20.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

Παπαδημούλης: Στο Qatargate έχουμει δει την κορυφή του παγόβουνου

Ημερομηνία:

Συνέντευξη με θέμα την ευρωπαϊκή διάσταση της αντιθεσμικής εκτροπής και της υπόθεσης του σκανδάλου Qatargate, έδωσε ο Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και Επικεφαλής της Ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Δημήτρης Παπαδημούλης, στον ειδησεογραφικό ιστότοπο Brussels Times.

Στο άρθρο με τίτλο “Η κορυφή του παγόβουνου“) ο Δημ. Παπαδημούλης χαρακτηρίζει το Qatargate ως «απλό σύμπτωμα της βαθύτερης διαφθοράς στην ΕΕ», ενώ δηλώνει επίσης ότι είχε «βαθιές ηθικές επιφυλάξεις» για την Ελληνίδα ευρωβουλεύτρια Εύα Καϊλή (S&D), πριν από την εκλογή της στην Αντιπροεδρία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

«Νομίζω ότι βλέπουμε μόνο την κορυφή του παγόβουνου», δηλώνει χαρακτηριστικά ο Παπαδημούλης. «Δεν γνωρίζουμε ακόμη πόσα χρήματα χρησιμοποιήθηκαν με πιο… σύγχρονους τρόπους για εξαγορά επιρροής. Τα χρήματα στις βαλίτσες χρησιμοποιήθηκαν πιθανώς μόνο για φιλοδωρήματα».

Και προσθέτει: «Δεν είμαι ντετέκτιβ ούτε δικαστής, αλλά νομίζω ότι υπάρχει μηδενική πιθανότητα -απολύτως μηδενική πιθανότητα- οι Καταριανοί, οι Μαροκινοί και οι Μαυριτανοί να αποφάσισαν να αγοράσουν επιρροή προσπαθώντας να επενδύσουν μόνο στο δεύτερο μεγαλύτερο κόμμα (τους Σοσιαλιστές & Δημοκράτες) στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο – το οποίο είναι ο πιο αδύναμος ευρωπαϊκός θεσμός. Με βάση την κοινή λογική, υπάρχει ακόμη πολλή δουλειά που πρέπει να γίνει από τις βελγικές αρχές».

news247.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εκδήλωση για τα 200 χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι

Φέτος συμπληρώνονται διακόσια χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι Κισσάμου, που έγινε από...

Κρήτη: Πειθαρχική δίωξη κατά αντιδημάρχου για παράνομες μεταδημοτεύσεις!

Βόμβα στην Αυτοδιοίκηση της Κρήτης ! Την Πειθαρχική δίωξη...