27.8 C
Chania
Tuesday, April 23, 2024

Παπαδημούλης σε φον ντερ Λάιεν: Τα μέτρα είναι καθυστερημένα και ανεπαρχή

Ημερομηνία:

Ως καθυστερημένα, κι ανεπαρκή χαρακτήρισε ο Δημήτρης Παπαδημούλης τα μέτρα που ανακοίνωσε σήμερα η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν για την αντιμετώπιση των αυξήσεων στις τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος.

Αμέσως

«Κα Φον Ντερ Λάιεν,

Όσα μας ανακοινώσατε για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης, είναι καθυστερημένα, γενικόλογα και ανεπαρκή.

Και την ίδια ώρα που πολύ λίγοι κερδίζουν απίστευτα, ουρανοκατέβατα κέρδη, οι πολλοί υποφέρουν: νοικοκυριά, επιχειρήσεις και εργαζόμενοι που βλέπουν τον πληθωρισμό να ροκανίζει το εισόδημά τους», είπε αρχικά ο επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ και αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου και πρόσθεσε: «Πρέπει να μας πείτε πώς, πότε και με ποια αποτελέσματα θα αποδεσμευτεί η τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος από το φυσικό αέριο.

Πρέπει να μας πείτε πώς, πότε και με ποια αποτελέσματα θα φορολογηθούν τα υπερκέρδη των εταιριών που παράγουν και πουλούν ηλεκτρικό ρεύμα.

Και επίσης, πρέπει να μας πείτε πώς είναι δυνατόν τα όσα μας εξαγγείλατε, να χρηματοδοτηθούν με έναν προϋπολογισμό που είναι μόλις το 1% του ευρωπαϊκού ΑΕΠ.

Και δεν είδα καθόλου απολογισμό για το τι κάνατε πράξη από όσα ωραία μας εξαγγείλατε ένα χρόνο πριν. Κυβερνάτε την Κομισιόν πάνω από 3 χρόνια και ο απολογισμός σας είναι ελλειμματικός. Ευχαριστώ».

ieidiseis.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ