16.8 C
Chania
Saturday, October 26, 2024

Παράνομη κρίθηκε η απεργία των δασκάλων – Για «πρωτοφανή, στα συνδικαλιστικά και εκπαιδευτικά χρονικά, ενέργεια” μιλά η ΑΔΕΔΥ – Κηρύχθηκε νέα απεργία

Ημερομηνία:

Παράνομη κρίθηκε από το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών η 24ωρη απεργία που προκήρυξε η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος για αύριο, Τετάρτη 23 Οκτωβρίου.

Η υπόθεση εκδικάστηκε με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, έπειτα από προσφυγή των υπουργείων Παιδείας και Οικονομικών.

Η εξέλιξη προκάλεσε την έντονη αντίδραση της ΑΔΕΔΥ, η οποία έκανε λόγο για «πρωτοφανή, στα συνδικαλιστικά και εκπαιδευτικά χρονικά, ενέργεια του υπουργού Παιδείας».

«Επικαλούμενος τον νόμο Χατζηδάκη (Ν. 4808/21) ο υπουργός Παιδείας και η κυβέρνηση ζητούν από το δικαστήριο την πλήρη κατάργηση του δικαιώματος των εκπαιδευτικών στην απεργία», σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση.

Μάλιστα, η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ κήρυξε εκ νέου 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση για την Τετάρτη, τόσο στην Πρωτοβάθμια όσο και στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.

Μετά από αυτές τις εξελίξεις με μήνυμά της ο ΣΕΠΕ Χανίων αναφέρει:

Η ΑΠΕΡΓΙΑ στις 23 Οκτωβρίου θα γίνει!

Η απόπειρα φίμωσης των δασκάλων του λαού δεν θα περάσει!

Η προσπάθεια να καταπνίξουν κάθε φωνή αντίστασης και διεκδίκησης θα πέσει στο κενό!

Δάσκαλοι – Καθηγητές απαντάμε στον αυταρχισμό και την αθλιότητα της κυβέρνησης με τη μαζική μας συμμετοχή !

Όλοι και όλες στην ΑΠΕΡΓΙΑ που κήρυξε η ΑΔΕΔΥ για ΔΟΕ και ΟΛΜΕ και στην απεργιακή συγκέντρωση στην Αγορά, στις 11:30 το πρωί!!!

Νέα ανακοίνωση από ΕΛΜΕ Χανίων

24-ωρη απεργιακή κινητοποίηση στις 23 Οκτώβρη!

Για μισθούς, συντάξεις, δικαιώματα, ενάντια στην αξιολόγηση, στις συμπτύξεις, στις διώξεις και στα πειθαρχικά

Αγωνιζόμαστε και απαιτούμε:

– Γενναίες αυξήσεις για όλο τον κλάδο για να ζούμε με αξιοπρέπεια από την εργασία μας! Άμεση επαναφορά 13ου-14ου μισθού, του ωραρίου πριν το 2013 και του κλεμμένου κλιμακίου μας 2016 2017. Κατάργηση της εισφοράς υπέρ ανεργίας 2%. Κανένας μισθός κάτω από 1200 ευρώ.

– Φθηνό ρεύμα και φθηνά τρόφιμα. Παιδεία, υγεία, ρεύμα και νερό ασφάλιση, συγκοινωνίες και πολιτισμός αποκλειστικά δημόσια αγαθά για όλο τον λαό, με κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη πρώτης ανάγκης, κατάργηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στην ενέργεια για τους εργαζόμενους.

Κατάργηση του χρηματιστηρίου ενέργειας και των ρητρών αναπροσαρμογής. Πλαφόν στις τιμές ρεύματος, πετρελαίου και φυσικού αερίου.

– Όχι στις ιδιωτικοποιήσεις στο ρεύμα, στο νερό, στην ενέργεια και στις συγκοινωνίες.

– Κατάργηση του ν. Κατρούγκαλου. Πλήρης σύνταξη στα 30 χρόνια, χωρίς όριο ηλικίας.

– Άμεσος διορισμός/μονιμοποίηση ΟΛΩΝ των αναπληρωτών που έχουν έστω και μια σύμβαση, αποκλειστικά με τον χρόνο πτυχίου κι όλη την προϋπηρεσία. Καμία απόλυση αναπληρωτή/τριας.

Όχι στο προσοντολόγιο.

Καμία σκέψη για γραπτό διαγωνισμό ΑΣΕΠ.

– Όχι στο νέο σχολείο εξεταστικό κέντρο. Να καταργηθούν οι εξετάσεις λαιμητόμος (ΕΒΕ, Τράπεζα Θεμάτων, PISA κλπ).
– Όχι στην αξιολόγηση – αυτοαξιολόγηση. Κατάργηση των ν.4823/21 και 4692/20. Παιδαγωγική ελευθερία και δημοκρατία στο σχολείο! Κατάργηση Υ.Α. για μέντορες, ενδοσχολικούς συντονιστές και εκπαιδευτικούς ομίλους. Συνεχίζουμε με απεργία/αποχή από κάθε μορφή αξιολόγησης .

– 20 μαθητές ανά τμήμα, 15 στις ομάδες προσανατολισμού και 10 στα εργαστήρια.

– Όχι στην καταστολή και την επίθεση στα δημοκρατικά και συνδικαλιστικά δικαιώματα και την απεργία.

Καμία δίωξη των αγωνιζόμενων συναδέλφων. Τα σωματεία μας δε θα εφαρμόσουν τον ν. Χατζηδάκη.

Παλεύουμε για την ανατροπή του και την κατάργησή του. Καμία συμμετοχή στις ηλεκτρονικές εκλογές για τα υπηρεσιακά συμβούλια.

– Να σταματήσει η σφαγή στη Γάζα και ο πόλεμος στην Ουκρανία. Καμία εμπλοκή της χώρας στα πολεμικά σχέδια των ιμπεριαλιστών! Να κλείσουν όλες οι βάσεις! Έξω από ΝΑΤΟ και ΕΕ! Λευτεριά στην Παλαιστίνη!

Ειρήνη και Φιλία των λαών!

Η ΕΛΜΕ Χανίων συμμετέχει στις 23 Οκτωβρίου στην 24-ωρη απεργία της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. και καλεί σε απεργιακή κινητοποίηση στις 11.30 στην Πλατεία Δημοτικής Αγοράς μαζί με τον ΣΕΠΕ Χανίων

Αγώνας για το δημόσιο σχολείο “των όλων και των ίσων”, των αναγκών και των οραμάτων μας, ενάντια στην αξιολόγηση και τον ολοκληρωτισμό στην εκπαίδευση μέχρι τη ΝΙΚΗ !!!

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Lonely Planet: Η Κρήτη στα 10 καλύτερα ταξιδιωτικά μέρη της Ευρώπης για χειμερινές εμπειρίες με ήλιο

Τους 10 καλύτερους προορισμούς στην Ευρώπη για ηλιόλουστες διακοπές τον χειμώνα παρουσίασε το Lonely...

Κρήτη: Βγήκε στη σύνταξη και τώρα του αφαιρούν ένσημα επικαλούμενοι νόμο του 1920!

Δεκάδες είναι καθημερινά τα απίστευτα και τραγελαφικά που συμβαίνουν...

Απρόσμενη Στρατιωτική Συνεργασία Ιράν-Σαουδικής Αραβίας στην Ερυθρά

Το Ιράν σε μια τελείως μη αναμενόμενη κίνηση, ανακοίνωσε...