14.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Πανικόβλητη η κυβέρνηση σπέρνει πανικό: Διευκρινιση Βούλτεψη για τις δηλώσεις περί “πιστωτικού γεγονότος”

Ημερομηνία:

Τριγμούς στην κυβέρνηση και σφοδρές αντιδράσεις στην αντιπολίτευση προκάλεσε η δήλωση Βούλτεψη στο Mega πως “η προκήρυξη εκλογών θα θεωρηθεί πιστωτικό γεγονός”. Οι αντιδράσεις ήταν πολλές, με αποτέλεσμα η κ. Βούλτεψη, λίγες ώρες μετά, να υποχρεωθεί σε διευκρινιστική δήλωση.

Η πρώτη δήλωση

“Δεν κινδυνολογώ” τόνισε, προσθέτοντας ότι με αυτά που ακούγονται η χώρα βρίσκεται σε κίνδυνο.

“Η χώρα ξαναβρέθηκε δυστυχώς στην κόψη του ξυραφιού, έχουμε προειδοποιηθεί από τους διεθνείς οίκους ότι με την προκήρυξη των εκλογών θα θεωρηθεί η χώρα σε πιστωτικό γεγονός”, ανέφερε η κ. Βούλτεψη.

Επικαλούμενη ανακοίνωση του Οίκου Moody’s, πρόσθεσε πως ενώ βρισκόταν η χώρα σε πορεία ανάκαμψης και ξεκινούσε η ανάπτυξη, “κάποιοι θέλουν να πάνε τη χώρα πίσω, προφανώς γιατί δεν θέλουν να φύγει το Μνημόνιο”.

Οι οικοδεσπότες δημοσιογράφοι, Καμπουράκης και Οικονομέας, έθεσαν την ερώτηση γιατί εκείνη ως κυβερνητική εκπρόσωπος υιοθετεί την άποψη του Moody’s, με την κ. Βούλτεψη να δηλώνει πως εκείνη έχει άλλη άποψη, ωστόσο “ακούγονται απόψεις που δεν πρέπει να ακούγονται”.

Επιχειρώντας να εξηγήσει τη στάση των αγορών, επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ: “Ακούνε ότι εμείς είμαστε σκληρά καρύδια, ότι εμείς θα πάμε για μια διαπραγμάτευση στη διάρκεια της οποίας θα παγώσουμε ή θα θάψουμε το χρέος και δεν θα πληρώνουμε τοκοχρεολύσια, ακούει ότι θα βαράμε τα νταούλια και θα χορεύουν εταίροι και αγορές”.

Αναφερόμενη στη δήλωση Τσίπρα, ότι θα αποδοθούν πολιτικές ευθύνες, σημείωσε: “Η προειδοποίηση επιστρέφεται, θα αποδοθούν πράγματι ευθύνες, όχι μόνο πολιτικές και θα διαλέξει εκείνος το όργανο υπό τους ήχους του οποίου θα του αποδοθούν αυτές οι ευθύνες”.

Και πρόσθεσε: “Εάν κινδυνεύσει η θέση της χώρας στην ΕΕ, αυτό αποτελεί casus belli, αιτία πολέμου, αυτά όλα τα οποία ακούγονται οδηγούν σε αυτό, σε διακινδύνευση της χώρας όσον αφορά στη θέση της στην ΕΕ”.

Η διευκρίνηση

[youtube url=”https://www.youtube.com/watch?v=he8iKHKHd40″]

“Η κυβέρνηση έχει διασφαλίσει τη χώρα από κάθε κίνδυνο”, τόνισε σε γραπτή διευκρινιστική δήλωσή της η κυβερνητική εκπρόσωπος.

Όπως σημειώνει,, στην εκπομπή αναφέρθηκε στα μηνύματα και δημοσιεύματα από το εξωτερικό, στην έκθεση του διεθνούς οίκου Moody’s περί “αρνητικού πιστωτικού γεγονότος”, καθώς και στις υποβαθμίσεις από τους διεθνείς οίκους χωρών όπως η Γαλλία και η Φινλανδία.

“Είναι προφανές ότι ουδέποτε υιοθέτησα κάτι τέτοιο, καθώς η κυβέρνηση έχει διασφαλίσει τη χώρα από κάθε κίνδυνο”, είπε.

"google ad"

Ωστόσο, συνεχίζει “είναι απορίας άξιο πώς μια αναφορά σε ένα γεγονός, μπορεί τελικά να διαστρεβλώνεται και να εμφανίζεται ως …«δήλωση», κάτι το οποίο δεν συνέβη. Εκτός και αν κάποιοι θεωρούν πως οι αναφορές των διεθνών οίκων είναι περισσότερο επικίνδυνες από δηλώσεις για μονομερή διαγραφή του χρέους, μη καταβολή των τοκοχρεολυσίων και «σκληρές διαπραγματεύσεις» από «σκληρά καρύδια», υπό τους ήχους νταουλιών, ζουρνάδων και λυρών”.

Αντιδράσεις

“Ως κυρία Βούλτεψη μπορεί να λέει ότι θέλει, η κυρία Βούλτεψη είναι όμως κυβερνητική εκπρόσωπος και η δήλωση που έκανε είναι από απρόσεκτη έως επικίνδυνη και καλό θα ήταν το επόμενο διάστημα να είμαστε πολύ προσεκτικοί και να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων” δήλωσε στον Ant1, ο Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης.

Την παρέμβαση του Σταύρου Δήμα ζήτησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Βούτσης μιλώντας επίσης στο Mega.

“Να παρέμβει ο κ. Δήμας που στο όνομά του γίνεται αυτή η άθλια τρομοκρατία. Αν ο κ. Δήμας μέχρι το μεσημέρι δεν έχει παρέμβει, που στο όνομά του γίνεται αυτή η αλητεία η πολιτική, θα έχει πολύ μεγάλη ευθύνη”, δήλωσε ο κ. Βούτσης.

nooz.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ