23.8 C
Chania
Friday, May 3, 2024

Παράσταση διαμαρτυρίας – Πιέσεις επανασύνδεσης ρεύματος, στη ΔΕΗ

Ημερομηνία:

Της Νέλλης Ψαρρού

Τριάντα με σαράντα άτομα συγκεντρώθηκαν χτες Πέμπτη στις 10 το πρωί στα γραφεία της ΔΕΗ στα Χανιά για να διεκδικήσουν μαζί με τρεις συμπολίτες τους την επανασύνδεση του ρεύματος που έχει διακοπεί σε τρία νοικοκυριά. Το ρεύμα έχει κοπεί εδώ και μέρες στα τρία αυτά σπίτια, οι κάτοικοι των οποίων είναι άνεργοι και αδυνατούν να έρθουν ακόμη και στον διακανονισμό που επιθυμεί η ΔΕΗ, δηλαδή να πληρώσουν το 50% του χρέους για να γίνει η επανασύνδεση – και όχι 30%  που τους είχαν πει αρχικά. Ως άνεργοι, επίσης, δεν είναι σε θέση να γνωρίζουν αν και πότε θα είναι σε θέση να πληρώσουν τη δόση οποιουδήποτε διακανονισμού μιας και αυτό που προέχει γι’ αυτούς είναι η αναζήτηση των πλέον βασικών πόρων επιβίωσης. Μάλιστα, ο ένας από τους τρεις λογαριασμούς είναι γραμμένος σε όνομα αποθανόντος, αλλά παρόλα αυτά η ΔΕΗ διεκδικεί τα χρήματά της από τον κάτοικο του σπιτιού δείχνοντας με αυτό τον τρόπο τη διάθεσή της να μην υπαναχωρήσει ούτε καν εκεί όπου μπορεί να βρει τυπικό «παράθυρο».

Παρά τις επίμονες διαβουλεύσεις και πιέσεις που δέχτηκε ο προϊστάμενος της ΔΕΗ κ. Ζερβουδάκης, δήλωσε αδυναμία να επανασυνδέσει το ρεύμα αν δεν γίνει καταβολή του 50% του χρέους καθώς, όπως είπε, δεσμεύεται τυπικά από τον κανονισμό της ΔΕΗ. Να σημειωθεί ότι, λόγω της διακοπής του ρεύματος από τον στύλο και όχι από το ρολόι, είναι αδύνατον για τους πολίτες που το έχουν επιχειρήσει να επανασυνδέσουν το ρεύμα από μόνοι τους.

Καθώς το ζήτημα αυτό ολοένα και θα εντείνεται, μιας και δεν έχει να κάνει απλώς με χρέη προς τη ΔΕΗ αλλά με την αυξανόμενη ανεργία και την πραγματική αδυναμία και ανέχεια, γίνεται κάλεσμα για την ερχόμενη Τετάρτη στις 7 μμ στο Εργατικό Κέντρο όπου θα γίνει συζήτηση για τους τρόπους αντίδρασης και αντιμετώπισης του φαινομένου της διακοπής του ρεύματος σε συνδυασμό με αυτό της ανεργίας.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Καιρός Πάσχα: Όλοι θα σουβλίσουν με ήλιο… εκτός από την Κρήτη

Άστατος θα είναι ο καιρός μέχρι το Μεγάλο Σάββατο καθώς αναμένονται τοπικές βροχές και καταιγίδες, ενώ...

Στην Κρήτη δε σούβλιζαν αρνί – Όλα τα έθιμα του Πάσχα

Κείμενο: Α. Νομικός Το κάψιμο του Ιούδα Στην Κρήτη, τα έθιμα...

“Οι Λαμπάδες” της Μ. Παρασκευής – Έθιμα του Πάσχα στην Αργυρούπολη Ρεθύμνου

Οι ενορίτες - κάτοικοι της Αργυρούπολης, για να τιμήσουν...