19.8 C
Chania
Friday, May 3, 2024

Πανελλαδικό συλλαλητήριο στις 11 Ιουλίου στην πλατεία Συντάγματος ενάντια στα χημικά της Συρίας

Ημερομηνία:

Ενόψει και της έναρξης της διαδικασίας καταστροφής των χημικών της Συρίας, και με την κινητοποίηση στην Κρήτη αλλά και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας να είναι έντονη, φαίνεται ότι πάρθηκε απόφαση για πανελλαδικό συλλαλητήριο στην Αθήνα, στην Πλατεία Συντάγματος στις 11 Ιουλίου.
Γι’ αυτό το λόγο ήδη δημιουργήθηκαν δύο διαφορετικές σελίδες στο facebook. Μία σελίδα ενημερωτική και άλλη μία για το συλλαλητήριο.

10430474_493336480811881_1379950675372875582_nΌπως φαίνεται, τίποτα δεν έχει τελειώσει και ήδη έχουν ξεκινήσει τα καλέσματα για συμμετοχή στην πανελλαδική συγκέντρωση.

Σχετική αναφορά γίνεται και στο κείμενο της απόφασης της συνέλευσης για τα χημικά της Πρωτοβουλίας Πολιτών Καλαμάτας όπου γίνεται ενημέρωση για τη διοργάνωση του πανελλαδικού συλλαλητηρίου και καλούνται οι πολίτες και οι μαζικοί φορείς της περιοχής «να υπογράψουν το ψήφισμα, να λάβουν μέρος στις δράσεις μας και να συντονιστούμε στον αγώνα για τη ματαίωση των χημικών όπλων της Συρίας στη Μεσόγειο»

Ολόκληρη η απόφαση έχει ως εξής:

Από τη Λαττάκια της Συρίας έφυγαν όλα τα φορτία χημικών για υδρόλυση και ετοιμάζεται να ξεκινήσει το πιλοτικό εγχείρημα το οποίο έχει προκαλέσει ανησυχίες αντιδράσεις και κινητοποιήσεις.
Στο πλαίσιο αυτό αποφασίστηκε η ένταση των ενεργειών και ο συντονισμός για ενημέρωση όλων των πολιτών

Άμεσες δράσεις που αποφασίστηκαν

• Σάββατο 28 Ιουνίου, μοίρασμα ψηφίσματος για ενημέρωση και υπογραφές στη λαϊκή. Ραντεβού της ομάδας στις 10 το πρωί στο καφενείο δίπλα από το ΚΤΕΛ
• Κυριακή 29 Ιουνίου, στις 8 το βράδυ θα στηθεί τραπεζάκι με υλικό στο Πανελλήνιο.
• Δευτέρα 30 Ιουνίου, συμβολικός αποκλεισμός στο Διοικητήριο 12:30 – 13:30

Τις επόμενες ημέρες θα διοργανωθεί και ενημερωτική εκδήλωση με ειδικούς επιστήμονες εξειδικευμένους στα τοξικά απόβλητα και στην προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος.

Τέλος έχει διοργανωθεί Πανελλαδικό συλλαλητήριο στο Σύνταγμα την Παρασκευή 11 Ιουλίου .

Καλούμε τους συμπολίτες μας και τους μαζικούς φορείς της περιοχής μας να υπογράψουν το ψήφισμα, να λάβουν μέρος στις δράσεις μας και να συντονιστούμε στον αγώνα για τη ματαίωση των χημικών όπλων της Συρίας στη Μεσόγειο

ΟΧΙ ΤΑ ΧΗΜΙΚΑ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ ΣΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ ΤΗΣ ΜΕΣΟΓΕΙΟΥ

Πρωτοβουλία πολιτών και φορέων Καλαμάτας κατά της “Εξουδετέρωσης” των Χημικών Όπλων της Συρίας στην Κλειστή Θάλασσα της Μεσογείου.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο Ερντογάν διακόπτει τις εμπορικές σχέσεις με το Ισραήλ – Κατηγορεί τις ΗΠΑ για υποκρισία

Η Τουρκία διακόπτει όλες τις εξαγωγές και εισαγωγές από και προς...

Ιωάννα Παλιοσπύρου: Οι πρώτοι μήνες νοσηλείας, τα “γιατί” που τη βασάνιζαν και το κύμα αγάπης

Μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη παραχώρησε στην εκπομπή της ΕΡΤ...

Ρέθυμνο: Κατασχέθηκαν πάνω 52.800 κροτίδες – Συνελήφθη ο κάτοχος τους

Συνελήφθη σήμερα (02.05.2024) το μεσημέρι, σε περιοχή του Δήμου...