22.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

Παράδειγμα προς μίμηση η προσφορά της Κρήτης στην προληπτική ιατρική

Ημερομηνία:

Η σημαντική κοινωνική προσφορά της Περιφέρειας στον τομέα της προληπτικής ιατρικής μέσω τον κινητών της μονάδων μαστογραφίας και οδοντιατρικής , των εθελοντών γιατρών της Κρήτης, αναδείχθηκε στο φεστιβάλ εθελοντισμού στην Αθήνα.

Η Περιφέρεια Κρήτης ήταν η μοναδική Περιφέρεια της χώρας που πήρε μέρος στο φεστιβάλ με τίτλο «6ο Φεστιβάλ Εθελοντισμού χωρίς σύνορα-Έλληνας Πολίτης-Ευρωπαίος Πολίτης» και όπως αναφέρθηκε το κοινωνικό έργο της Περιφέρειας Κρήτης στον τομέα της πρόληψης θα αποτελέσει παράδειγμα προς μίμηση και για άλλες περιοχές της χώρας.

Το φεστιβάλ συνδιοργάνωσε το Ευρωπαϊκό Δίκτυο Εθελοντισμού Ελλάδας στο ξενοδοχείο Hilton , και τελούσε υπό την αιγίδα της αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα. Βασικός στόχος των διήμερων εκδηλώσεων ήταν η προβολή του τομέα της κοινωνίας των πολιτών, η δικτύωση- ανάδειξη της κοινωνικής ευθύνης όλων των οργανισμών, αλλά και η αξία του εθελοντισμού στη σύγχρονη ζωή της χώρας.

Η Κρήτη που ήταν η μοναδική Περιφέρεια που συμμετείχε στο Φεστιβάλ εθελοντισμού είχε την ευκαιρία να παρουσιάσει το σημαντικό έργο των κινητών μονάδων προληπτικής ιατρικής και του ρόλου των εθελοντών γιατρών της Κρήτης.

Μονάδες οι οποίες όπως δήλωσε ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Γιώργος Πιτσούλης «αποκτούν ψυχή στα χέρια των εθελοντών και αγκαλιάζουν από άκρη σε άκρη ολόκληρο το νησί». Η παρουσία της Περιφέρειας Κρήτης συμπεριλάμβανε περίπτερο στο οποίο σε συνεργασία με το δίκτυο εθελοντισμού Κρήτης φιλοξενήθηκαν εθελοντικές οργανώσεις της Κρήτης καθώς επίσης και ημερίδα με θέμα «εθελοντισμός και υγεία: η περίπτωση της Κρήτης».

Στην ημερίδα συμμετείχαν με παρεμβάσεις:

– Ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Κρήτης Γιώργος Πιτσούλης ως Υπεύθυνος συντονισμού των Κινητών Μονάδων Μαστογραφίας και Παιδο-οδοντιατρικής της Περιφέρειας Κρήτης ο οποίος υπογράμμισε ότι «Περιφέρεια και εθελοντές έχουμε έναν και μόνο στόχο, να φτάσουμε την πρόληψη και στο πιο απομονωμένο χωριό της Κρήτης. Μαζί μπορούμε να τα καταφέρουμε, οι δυνάμεις μας πολλαπλασιάζονται» ενώ ευχαρίστησε όλους τους εθελοντές γιατρούς που τα τελευταία τρία χρόνια στηρίζουν την λειτουργία των μονάδων σε όλη την Κρήτη.

-Η Διευθύντρια Ακτινολογικού Τμήματος Βενιζελείου Νοσοκομείου Ευαγγελία Σφακιανάκη, που αναφέρθηκε στη κινητή μονάδα μαστογραφίας ως «εργαλείο πρόσβασης στην προληπτική ιατρική- ο ρόλος των εθελοντών».

-Η οδοντίατρος, Καλλιόπη Τρούλη, εκπρόσωπος του οδοντιατρικού Συλλόγου Ηρακλείου, με θέμα «Προληπτική Παιδο-οδοντιατρική και ο ρόλος των εθελοντών»

-Ο χειρούργος ορθοπεδικός, Διευθυντής Ε.Σ.Υ. Ορθοπεδικής κλινικής ΠΑΓΝΗ- πρόεδρος Εθελοντικής Ομάδας «Γιατροί του Αιγαίου» Μανόλης Βεληβασάκης, παρουσίασε τις «Δράσεις της ομάδας, αποτελέσματα σε απομακρυσμένες περιοχές», ενώ η ειδική σύμβουλος Ελένη Ινιωτάκη, υπεύθυνη συντονισμού της εκστρατείας «Ασφαλής Κρήτη» αναφέρθηκε στις δράσεις του προγράμματος.

Εξάλλου η Περιφέρεια Κρήτης σε συνεργασία με τον σύλλογο Ριζίτες και το σύλλογο «το Ρόδον» διοργάνωσε πολιτιστικό Κρητικό δρώμενο και Κρητικό κέρασμα για τους συμμετέχοντες στο «6ο Φεστιβάλ Εθελοντισμού»

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ