21.8 C
Chania
Wednesday, October 9, 2024

Παρά την επιχείρηση – σκούπα Δήμου και Αστυνομίας, οι νέοι της Κάτω Σούδας έκαψαν τον “Ιούδα” | Βίντεο

Ημερομηνία:

Εκεί στην Κάτω Σούδα τα κατάφεραν και φέτος και έκαψαν τον Ιούδα τους.

Μπορεί τα τελευταία χρόνια στα πλαίσια της κυριαρχίας μίας πολιτικής ορθότητας παραδόσεις του λαού να χαρακτηρίζονται ξεπερασμένες και βάρβαρες, και να αντιμετωπίζονται από το κράτος ανοικτά πλέον εχθρικά όμως κάποιοι νέοι άνθρωποι δε φαίνεται να συμφωνούν με τις νέες αντιλήψεις περί ξεπερασμένων εθίμων και συνεχίζουν.

Όπως οι νέοι στην Κάτω Σούδα… Παρά την πρωτοφανή επιχείρηση σκούπα του Δήμου Χανίων όπου έσπευσαν να μαζέψουν τα κλαδιά που συγκέντρωναν οι νέοι στις ενορίες των Χανίων για να κάψουν – σύμφωνα με το έθιμο – τον Ιούδα, αυτοί βρήκαν τρόπο να κρύψουν τα κλαδιά από τους ελέγχους και όταν έφτασε η ώρα στο σημείο, στην ενορία του Αγίου Νεκταρίου, ο χώρος ήταν έτοιμος γεμάτος κλαδιά.

Σύμφωνα με πληροφορίες για να το κατορθώσουν αυτό, τα παιδιά αποφάσισαν να κρατήσουν στις αυλές των σπιτιών τους τα κλαδιά μέχρι κυριολεκτικά το παρά πέντε, και μετά συντονισμένα έσπευσαν στην ενορία, κάτι που αν μη τι άλλο αποτυπώνει την αποφασιστικότητά τους να τηρήσουν την παράδοση που κρατά δεκαετίες στην περιοχή.

Οι συγκεντρωμένοι πολίτες και αυτή τη χρονιά ήταν εκατοντάδες αφού το θέαμα έχει γίνει γνωστό και προσελκύει κόσμο πέρα από τη Σούδα.

Δείτε και βίντεο το οποίο τράβηκε ο Στέλιος Παπατζανάκης:

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ