ΤΟΠΙΚΑ

Παπαδογιάννης για Λόφο Καστέλι: Πρωταγωνιστής εκ νέου η αβεβαιότητα, με ψευτοδιλήμματα

Ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Η Απάντηση… τα Χανιά μας» κ. Άρης Παπαδογιάννης με ανακοίνωσή του αναφέρεται στην επανακατάληψη του κτιρίου της Μεραρχίας στο Λόφο Καστέλι:

Η όποια διαφωνία για τον τρόπο αξιοποίησης ενός χώρου, σε μια ευνομούμενη και δημοκρατική χώρα και πόλη, δεν εξουσιοδοτεί κανέναν να διεκδικεί μέσω αυθαίρετων πράξεων, την οποιαδήποτε διαφορετική χρήση, που αυτός (αυτοί…), θεωρεί ως την βέλτιστη δυνατή.

Η περίπτωση του Λόφου Καστέλι και η τροπή που αυτή έχει πάρει τις τελευταίες ώρες, οφείλει να μας φέρει όλους ενώπιον των ευθυνών μας, γιατί επιτρέψαμε ως κοινωνία και σύστημα φορέων της πόλης αυτής, μια δημόσια περιουσία, να τεθεί εκ νέου σε καθεστώς κατάληψης.

Στο Λόφο Καστέλι πρωταγωνιστής κατέστη εκ νέου η αβεβαιότητα, με ψευτοδιλήμματα περί… αξιοποίησης ενός δημόσιου – ανοικτού χώρου.

Η εξέλιξη αυτή, οφείλει όλους να μας κινητοποιήσει και η κοινωνία των Χανίων, επιβάλλεται να μάθει όλη την αλήθεια, για τους πραγματικούς λόγους που οδήγησαν σε αυτή την εξέλιξη, σε αυτό το οπισθογύρισμα!

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Recent Posts

«Θύελλα» με Βαρτζόπουλο: Αποπομπή του ζητά σύσσωμη η αντιπολίτευση, κάλυψη με… αστερίσκους από την κυβέρνηση

Φωτιές άναψαν οι δηλώσεις του υφυπουργού Υγείας, Δημήτρη Βαρτζόπουλου, σχετικά με τις γυναικοκτονίες (στις οποίες έδωσε… βιολογικό τόνο). Σύσσωμη η…

24 seconds ago

Προκλητικός Άδωνις κατά υγειονομικών που τον αποδοκίμαζαν – Τους αποκάλεσε «κάφρους» – «Άντε πηγαίνετε να κάνετε καμιά δουλειά»

Στην τελετή των εγκαινίων των νέων εγκαταστάσεων του ΕΚΑΒ Μυτιλήνης, παραβρέθηκε ο υπουργός Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη, με εργαζόμενους…

2 mins ago

Χ. Μαμουλάκης από Αρκαλοχώρι: Οι υποσχέσεις του κ. Μητσοτάκη αποδείχθηκαν χωρίς αντίκρισμα

Το Αρκαλοχώρι επισκέφτηκε για μια ακόμη φορά ο Τομεάρχης Υποδομών & Μεταφορών Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική…

7 mins ago

Στιγμές από την ιστορία της Πρωτομαγιάς στον κόσμο και στην Ελλάδα!

Του Σπύρου Δαράκη * Πρώτη του Μάη! Μια μέρα κόκκινη, μια μέρα ελπίδας, μια μέρα…

4 hours ago

Λούης Τίκας και Εργατική Πρωτομαγιά

Του Γιώργου Σταυρουλάκη, Οικονομολόγος-Συγγραφέας - Ανιψιός Λούη Τίκα Πρωτομαγιά. Παγκόσμια ημέρα γιορτής εργατικών αγώνων. Τιμή…

4 hours ago

Σούδα: Το μυστικό του κρηπιδώματος Κ-14 και το θηριώδες Αϊζενχάουερ

Η βάση της Σούδας είναι ίσως η μοναδική βάση στη Μεσόγειο που μπορεί να φιλοξενήσει πυρηνοκίνητα αεροπλανοφόρα. Δένουν…

6 hours ago

This website uses cookies.