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης υπέγραψε προγραμματική σύμβαση με τον Οδοντιατρικό Σύλλογο Ηρακλείου για πρόγραμμα πρόληψης στοματικής υγείας 5.000 παιδιών.

Συνάντηση Καλογερή με δημάρχους Κισάμου και Σφακίων για την τεχνική υποστήριξη των Δήμων

Συνάντηση Καλογερή με δημάρχους Κισάμου και Σφακίων για την τεχνική υποστήριξη των Δήμων. Η Περιφέρεια Κρήτης αναλαμβάνει δράση για την επίλυση του προβλήματος.