30.8 C
Chania
Monday, July 8, 2024

Παρέμβαση Βολουδάκη για τα χημικά

Ημερομηνία:

Ο βουλευτής Χανίων της Ν.Δ. Μανούσος Βολουδάκης, έθεσε εκ νέου στη Βουλή το θέμα της καταστροφής των χημικών όπλων της Συρίας, αυτή τη φορά προς τον Υπουργό Εξωτερικών και Αντιπρόεδρο της κυβέρνησης κ.Ευ.Βενιζέλο, κατά τη σημερινή συνεδρίαση της Επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας.

Ο Μ.Βολουδάκης επανέλαβε ότι δεν πρέπει η καταστροφή των χημικών όπλων να γίνει εν πλω στη Μεσόγειο, γιατί η Μεσόγειος είναι κλειστή θάλασσα και οι συνέπειες ενδεχόμενου ατυχήματος πολύ μεγάλες. Σχολιάζοντας την διαβεβαίωση του Υπουργού ότι δεν πρόκειται καμμιά ποσότητα χημικών αποβλήτων να ριφθεί στη Μεσόγειο, τόνισε χαρακτηριστικά: «Αφού τα απόβλητα της υδρόλυσης θα αποτεθούν σε χώρες εκτός Μεσογείου, γιατί δεν γίνεται και όλη η διαδικασία της καταστροφής εκτός Μεσογείου, κοντά στις χώρες της οριστικής απόθεσης των αποβλήτων;». Σημείωσε ότι υπάρχει ακόμη ελλιπής ενημέρωση από πλευράς κυβέρνησης για το θέμα, με αποτέλεσμα να δημιουργείται υπερβολική ανησυχία στην κοινή γνώμη.

Τόνισε ο Μ.Βολουδάκης, ότι πρέπει να γίνει σαφές ότι το ζητούμενο είναι να μη γίνει η διαδικασία στη Μεσόγειο, επειδή υπάρχει ο κίνδυνος ατυχήματος, και προς αυτή την κατεύθυνση πρέπει να υπάρξει συντονισμένη προσπάθεια. Σε αυτό το πλαίσιο, ο Μ.Βολουδάκης συμφώνησε με την τεκμηριωμένη – όπως τη χαρακτήρισε – τοποθέτηση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ κ. Παπαδημούλη για το θέμα στην Επιτροπή. Συμπλήρωσε όμως ότι σε διαφορετικό κλίμα κινείται το κείμενο το οποίο υπέβαλλαν ως επίκαιρη επερώτηση για το θέμα πενήντα βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Με αφορμή το κείμενο αυτό του ΣΥΡΙΖΑ, ο  Μ.Βολουδάκης τόνισε ότι πρέπει να σταματήσει η προσπάθεια ορισμένων να δημιουργήσουν την εντύπωση ότι έτσι κι αλλιώς, ακόμα κι αν δε γίνει ατύχημα, κάποια απόβλητα θα καταλήξουν στη θάλασσα. Κι αυτό γιατί κάτι τέτοιο δεν ισχύει, μπορεί να δημιουργήσει αδικαιολόγητα πανικό στους πολίτες, κι εξίσου αδικαιολόγητα να δυσφημήσει την Κρήτη ως τουριστικό προορισμό.

Σημειώνεται ότι ο Υπουργός Εξωτερικών κατά τη διάρκεια της συζήτησης τόνισε ότι συνεχίζεται η προσπάθεια να γίνει εκτός Μεσογείου η καταστροφή των όπλων, ότι σε κάθε περίπτωση η διαδικασία δεν συμπεριλαμβάνει απόρριψη χημικών στη θάλασσα, ότι θα υπάρχει οπωσδήποτε Έλληνας ειδικός παρατηρητής της διαδικασίας και ότι μάλιστα η χώρα μας διεκδικεί τη θέση του Διευθυντού Επιτήρησης της όλης επιχείρησης που διενεργείται με ευθύνη του Οργανισμού για την Απαγόρευση των χημικών όπλων.

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Σπιτικές προτάσεις

Τονοσαλάτα (2) 2 κουτιά τόνο, μια φλυτζάνα βραστή πατάτα κομμένη...

Ολυμπιακοί Αγώνες: Οι 101 αθλητές και αθλήτριες που θα πάνε στο Παρίσι

Με την πρόκριση της εθνικής ομάδας μπάσκετ, συμπληρώθηκε και το παζλ...