10.8 C
Chania
Wednesday, December 24, 2025

Παπαδημούλης: Ο Σαμαράς έχει γίνει ικέτης

Ημερομηνία:

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης σχολιάζοντας τις δηλώσεις του πρωθυπουργού στην γερμανική εφημερίδα Bild, χαρακτήρισε τον κ.Σαμαρά ικέτη.

Σε συνέντευξη του στο ραδιοφωνικό σταθμό του Alpha ο κ.Παπαδημούλης είπε «ο κ. Σαμαράς τα θέλει έτοιμα, στο χέρι, για να τα παρουσιάσει ως ικέτης, σήμερα στον κ. Γιουνκέρ και τις επόμενες ημέρες στην κ. Μέρκελ και στον κ. Ολάντ, διεκδικώντας, όπως δηλώνει κι ο ίδιος στη σημερινή Bild, «λίγο παραπάνω αέρα για να ανασάνουμε».

Πρόσθεσε μάλιστα «αν όμως ο πρωθυπουργός της χώρας, που εκλέχθηκε στο αξίωμά του με τη σημαία της άμεσης επαναδιαπραγμάτευσης τουΜνημονίου και θεωρούσε καταστροφική τη συνταγή του πρώτου Μνημονίου, φτάνει στο σημείο να ζητάει λίγο αέρα για να ανασάνει η χώρα και ο λαός, τότε είμαστε σε λάθος δρόμο».

Αναφερόμενος στα νέα μέτρα ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ είπε «τα νέα μέτρα των 11,5 δισ. ευρώ θα έχουν ορισμένες επιπτώσεις: θα μειώσουν κι άλλο μισθούς και συντάξεις, θα «χτυπήσουν» ακόμη περισσότερο το ήδη ασθενικό κοινωνικό κράτος, θα προκαλέσουν ακόμη μεγαλύτερη ανεργία, ακόμη μεγαλύτερη ύφεση που θα συνεχιστεί και το 2013 και το 2014 και επομένως θα τροφοδοτήσουν εκ νέου το δημοσιονομικό εκτροχιασμό. Πρόκειται για ένα βήμα που χειροτερεύει τη λάθος συνταγή, αυξάνει τη λάθος δοσολογία».

Το ξέρουμε…

Το να βλέπετε αυτά τα μηνύματα μπορεί να είναι κουραστικό. Και να είστε σίγουροί ότι ούτε κι εμείς βρίσκουμε κάποια ευχαρίστηση από το να τα γράφουμε... Όμως αυτό το μήνυμα δεν αφορά εμάς. Αφορά κάτι πολύ πιο σημαντικό: την επιβίωση της ανεξάρτητης, μαχητικής δημοσιογραφίας στην Kρήτη.

Η στήριξη σας είναι σημαντική γιατί μας επιτρέπει να:

  1. - Κάνουμε ρεπορτάζ χωρίς φόβο και εξαρτήσεις. Κανείς δεν μας υπαγορεύει τι να πούμε ή τι να αποσιωπήσουμε.
  2. - Κρατάμε τη δημοσιογραφία μας προσβάσιμη σε όλους, ακόμη και σε αυτούς που δεν έχουν την ικανότητα να πληρώσουν. Χωρίς paywall, χωρίς προνόμια μόνο για όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα.

Η απλή αλήθεια είναι ότι τα έσοδα διαρκώς συρρικνώνονται. Αν πιστεύετε ότι μια πραγματικά ελεύθερη ενημέρωση είναι ζωτικής σημασίας για τη δημοκρατία και τον έλεγχο της εξουσίας, τότε δώστε μας τη δύναμη να συνεχίσουμε.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ